Hírmorzsák 2019-11-07 (21:00)

Tracy McGrady és Brian Windhorst szerint a Blazersnek cserélnie kell Danilo Gallinariért. A Heat kivár, hogy olyan ajánlat érkezzen Dion Waitersre, ami megéri a csapatnak. Blake Griffin zöld utat kapott az orvosoktól, bármelyik nap visszatérhet. Taylor Jenkins nagyon büszke volt a Grizzliesre a Minnesota elleni meccs után. A Knicks utoljára 10 éve kezdett ilyen gyengén. Kristaps Porzingis még hetekkel a cseréje előtt is elkötelezett volt New York mellett. Doc Rivers szerint nem kellene back-to-back, akkor nem lennének pihentetések - Steve Clifford és Giannis Antetokounmpo is elmondta a véleményét erről a témakörről. A Morris tesók érdekeit innentől a Roc Nation képviseli. A liga megint figyelmeztette a csapatokat, ezúttal bizonyos applikációk használatát tiltotta meg.

Ma délelőtt volt szó a "load managementről" és arról, hogy a liga kiadott egy közleményt Kawhi Leonard pihentetésével kapcsolatban. Ehhez kapcsolódik, hogy a Los Angeles Clippers a hírek szerint úgy gondolja, hogy rossz helyzetbe hozták őket, mert rengeteg a back-to-back országos TV-s meccsük. Doc Rivers azt nyilatkozta a The Athletic munkatársainak, hogy nem kellene egymás utáni napokon mérkőzéseket játszani, az talán megoldaná a problémát, de mivel nem elég tájékozott ezzel kapcsolatban, így nem tud pontos választ adni arra, hogyan lehetne orvosolni ezt a gondot. A Clippersnek egyébként 13 back-to-backje is van ebben az idényben, hiába próbálta csökkenteni a liga az ilyen esetek számát.

Az Orlando Magic vezetőedzőjét, Steve Cliffordot is megkérdezték erről, aki annyit mondott, hogy az ő játékosai nem fognak hiányozni mérkőzésekről csak azért, hogy pihenjenek. Clifford szerint ez az elvárásokról szól - a Charlotte Hornetsnél Michael Jordan mindig azt mondogatta nekik, hogy azért fizetik őket, hogy 82 találkozón pályára lépjenek.

A Milwaukee Bucks MVP-jéhez, Giannis Antetokounmpóhoz is ugyanez volt a kérdés, a görög pedig Chris Haynesnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy ha nem dolgozhat, nem érzi jól magát, és nem is igazán találja a ritmust. Ő is felhozta Jordant, aki azt mondta anno, hogy a kemény munka által veszik el az emberből a félelem. Giannis ettől függetlenül 3-4 perccel kevesebbet játszik meccsenként Mike Budenholzer alatt, mint tette azt Jason Kidd idejében. Budenholzer azt mondta, hogy Antetokounmpóban akkor a versenyszellem, hogy mindig a pályán akar lenni. Ettől függetlenül szerinte játékosa megértette, mennyire fontos az egészsége és az, hogy jó állapotban legyen fizikailag. Fontos, hogy nagyban gondolkodjanak, márpedig messzire akarnak jutni a PO-ban, ehhez pedig egy friss Giannisra van szükségük. Játékosa megbízik a stábban, ők pedig megpróbálják minél jobb helyzetbe hozni ahhoz, hogy ha pályán van, akkor a lehető legtöbbet tudja kihozni magából.

A New York Knicksnél egyelőre nagyon nem megy a játék: David Fizdale együttese 1-7-tel kezdte a szezont, ami az elmúlt 10 év leggyengébb startja a klubnál. Utoljára 2009/10-ben volt ilyen gyenge az idénykezdet a knicksnél, akkor 29-53-as mérleg lett a vége.

Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint Kristaps Porzingis még hetekkel a Dallas Maverickshez kerülése előtt is elkötelezett volt a New York irányába. Azt nem tudni, hogy mi vezetett a pálfordulásához és ahhoz, hogy végül cserét kért - a hírek szerint az egyik ok az volt, hogy nem bízott a franchise vezetőségében, hogy győztes kultúrát tudnak felépíteni köré.

A Portland TrailBlazersnél is akadozik a gépezet, bár nem ilyen szinten - a csapat egyelőre 10. nyugaton 3-4-gyel, de alig van lemaradva az élbolytól. A Blazers problémáiról beszélt az ESPN-en Tracy McGrady és Brian Windhorst, és mindketten egyetértettek abban, hogy az oregoni alakulatnak cserélnie kell Danilo Gallinariért, aki tökéletesen passzolna ebbe a Portlandbe.

A Miami Heat sokkal jobban áll, Dion Waiters azonban nem igazán illik a csapatba, ráadásul felidegesítette Pat Riley-ékat a kondijával, majd azzal, hogy Erik Spoelstra vezetőedzőnek és Tyler Herrónak is beszólt a közösségi médiában. Barry Jackson (Miami Herald) úgy tudja, hogy a Heat továbbra is kivár egy jó cserelehetőségre - kérdés, kinek kell a dobóhátvéd, aki 25 millió dollárt keres ebben és a következő idényben, a 2020/21-es szezon végéig.

A Memphis Grizzlies vezetőedzője, Taylor Jenkins a Minnesota Timberwolves elleni siker után elmondta, hogy nagyon büszke a játékosaira, igazi csapatmunka volt a győzelmük. Nagy önbizalommal léptek pályára, 52 pontot szerzett a pad, és a pálya mindkét oldalán odatették magukat - igaz, az tetszett neki leginkább, amit támadásban mutattak. Jenkins szerint az a lényeg, hogy ezt a teljesítményt folyamatosan, meccsről meccsre hozni tudják. A Timberwolves sok pontot szerzett, hátul még fejlődhetnek, de jó irányba tartanak, és ez a siker nagy lépés volt számukra.

A Detroit Pistonsnál jöhetnek a jobb napok, a gárda orvosai zölt utat adtak Blake Griffinnek arra, hogy kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket végezzen - a combhajlítójával és a térdével voltak gondok, ezért hagyta ki az idény első 9 mérkőzését. A hírek szerint Griffin állapota day-to-day - innentől fogva bármikor visszatérhet.

Nem sok jelentősége van, de Markieff és Marcus Morris Jay-Z játékosügynökségéhez, a Roc Nationhöz igazoltak - ezúttal ők képviselik a tesók érdekeit.

A végére pedig az NBA maradt, amely megtiltotta a csapatoknak, hogy olyan applikációt használjanak, amelyek azonnal törlik az ügynököknek vagy játékosoknak elküldött üzeneteiket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus