Hírmorzsák 2019-11-09 (09:00)

Dion Waiters túladagolta a "gumicukrot", elájult és rohama is volt. Steph Curry kihagyhatja a teljes idényt. D'Angelo Russell és Damian Lillard egyszerre írtak karriercsúcsot és jutottak 50 pont fölé. Kyrie Irving a Knicks menedzsmentje miatt nem igazolt a csapathoz. Jarrett Allennel a pályán klasszisokkal jobb a Nets, mint DeAndre Jordannel. Clint Capelának fáj a jobb válla. Kyle Lowry-nak eltört a bal hüvelykujja. Serge Ibaka kificamodott a jobb bokája. Rajon Rondo vasárnap elkezdené az idényt. Kawhi Leonard meglepődött, hogy a liga nyilvánosságra hozta a kórlapját. Marcus Smart nem volt elégedett a tegnapi játékvezetéssel. A jövő évi draft egyik 1/1 várományosa, James Wiseman nem játszhat a szezon során.

A ma hajnal Bojan Bogdanovic és Nikola Jokic emlékezetes győztes dobásai mellett másról is híres marad.

A Golden State Warriors hátvédje, D'Angelo Russell, illetve a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard is karriercsúcsot értek el: előbbi 52, utóbbi 60 pontot szórt ma hajnalban. Legutóbb 2005. december 23-án fordult elő, hogy egy este ketten is elértek 50 pontig - akkor Allen Iversonnak és Vince Carternek sikerült mindez. Azt is hozzá kell azonban tenni, hogy a Warriors a Minnesota Timberwolvestól, a Portland pedig a Brooklyn Netstől kapott ki. A liga történetében másodjára fordult elő, hogy egy nap ketten is elértek 50 pontig, de mindketten kikaptak csapataikkal: az első ilyen eset az 1977/78-as alapszakasz utolsó napja volt, április 9., amikor George Gervin (63) és David Thompson (73) a pontkirályi címért csatáztak.

Ha már a Nets, akkor itt lehet kitérni két dologra is velük kapcsolatban. Egyrészt Frank Isola (The Athletic) értesülései szerint Kyrie Irving hetekkel a szabadügynökpiac nyitása előtt eldöntötte, hogy Brooklynba szerződik. A New York Knicksszel is sokszor szóba hozták az irányítót, aki azonban aggódott a menedzsment és a tulajdonosi kör miatt.

Másrészt a csapat sokkal jobb Jarrett Allennel a pályán, mint DeAndre Jordannel, aki láthatóan sokat romlott tavaly védekezésben - a ma hajnali mérkőzések előtt a Nets 100 támadásra vetítve 13.4 ponttal rosszabb volt ellenfeleinél, ha Jordan volt a pályán, viszont 12.0 ponttal jobb, ha Allen védte a gyűrűt. Ehhez egy adalék: a Cleaning the Glass adatai szerint Jordan meccsenként mindössze 3.3 dobásra van hatással a gyűrű közvetlen közelében. Zach Lowe (ESPN) is hozzátette, hogy Jordan 4 éves, 40 millió dolláros szerződése inkább az Irvinggel és Kevin Duranttel ápolt jó viszonyának köszönhető, mint a teljesítményének, ez a szezon előtt is jól látszódott.

Térjünk át a sérülésekre. Arról tegnap este írtunk, hogy Steph Curry kihagyhatja a teljes idényt. A Houston Rockets centerének, Clint Capelának problémája van a jobb vállával. Capela a hírek szerint a svájci válogatottban sérült meg a nyár folyamán, és főleg az egykezes zsákolásoknál, illetve lepattanózásnál zavarja a sérülése. A bajnok Toronto Raptorsnál ma hajnalban adódtak gondok: Nick Nurse vezetőedző elmondása szerint Kyle Lowry bal hüvelykujjában van egy kisebb törés, Serge Ibaka jobb bokája pedig súlyosan kificamodott. Chris Haynes (Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy Rajon Rondo vasárnap, a Toronto ellen szeretné megkezdeni a szezont - a jobb vádlijával voltak gondok eddig, azért nem lépett még pályára az idény során.

A Miami Heatnél azonnali orvosi beavatkozás kellett tegnap, amikor a csapat Phoenixből Los Angelesbe repült. Andy Slater (Fox Sports) úgy tudja, hogy Dion Waiters túladagolta "gumicukrot" - itt az idézőjel azért fontos (az eredeti tweetben is benne volt), mert valószínűleg nem sima Haribo került a szervezetébe, hanem egy tudatmódosítóval felturbózott változata. Elájult, mikor leszállt a gép, majd rohama volt, mikor magához tért, ezért kellett az orvosoknak beavatkozni.

Ha már a sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kawhi Leonard szerint sokkoló volt, hogy a liga nyilvánosságra hozta a kórlapját - tegnap írtunk róla, hogy a Los Angeles Clippers kapott egy 50.000 dolláros büntetést, mert Doc Rivers össze-vissza beszélt arról, hogy Leonard most akkor végülis egészséges-e vagy sem, és ott az NBA részletesen taglalta, hogy mi Kawhi baja az orvosi eredmények alapján. A Clippers sztárja hozzátette, hogy nem sokat számít ez, amúgy sem követi, hogy mi megy a médiában. A tőlük telhető legtöbbet fogják azért megtenni, hogy a továbbiakban is egészséges maradhasson, ez a legfontosabb. Ő Rivers pártján van, hiszen ő az edzője, és egy kicsit csalódott is, mert úgy érzi, akkor is szeretnék, ha bizonyos emberek játszanának, mikor nem állnak készen erre.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart még a tegnap hajnali, Charlotte Hornets elleni találkozó után panaszkodott a játékvezetőkre: elmondása szerint bárcsak normálisan tudnának fújni a sporik. Sokszor azt sem tudta, hol és mire ítéltek személyi hibát - úgy tűnt számára, hogy amikor viszont nála volt a labda, egyszerűen nem kaphat meg egyetlen fújást sem. Senki nem fogja megvédeni, ezt saját magának kell megtennie, és ha ezt úgy tudja elérni, hogy elbukik egy kis pénzt, akkor ez van.

A Milwaukee Bucks a G-Ligába, a Wisconsin Herdöz küldte Dragan Bendert - az egykori 1/4-es még nem lépett pályára ebben az idényben.

A végére pedig a jövő évi draft legjobb magasembere és sok helyen 1/1-re várt játékosa, James Wiseman maradt, aki nem játszhat az idei szezonban, miután az NCAA "alkalmatlannak ítélte". Az ok az, hogy a Memphis Tigers jelenlegi vezetőedzője és Wiseman volt iskolájának, a Memphis East High Schoolnak a trénere, Penny Hardaway a hírek szerint 11.500 dollárral segítette Wiseman családját 2017-ben, hogy Nashville-ből Memphisbe költözzenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus