Hírmorzsák 2019-10-28 (19:45)

Derrick Rose úgy érzi, pocsékul játszik. A Rockets azért szerezte meg Westbrookot, mert kellett valaki, akiben van még egy fokozat. Joe Lacob arról a nyilatkozatáról beszélt, miszerint a Warriors fényévekkel a liga előtt jár. Bob Myers szerint a Golden State nem neheztel Durantra, amiért eligazolt. Randle is úgy gondolja, hogy nem egyénieskedhet a Knicks. Dennis Smith Jr. nem játszik ma éjszaka. Doc Rivers úgy érzi, vereséget érdemeltek a Suns ellen. Dwight Howard nagyon hálás azért, ami most történik vele a Lakersnél. LeBronnak ki kellett menekítenie családját a Los Angeles-i erdőtüzekből. A Nuggets mindent megtett, hogy idő előtt tudjon hosszabbítani Malik Beasley-vel. Trae Young vezeti a PER-listát. Aaron Brooks visszavonult.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Sam Amicknek (The Athletic) elmondta, hogy rengeteget tárgyalt az Oklahoma City Thunderrel, mikor felmerült, hogy Russell Westbrook esetleg megszerezhető. Morey úgy érzi, hogy nagyjából ugyanakkora távolság van a "majdnem üzlet" és a megkötött megállapodás között, mint a "semmi" és a "majdnem üzlet" között, úgyhogy nem volt egyszerű dűlőre jutnia Sam Prestivel - az 5 napos tárgyalássorozat 2 hónapnak tűnt számára. A munkájának a legnehezebb része az, hogy hogyan tartson egyensúlyt a jövő és a jelen között - ha valaki ennyi picket ad fel, az mindig rizikóval jár, de szükségük volt valakire, akiben van még egy fokozat, ő lett Westbrook.

Átgondolta, hogy a tavalyi volt-e a legjobb Rockets a regnálása alatt, de volt már egy olyan csapatuk, amely 65 meccset nyert az alapszakaszban. Ahhoz, hogy ehhez megint közel kerüljenek, lépnie kellett, és úgy érzi, Westbrookkal a fedélzeten esélyük van rá, hogy a legjobb együttest alkossák, amit a Houston az utóbbi években össze tudott rakni. A szakvezető úgy gondolja, hogy a 94-es és 95-ös bajnokcsapat óta ez lehet a legjobb Rockets, de ezt még be is kell bizonyítaniuk a pályán.

A Golden State Warriors egészen pocsékul kezdte az évet, a csapat két kiütéses zakót szenvedett el, a másodikat ráadásul a Thundertől. A gárda tulajdonosa, Joe Lacob tavaly azt nyilatkozta, hogy fényévekre vannak a többi csapattól, amit többen rá is olvastak. Lacob annyit mondott erről, hogy amikor bajnoki címet nyertek, akkor is megmondta a GM-nek, Bob Myersnek, hogy fejlődniük kell. Neki ez a hitvallása, mert így lehet valaki sikeres. Sokan azt gondolják róla, hogy egoista vagy arrogáns, de nem az, egyszerűen elmondta, amit gondolt. Kosárlabda szempontból és pénzügyileg is folyamatosan előre kell lépni, mert a konkurencia is ezt próbálja - tudta, hogy a liga többi része egyszer beéri őket.

Arról már az előbb említett Bob Myers beszélt Ramona Shelburne-nek (ESPN), hogy a csapat nem érzi úgy, hogy Kevin Durant elárulta volna a franchise-t azzal, hogy a Brooklyn Netshez igazolt. Myers szerint a klub világosan kinyilvánította, hogy Durant is a csapat része volt - a játékos és az együttes is pozitív érzésekkel gondol vissza az együtt töltött időszakra, egyik oldalban sincs keserűség, Durant és a Warriors is tette és teszi, amit kell(ett). Myers egyébként beszélt is KD-vel, miután a sztár elszerződött Brooklynba, és akkor sem jelezte egyik fél sem, hogy bármi gondja lenne a másikkal.

A New York Knicks sem startolt jól, 0-3-mal áll az együttes, és Julius Randle is elmondta, amit nem sokkal korábban megtett már edzője, David Fizdale is: nem egyénieskedhetnek. Randle azt mondta, hogy úgy senki nem szeret kikapni, ahogyan ők tették a Boston Celticsszel szemben - harcolniuk kell, folyamatosan fejlődniük, a támadójátékuk viszont stagnált. Sok volt az eladott labdájuk, neki is, ebből pedig ellenfelük könnyű kosarakat szerzett. Randle szerint ki kell elemezniük a történteket, javulniuk kell, és bízniuk egymásban - nem eshetnek szét a fontos pillanatokban. Senki nem fogja megsajnálni őket, hiszen ez az NBA, mindenki nyerni akar.

Az is a Knickshez kapcsolódik, hogy Dennis Smith Jr. ma éjszaka nem játszik majd a Chicago Bulls ellen, mert a hétvégén elhunyt az egyik családtagja.

Arról tegnap délben írtunk már, hogy Doc Rivers mennyire elégedetlen volt a Los Angeles Clippers Phoenix Suns ellen nyújtott teljesítményével, és hogy épp emiatt nem nagyon erőltette a végjátékban Kawhi Leonard játékát. Rivers azt is elmondta, hogy közük nem volt ahhoz, hogy legyőzzék a Sunst, annyival keményebb kosarazott az arizonai alakulat, sokkal jobban odatette magát ellenfelük a játék minden elemében. A tréner úgy érzi, a Suns megérdemelte a sikert - mindenben lassabbak voltak, támadásban sem volt semmilyen ritmusuk, megérdemelten kaptak ki.

A Los Angeles Lakers centerének, Dwight Howardnak nagyszerű meccse volt a Charlotte Hornets ellen, 8/8-as mezőnymutatóval jutott el 16 pontig, 10 pattanóig és 4 blokkig. Howard a mérkőzés után elmondta, hogy nagyon hálás - rengeteg dolgon ment keresztül a szurkolóival együtt, és nagyon sokat jelent neki, hogy újfent ilyen szinten tud teljesíteni. Próbál minden percet, pillanatot kiélvezni a pályán, mert nagyon értékes élménnyel lesz gazdagabb. Abban reménykedik Howard, hogy a drukkerek is élvezik, hogy a Lakers játékosai mindent megtesznek a sikerért. Minden meccsen energikusan akar játszani, odateszi magát, és próbálja élvezni is közben, hogy a pályán lehet.

Ha már Lakers: LeBron James twitteren jelezte, hogy ki kellett menekítenie családját a Los Angeles-i erdőtüzek miatt - mindenki jól van a James famíliában.

A Detroit Pistonsnál Derrick Rose 25.3 pontot átlagol eddig 3 mérkőzés alatt, az egykori MVP viszont nem elégedett saját játékával - elmondása szerint pocsékul kosarazik. Rose kiemelte, hogy milyen eladott labdái vannak, ráadásul 4 vagy 5 mérkőzésenként. Sokkal nagyobb hangsúllyal tekint erre, mint mások, főleg mivel irányító, és fontos szerepe van az autóvárosiaknál.

Mike Singer (The Athletic) információi szerint a Denver Nuggets egy nagyon "agresszív" ajánlatot tett Malik Beasley-nek, hogy idő előtt tudjon hosszabbítani a dobóhátvéddel - nem sikerült, így Beasley a szezon végén korlátozott szabadügynök lesz. Maga az érintett azt mondta, hogy rengeteget dolgozott, magabiztos, úgyhogy nem rizikóként tekint erre az egészre. Csak az a fontos, hogy minden egyes mérkőzésen elvégezze a feladatát, számára a játék a lényeg. Azt is elmondta Beasley, hogy pozitívan zajlottak a beszélgetések, egyszerűen annyi történt, hogy nem tudtak megállapodásra jutni. Ez a tény sem a klubbal ápolt viszonyára nincs negatív hatással, sem a pályán nyújtott produkciójára.

Jöjjenek a szokásos PER-statisztikák. Az első hét után az Atlanta Hawks irányítója, Trae Young áll a lista élén (42.3) Karl-Anthony Towns (39.7) és Dejounte Murray (37.4) előtt - a Top25-öt ezen a linken láthatjátok!

A végére pedig Aaron Brooks maradt, aki a minap visszavonult. Brooks az ausztrál bajnokságban kosarazott, de a legutóbbi fordulóban elszakadt az Achillese, és instagramon jelezte, hogy élete következő szakaszába lépett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus