Hírmorzsák 2019-10-29 (11:30)

Steve Kerr szerint nincs értelme annak, hogy Steph Curryből James Hardent csináljanak. Karl-Anthony Towns és Trae Young lettek a hét játékosai. Gerald Greennek fél évet kell kihagynia lábtörése miatt. Anthony Davis egyre inkább kezd megbarátkozni azzal, hogy centert játsszon. Elfrid Payton combhajlítója meghúzódott, de Frank Ntilikina nagyszerűen szállt be a helyére. Markieff Morrist 35.000 dollárra büntette a liga. Sasha Vujacic visszatérne az NBA-be. Kevin Durant a Barcelonában fejezné be pályafutását.

Az Atlanta Hawks irányítója, Trae Young és a Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Előbbi 38.5 pontot, 7.0 pattanót és 9.0 gólpasszt átlagolt, utóbbi pedig átlagban 32.0 pontot, 13.3 pattanót és 5.0 asszisztot tett a közösbe mérkőzésenként - arról tegnap este írtunk már, hogy a PER-listát is ők ketten vezetik az első hét után.

A Houston Rockets swingmanje, Gerald Green 6 hónapot kénytelen kihagyni, miután eltört a bal lábfejében egy csont a Toronto Raptors elleni előszezon találkozón, és meg kellett műteni - gyakorlatilag az alapszakasz végéig maródi lesz Green.

A New York Knicksnél Elfrid Payton jobb combhajlítója meghúzódott, de egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog. David Fizdale vezetőedző elégedett volt Frank Ntilikinával, aki megkapta Payton perceit a Chicago Bulls elleni összecsapás végén. A tréner szerint a francia játékmester példát mutatott, nagyszerűen védekezett, kiszolgálta a többieket, és rendszert adott az egész együttesnek.

Minden nap van egy Anthony Davis - center poszt hír, és most sincs ez másképp: Ohm Youngmisuk (ESPN) az ESPN Hoop Collective Podcastjében elmondta, hogy a Los Angeles Lakers magasembere egyre inkább kezd megbarátkozni azzal, hogy centert játsszon. Youngmisuk szerint Frank Vogel nem akarja elbukni egyik veteránját sem - ha Davis ötösben kezdene, akkor Dwight Howardnak vagy JaVale McGee-nek semmi helye nem lenne a rotációban. Kirk Goldsberry annyit tett ehhez hozzá, hogy Davist lényegében a center posztra teremtették 2019-ben, tökéletes ötös a mai ligában.

A Golden State Warriors vezetőedzőjétől, Steve Kerrtől megkérdezték, hogy szeretné-e, ha Steph Curry több triplát dobna, amire annyit mondott a tréner, hogy nem tudja, ennyire egyszerű-e ez. Csinálhatnának belőle James Hardent, és odaadhatnák neki a labdát minden egyes támadásban, de ezt nehéz megtenni, és úgy kell felépíteni a csapatot körülötte, hogy ehhez a játékhoz passzoljon. A Houston évek óta 5 shooterrel áll fel, hogy Hardennek minél több helye legyen, náluk viszont nincs olyan állomány, ami ilyen spacinget generálna, és ez a fajta játék ki is meríti az embert, főleg egy olyan 82 kg-s kosarast, mint Curry. Kerr szerint nincs értelme, hogy millió blokkot adjanak a játékmesternek, nincs meg ehhez a keretük, és Curry szempontjából sem lenne sok értelme.

A liga 35.000 dollárra büntette a Detroit Pistons magasemberét, Markieff Morrist, miután nem megfelelően beszélt, támadólag lépett fel egy játékvezetővel szemben a Philadelphia Sixers elleni vereséget követően.

A már 35 esztendős Sasha Vujacic még visszatérne a ligába, mert érzése szerint soha nem volt még ennyire jó fizikai állapotban. Minden nyáron DeAndre Jordannel készül, aki ugyanezt mondja - 35 éves, de 25-nek érzi magát. Amíg érzi magában az erőt és a tüzet, próbálkozni fog. A szlovén hátvéd egyébként 2017-ben játszott utoljára az NBA-ben, akkor a New Yorknál volt.

A végére pedig a Brooklyn Nets sérült sztárja, Kevin Durant maradt, aki a Serge Ibakával készült beszélgetésében elmondta, hogy pályafutása utolsó szezonját az Euroligában szeretné lejátszani, méghozzá a Barcelona színeiben. Durant szerint az EL a világ második legjobb bajnoksága, és bár nem tudja biztosra, hogy karrierjét Európában zárja le, de jó lenne, ha ez így történne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus