Hírmorzsák 2019-11-03 (21:15)

David Fizdale-t Kawhi Leonardre emlékezteti RJ Barrett - a tréner beszélt Frank Ntilikináról is. Markelle Fultz átveszi a kezdő egyes posztját DJ Augustintól. Steve Kerr nagyon büszke volt a Warriors játékosaira a Charlotte elleni vereség után, magát okolta a kudarcért. Brandon Ingramnek és Luka Doncicnak sincs agyrázkódása, Rodney Hood térdsérülést szenvedett. A liga elismerte Dwight Howard faultját Seth Curryn. Gordon Hayward szerint még rengeteget fejlődhet a Celtics. Giannis Antetokounmpo extra motivációval lépett pályára a Raptors ellen. Pau Gasol szerint rengeteget változott a kosárlabda, elveszett a játék szépsége.

Az Orlando Magicnél Markelle Fultz átvette DJ Augustin helyét a kezdőben, és bár a harmadéves irányító csak 9 pontig és 2 gólpaszig jutott, úgy néz ki, hogy marad is a kezdőben. Steve Clifford vezetőedző a Denver Nuggets elleni mérkőzést követően elmondta, hogy úgy érzik, sokkal kiegyensúlyozottabb így az együttes az első és a második ötöst tekintve is - a jelenlegi felállással jobb esélyük van arra, hogy jobban játszanak a továbbiak során.

A Golden State Warriors ma hajnalban a Charlotte Hornetstől kapott ki hazai pályán, az összecsapás után Steve Kerr vezetőedző magát ekézte. A tréner úgy érezte, hogy fantasztikusan játszottak a játékosai, óriásit harcoltak, aztán a végén úgy döntött az edzőjük, hogy elrontja a dolgokat. Jól álltak, és ha a végén néhány labdabirtoklásnál pontosabbak, ő pedig egy-két alkalommal máshogyan dönt, akkor nyerhettek volna. Nehéz volt lenyelniük az újabb kudarcot, de nagyon büszke a fiaira.

Arról volt már szó kora délután, hogy Brandon Ingram fejsérülést szerzett ma hajnalban. Megvizsgálták a New Orleans Pelicans fiatal játékosát, de nincs agyrázkódása, állapota day-to-day. A Dallas Mavericksnél Luka Doncicnak is volt egy fejsérülése, amit három öltéssel kellett összevarrni, de neki sincs agyrázkódása. A Portland TrailBlazersnél Rodney Hoodnak a térdével van gondja. A swingman a Philadelphia Sixers elleni mérkőzést követően azt mondta, hogy nem hiszi, hogy strukturális problémája lenne a térdének, de fáj.

Ha már szóba került a Dallas: a liga az L2M reportban elismerte, hogy a tegnap hajnali Mavs-Lakers rendes játékidejének végén a játékvezetők tévesen engedték el Dwight Howard személyi hibáját, amikor visszarántotta Seth Curryt, aki a triplánál álló Danny Greenre akart kirontani. Curry annyit mondott, hogy tudta, mi fog következni, ismerte a játékot, és labdát szerezhetett volna, de Howard visszarántotta - nem jött síp, pedig ott történt az eset a játékvezető orra előtt. A Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban egészen visszafogott volt, de azért twitteren jelezte, hogy nem boldog a történtek miatt.

Írtunk a Boston Celtics New York Knicks elleni győzelméről, illetve Jayson Tatum győztes kosaráról is. A meccs után Gordon Hayward elmondta, hogy neki az tűnt fel, hogy milyen sokat fejlődhetnek még. Úgy érzi, egyelőre nem játszanak a tőlük telhető legjobban, főleg nem 48 percen keresztül. Voltak időszakok, félidők, amikor nagyszerűen kosaraztak, de olyanok is, amikor pocsékul. Megtalálják a módját, hogy sikeresek legyenek, begyűjtsék a győzelmeket, ami nagyon jó, de még rengeteg mindenben léphetnek előre, és előre is kell lépniük.

A New York vezetőedzője, David Fizdale két játékosát is dicsérte. Frank Ntilikináról annyit mondott, hogy nagyon jól játszik, büszke a játékmester teljesítményére. Fizdale úgy érzi, hogy a francia önbizalma napról napra nő.

A tréner az idei draft 1/3-asáról, RJ Barrettről elmondta, hogy rendkívül összeszedett. Néha nem is látszik, hogy megizzadna, ő pedig fel szokta tenni a kérdést, hogy vajon elég keményen játszik-e - persze nagyon odateszi magát. Fizdale szerint egyetlen játékos volt eddig, aki úgy nézett ki a pályán, mint aki nem is erőködik: Kawhi Leonard, rá emlékezteti Barrett. Azt is hozzátette, hogy lényegtelen, hogyan kezd egy meccset Barrett, mindig talál módot arra, hogy befolyással legyen a találkozókra. Még lecserélni is nehéz, olyan sokat tesz hozzá a gárda eredményességéhez.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo a Toronto Raptors ma hajnali legyőzését követően azt mondta, hogy elég komoly motivációja volt - a Raptors volt az a csapat amely elütötte őket a döntő lehetőségétől az előző idényben, így ellenük egy kicsit keményebben játszott, és szerinte a csapat is így tett.

A végére pedig a Blazers magasembere, Pau Gasol maradt, aki a Marcának elmondta, hogy rengeteget változott a játék az elmúlt években - gyorsan elhajigálják a labdát a játékosok, kevés a passz, alig pár másodpercig tartanak a támadások. A spanyol magasember szerint olyan helyzetekből is rádobnak manapság a játékosok, amikért régen a pad végére lettek volna száműzve, most meg bátorítják őket, hogy vállaljanak 8 másodpercen belül. Gasol számára a játék szépsége, tisztasága veszett el - az, hogy a labda eljusson az egyik oldalról a másikra, hogy benti játék is legyen, amihez egykor két magasembert használtak. Manapság sokszor van olyan, hogy öt alacsonyabb emberrel állnak fel a csapatok, a Portlandnél is volt, hogy Mario Hezonja játszott centert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus