Hírmorzsák 2019-10-31 (13:00)

Giannis Antetokounmpo egyik fő kérője a Raptors lesz 2021 nyarán. Steven Adams és Clint Capela is távozik jelenlegi csapatától a deadline előtt? Kyrie Irving senkinek nem akar megfelelni. Steph Currynek eltört a keze. Trae Young sérülése nem súlyos. Myles Turnenek a bokájával, Enes Kanternek a térdével van gond. Kyle Kuzma szombat hajnalban kezdi meg az idényt. Kahwi Leonard ma éjszaka pályára lép, a Clippers frissen akarja tartani. Joel Embiid és Karl-Anthony Towns is elmondták gondolataikat a ma hajnali dulakodásukról. A Celtics lehívta Robert Williams 2020/21-es csapatopcióját, a Cavs viszont lemondott Ante Zizicről.

Sérülésekkel kezdünk, sajnos ez került a főszerepbe. Arról tegnap este olvashattatok már, hogy Trae Young bokasérülése nem olyan súlyos, jó eséllyel jövő hét elején már pályára léphet - Chris Haynes (Yahoo Sports) szerint ha a PO-ban lennénk, már a következő mérkőzésen ott lenne Young. Arról viszont ma reggel számoltunk be, hogy Steph Curry bal keze eltört - nála egyelőre továbbra is várni kell a pontos diagnózisra és arra, hogy kell-e műteni vagy sem, illetve mennyit kell kihagynia.

Az Indiana Pacers centere, Myles Turner Younghoz hasonlóan bokasérülést szenvedett - ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen adott egy blokkot Aaron Holiday-nek, amikor történt a sajnálatos eset. Turnert be kellett vinni az öltözőbe, de egyelőre nem tudni, mekkora a baj. A Boston Celticsnél Enes Kanter bal térde még a nyitónapon sérült meg, azóta nem tudott felépülni, ma hajnalban sem lépett pályára a Milwaukee Bucks ellen. A Los Angeles Lakersnél viszont Kyle Kuzma közel került a visszatéréshez, a csapat már leküldte a G-Ligába, ami a rehab utolsó fázisa szokott lenni. Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy Kuzma péntek éjszaka, a Dallas Mavericks ellen kezdi meg a szezont.

Ha már a Celtics: a csapat lehívta Robert Williams 2020/21-re szóló csapatopcióját. A Cleveland Cavaliers viszont nem hívja le Ante Zizic ugyanilyen opcióját.

A Los Angeles Clippersnél Kawhi Leonardnek nincs baja, egyszerűen nem lépett pályára ma hajnalban, de ma éjszaka már játszani fog a San Antonio Spurs ellen. Doc Rivers annyit mondott, hogy nincs előre eldöntve, mikor játszik Kawhi back-to-backek mindkét felén, illetve mikor nem. Az a cél, hogy minél frissebb legyen a sztár a szezon egészében, és eddig ezzel nem is volt gondjuk. Nem csak az ő esetében használják majd ezt, és nem a Clippers az egyetlen együttes, amely él ezzel a lehetőséggel - próbálják okosabban csinálni, mint a többiek.

A sérülések mellett volt egy balhé is, amit ma reggel szintén láthattatok már: Joel Embiid és Karl-Anthony Towns rendesen összekaptak, aminek jó nagy dulakodás lett a vége. A meccs után Embiid annyit mondott, hogy az előtte lévő három támadásban úgy alakult minden, ahogy ő akarta, aztán az utolsó labdabirtoklásnál labdát szereztek, a kezét meg megfogták - a semmiből jött a dolog, de vele nem lehet packázni. Nem emlékszik sok mindenre, csak hogy egymást lökdösik, de ez is a játék része. Ő ebben jó, belemászik mások fejébe, és azt is hozzátette, hogy nem számít eltiltásra, mert egyszer sem ütött. Towns annyit mondott, hogy nagy volt a küzdelem, Jeff Teague szerint pedig ez mutatja, mennyit fejlődött a center a múlthoz képest. Az irányító ugyan nem akarta kijelenteni, hogy tavaly nem tette volna meg ugyanezt csapattársa, most viszont jelzésértékű volt a viselkedése. A két érintett a közösségi médiában is elkezdte marni egymást, úgyhogy lehet ennek még folytatása.

Térjünk át a nyári pletykákra, azokból is volt egy-kettő. John Hollinger (The Athletic) úgy tudja, hogy a Toronto Raptors Giannis Antetokounmpo egyik fő kérője lesz 2021 nyarán. A kanadaiak Pascal Siakamot leszámítva nem rendelkeznek szerződéssel azt a nyarat követően, őt pedig direkt azért tartották meg, mert arra számítanak, hogy Giannis szeretne majd vele együtt játszani. Brian Windhorst (ESPN) pedig arról írt, hogy Steven Adams és Clint Capela esélyesek arra, hogy a deadline előtt távozzanak jelenlegi csapataiktól - a Thunder egyelőre mindenkinek azt mondja, hogy Adamsszel hosszútávon számol.

A végére pedig a Nets sztárja, Kyrie Irving maradt, akiről másfél napja írtunk, miszerint a hangulatváltozásai aggasztják a klub vezetőségét. Kenny Atkinson vezetőedző azóta cáfolta ezt, de Irving is beszélt a dologról: szerinte minden embernek vannak hangulatingadozásai, és nincs is baj ezzel, neki sem kell tökéletesnek lennie - sem az újságíróknak, sem az embereknek nem kell megfelelnie. Nem azért van a Netsnél, hogy megcáfoljon néhány teórát, hanem hogy önmagát adja - a csapattársai tudják, hogy ki ő, és büszke arra, hogy milyen ember.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus