Hírmorzsák 2019-11-10 (17:30)

LeBron James a pihentetésről beszélt. David Sternnek nagyon tetszik a jelenlegi liga. Marcus Smartot 15.000 dollárra büntették. Kyle Lowry legalább két hetet kihagy (ujjtörés). Gordon Hayward (kéztörés), Serge Ibaka (bokaficam) és Otto Porter Jr. (lábfej) határozatlan ideig nem játszanak. Lonzo Ball ágyéka meghúzódott. Rajon Rondo mégsem kezdi meg ma éjszaka az idényt. Blake Griffin holnap este pályára léphet, Paul George valószínűleg nem.

Arról tegnap este írtunk már, hogy Kyle Lowry két hetet biztosan kihagy ujjtörése miatt, ma reggel pedig volt róla szó, hogy Gordon Haywardnak a keze tört el, valószínűleg műteni kell, és határozatlan ideig nem játszik. A Toronto Raptorsnál Serge Ibaka ugyanilyen státuszba került bokasérülése miatt, a Chicago Bullsnál pedig Otto Porter Jr. az, akiről nem tudni, mikor kerülhet újra pályára - neki a bal lábfejével vannak gondok, és Jim Boylen szerint nehéz megmondani, mikorra gyógyul meg játékosa, mert lágyszövet-sérülésről van szó. A Dallas Mavericksnél Kristaps Porzingis terhelés-menedzsment miatt pihent ma hajnalban, a térdsérülése után nem akarják egyből bedobni a mélyvízbe. A New Orleans Pelicansnél Lonzo Ball jobb adduktora húzódott meg, lágyéksérülése van a játékmesternek.

A Los Angeles Lakersnél Rajon Rondo ma este akarta elkezdeni a szezont a Toronto ellen, de Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy ez nem így lesz - a klub szeretné, ha még több edzésen venne részt az irányító, mielőtt pályára küldenék. A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy Paul George valószínűleg nem játszik holnap este, a Raptors ellen, de egyelőre még nem zárja ki teljesen ennek a lehetőségét. George elmondta, hogy egészséges, de még nem tudta felvenni azt a ritmust, amiben a többiek játszanak. A Detroit Pistonsnál viszont Blake Griffin holnap éjszaka megkezdi az idényt, ezt Adrian Wojnarowski (ESPN) írta meg.

Tegnap délelőtt olvashattátok Marcus Smart gondolatait a Boston Celtics Charlotte Hornets elleni mérkőzéséről - ennek 15.000 dolláros bírság lett a következménye.

Rengeteg szó esett mostanában a "load managemantről", természetesen LeBron Jamest is megkérdezték a pihentetésekről. A Lakers sztárja annyit válaszolt erre, hogy neki mindig is az volt a mottója, hogy ha sérült, nem játszik, ha viszont nem sérült, akkor játszik. Azt is hozzátette viszont, hogy ő senki másról nem hajlandó beszélni ebben a témakörben, csak magáról. Meg lehet kérdezni a korábbi edzőit is, Tyronn Lue-val például sokat vitatkoztak, mikor a tréner azt szerette volna, ha nem játszik egy-egy meccsen, ő pedig mindenképpen akart. Még egyszer elmondta, hogy ha egészséges, akkor vállalja a szereplést, mert lesz vagy jó 45 éve arra, hogy ne játsszon.

A végére ezúttal az NBA előző kommisszárja, David Stern maradt, aki Neil Bestnek (Newsday) elmondta, hogy imádja a jelenlegi ligát - felhozta példaként a tripladobás kihasználása ami szerinte jól mutatja, mennyire képzettek a játékosok. A triplavonal már nem kihívás, sőt, vannak, akik 40% fölött dobják a hármasokat - ez megváltoztatta a játékot és Stern szerint a továbbiakban is meg fogja változtatni. Arról is beszélt az egykori commish, hogy a sportfogadás új érdeklődőket fog az NBA-hez vonzani - ők ugyan nem biztos, hogy nézik is majd a meccseket, de követni fogják az eseményeket, és ez is számít.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus