Hírmorzsák 2019-11-01 (09:00)

Karl-Anthony Towns és Joel Embiid is 2-2 meccses eltiltást kaptak, a Wolves szeretné Ben Simmonst is elmeszeltetni. Kyle Kuzma 20 perces limiten lesz ma éjszaka. Myles Turner állapota week-to-week. A Warriors tulajdonosa optimista, hosszútávra tekint előre, de tankolni nem akar a csapatával. Dirk Nowitzkiről utcát neveztek el Dallasban. A Kings lehívta Marvin Bagley és De'Aaron Fox csapatopcióit, de Harry Gilesét nem. Kendrick Nunn NBA-rekordot állított fel.

A liga 2-2 meccses büntetést osztott ki Joel Embiidnek és Karl-Anthony Townsnak, amiért összeverekedtek tegnap hajnalban, csapataik egymás elleni mérkőzésén - tegnap reggel láthattátok már a történteket, majd a két játékos, de főleg Embiid reakcióról is volt szó kora délután. A történetnek itt még nem biztos, hogy vége van: az NBA úgy ítélte meg, hogy Ben Simmons békéltetni ment az esethez, és ezért fogta le Townst, a Minnesota Timberwolves azonban nem ért egyet ezzel: a klub úgy érzi, hogy Simmons egyszerűen fojtogatta KAT-ot hátulról, még a földön is.

Kevin Arnovitz (ESPN) is megerősítette, amit korábban megírtunk már már forrástól: Kyle Kuzma ma éjszaka, a Dallas Mavericks ellen elkezdheti az idényt. Frank Vogel vezetőedző maga mondta el, hogy 20 perces limiten lesz játékosa. Az Indiana Pacersnél aggódhatnak, mert Myles Turner állapota week-to-week a tegnap hajnali bokasérülését követően - ez azt jelenti, hogy 1-2 napon belül szinte biztosan nem tér vissza Turner, de az elképzelhető, hogy a jövő hét közepén valamikor igen.

A Sacramento Kings nem okozott meglepetést, lehívta Marvin Bagley III és De'Aaron Fox 2020/21-es csapatopcióit. A Minnesota Josh Okogie, a Golden State Warriors pedig Jacob Evans és Omari Spellman esetében tette meg ugyanezt. Itt kell viszont megemlíteni, hogy a Kings Harry Gilesról lemondott, az ő 2020/21-es csapatopcióját nem hívta le a klub.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob Tim Kawakamival (The Athletic) beszélgetett. Lacob azt mondta, hogy egyáltalán nem áll negatívan a mostani szezonhoz még a nehézségek és Steph Curry sérülése ellenére sem. Ő mindig optimista, most is, és mindig rövid-, közép- és hosszútávon is nézi a dolgokat. Sok jó fiatal játékosuk van, és az ő kinevelésük lehet az öröm az ürömben. Nagyon optimistán tekint a jövőjükre, és szerinte újra az elitklubok közé fognak tartozni - igaz, azt nem tudja megmondani, mikor. Sok a sérülésük, de újra jók lesznek.

A tulaj azt is hozzátette, hogy egyelőre még nem kész feladni a szezont, inkább feladatként tekint arra, hogy megoldják ezt a helyzetet. Nem fognak tankolni, mert mindennel ellentétes, amit képviselni akarnak. Harcolni fognak, fejleszteni a fiatalokat, és meg fognak tanulni nyerni, mert abból semmit nem tanulnak, ha direkt veszítenek. Lehetnek akadályok az út során, de soha nem fogják elfogadni a vereségeket. Az is hozzátette azért Lacob, hogy hosszútávon kell gondolkodni, mert néha nem lehet csak arra koncentrálni, hogy mi fog történni a jövő héten - hónapokra, 1-2 évre előre kell tekinteni. Ezt teszik, és úgy érzi, jók is lesznek hosszútávon.

A végére pedig Dallas városa maradt, amely az egyik utcáját átnevezte Nowitzki Way-re. A Mavs német ikonja, Dirk Nowitzki azt mondta, hogy szürreális számára ez, mert az első itt töltött éve után valószínűleg egy kukát se neveztek volna el róla. Dirk szerint ez többről szól, mint a kosárlabda - itt a várossal ápolt kapcsolata a lényeg, és rengeteg szeretet kapott ettől a közösségtől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus