Hírmorzsák 2019-10-18 (11:00)

Zion Williamson térdfájdalmak miatt kihagyja az utolsó előszezonmeccset. John Wall az egész 2019/20-as idényben nem lesz bevethető. Anthony Davisnek tetszik, hogy nem kell minden labdabirtoklásnál mindent neki csinálnia. Andrew Wiggins szerint nincs 100 jobb kosaras nála az NBA-ben. Giannis Antetokounmpo úgy érzi, félelmetesen jó lehet a Bucks. Kína arra kérte az NBA-t, hogy menesszék Daryl Morey-t a Rockets éléről - Adam Silver megmondta, hogy nem fogják. Buddy Hieldnek sértés, hogy 4 évre csak 90 milliót ajánlott neki a Kings. Luol Deng aláírt Chicagóba, majd visszavonult. Rostermozgások az egész ligából.

A Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins 2017-ben 5 évre 147.7 millió dolláros maximum szerződést kapott, ám az elmúlt két éve nem kis mértékben csalódástkeltő volt. Wiggins nem került be az ESPN Top100-as listájába sem, de azt mondta, hogy ez nem nagyon érdekli - nincs 100 jobb játékos nála, úgyhogy lényegtelen, mit gondolnak mások. Mindenkinek joga van a véleményéhez, az ő dolga meg annyi, hogy kosarazzon, ezt is fogja tenni. Azt is hozzátette a kanadai játékos, hogy nem használja mentségként, hogy négy különböző edzője volt, de a tény ettől még tény marad. Mindenkinek más a stílusa, mást vártak el tőle, de azt nem mondaná, hogy bárkinél negatív tapasztalatokat gyűjtött. Wiggins szerint minden ember esetében igaz, hogy valaki nem kedveli, mások pedig igen - mindig lesznek olyanok, akik irigyek rá, mert neki megvan az, ami nekik nincs, vagy azt csinálhatja, amit ők nem. Amikor majdnem 24 pontot átlagolt, és megkapta a maximum szerződését, akkor is voltak olyanok, akik megszólták. Szerinte meg kell nézni a maxos játékosokat, vannak, akik nem hoznak még ennyi pontot sem, de ez van.

Két sérülésről lehet beszámolni. Egyrészt a New Orleans Pelicans új sztárja, Zion Williamson kihagyja csapata utolsó előszezon meccsét, mert fáj a jobb térde. Másrészt Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy John Wall egyáltalán nem játszik a 2019/20-as idényben - mint ismert, januárban elszakadt az Achillese, amikor elesett otthonában. 

A liga komisszárja, Adam Silver Robin Robertsnek (ABC) elmondta, hogy a kínai kormány és az NBA-vel kapcsolatban lévő kínai cégek arra kérték a ligát, hogy menessze Daryl Morey-t a Houston Rockets GM-i posztjáról, de Silver világosan közölte velük, hogy ez nem fog megtörténni, még csak meg sem fogják büntetni a szakvezetőt a Hongkongot támogató tweetje miatt. Silver arról is beszélt, hogy nemcsak, hogy hajlandóak elfogadni a kínai piac kiesésével keletkező pénzügyi visszaesést, de már most is ezt teszik, jelenleg is érezhető következményei vannak annak a tweetnek. A commish úgy érzi, kicsit kusza volt a liga álláspontjának tálalása a médiában - úgy érezte, hogy elég világosan kinyilvánították, hogy nem fognak meghunyászkodni Kínának, és hogy Amerika és az NBA alapelvei mellett tették le a voksukat, mégis félrevezető volt néhány cikk.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo elmondta, félelmetes, mennyire jók lehetnek - a Bucks 5-0-val, hibátlan mérleggel zárta az előszezont. Védekezésben nagyon odatették magukat, csapatként aktívan próbáltak besegíteni mindenhol, azt is hozzátette azonban, hogy az 5-0 semmit nem számít. Minél inkább haladnak előre a szezonban, annál nehezebb lesz, de reményei szerint olyan dolgokat tettek most szokássá ezen az öt mérkőzésen, amelyek segíteni fognak az alapszakaszban is.

A Los Angeles Lakers új sztárja, Anthony Davis arról beszélt, hogy sokkal kisebb rajta a teher új együttesénél - jó tudni, hogy nem kell olyan sok mindent csinálnia. Mindenkinek megvan a maga feladata, és amikor olyan játékosokkal van körbevéve az ember, akik pontokat tudnak szerezni, akkor nem kell mindent neki csinálnia az összes labdabirtoklásnál.

Arról tegnap volt már szó, hogy Buddy Hieldnek nem tetszett a Sacramento Kings 4 éves, 90 millió dolláros ajánlata. Hield a tegnap leírtak mellett azt is elmondta, hogy ez az összeg sértés számára - úgy érzi, többet ér ennél. Ha azt mondja egy klub, hogy köré akar építkezni, akkor ezt meg is kell mutatnia - a tettek többet érnek a szavaknál. Ha valaki csak dumál, de nem csinál semmit, azt nem tudja tisztelni. Imád a Kingsnél játszani, Sacramentóban akar maradni, az otthonának tekinti, és házat is akar venni, de most egy kicsit visszább vett a tempóból, mert nem tudja, hogy a gárda tényleg szeretné-e megtartani vagy sem.

Közeledünk az alapszakasz kezdetéhez, így természetesen továbbra is rengeteg a rostermozgás. A Detroit Pistons leigazolta Craig Swordöt, kitette keretéből Todd Witherst - az autóvárosiak emelett lehívták Luke Kennard 2020/21-es csapatopcióját. A Portland TrailBlazers two-way szerződést csinált Moses Brown nem garantált kontraktusából. A Utah Jazz Isaac Haastól, Kyle Collinsworth-től, Juwan Morgantől és Mike Scott-tól búcsúzott. Az Oklahoma City Thunder DeVaughn Akoon-Purcellnek, Abdul Gaddynak, Myke Henrynek és Eric Morelandnek köszönte meg a részvételt. A Memphis Grizzlies waiverre rakta Jarred Uthoffot, de helyette leigazolta Shaq Buchanant. A Denver Nuggets Tyler Cooktól vett érzékeny búcsút. Az Indiana Pacers Amidah Brimah-tól, CJ Wilcoxtól és Walt Lemon Jr.-tól vált meg. A Los Angeles Lakers kitette keretéből Reggie Hearnt, Marcus Allennel azonban aláírt - Rob Pelinkáék lehívták Kyle Kuzma szerződésének 2020/21-es, csapatopciós évét. A Toronto Raptors pedig Matt Morgannek adott nem garantált papírt.

A végére ezúttal Luol Deng maradt, akit 1 napra leigazolt a Chicago Bulls, hogy egykori csapatától vonulhasson vissza a kiscsatár - Deng befejezte a pályafutását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus