Hírmorzsák 2019-11-22 (09:45)

Nikola Vucevic legalább 4 hetet kihagy (jobb boka). Luka Doncic belépett az MVP esélyesek közé, továbbra is Giannis Antetokounmpo a legnagyobb favorit. Stephen A. Smith nem hallott jó dolgokat Kyrie Irving brooklyni hozzáállásáról. Kenny Atkinson szerint nem lesz hosszútávú probléma Irving vállsérülése, de jelenleg nem tud pályára lépni. Carmelo Anthony nagyon nyitott volt játéka megújítására a védekezést és a labda stoppolását tekintve is. A Jazz kitett keretéből egy embert.

Az Orlando Magicnél nagyobb gondok lehetnek, miután a csapat első számú centere, Nikola Vucevic legalább 4 hetet kénytelen kihagyni jobb bokasérülése miatt.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving 3 mérkőzést is kihagyott már jobb válla miatt, erről beszélt a gárda vezetőedzője, Kenny Atkinson. A tréner úgy érzi, nem súlyos a probléma, hosszútávon nem lesz ezzel gond, de nagyon óvatosan kezelik a helyzetet. Közösen döntöttek arról, hogy Irving a jelenlegi állapotában nem kerül pályára, mert úgy gondolják, ez a legjobb, amit most tehetnek. Azt is hozzátette Atkinson, hogy most nem is tudná vállalni a játékos Irving, nem tudna a fájdalommal együtt játszani. Egy irányítónál különösen fontos a váll, hiszen a dobásban és a passzolásban is meghatározó szerepe van. Irving most a sérülését kezeli, nekik pedig azt a helyzetet kell, hogy most nem bevethető a gárda első számú fazonszabásza.

Más is kapcsolódik a Nets játékmesteréhez: Stephen A. Smith (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nem tudja, mennyire pontosak az információi, de az a hír járja, hogy Irving hozzáállása és viselkedése nem a legmegfelelőbb a Netsnél (sem).

Carmelo Anthony edzője, Alex Bazzell Ian Begley-nek (SNY.tv) elmondta, hogy Melo nagyon is nyitott volt játéka megújítására - leginkább azt próbálták rögzíteni benne, hogy ha labdát kap, gyors döntéseket kell hoznia. Bazzell szerint Anthony Top10, időnként Top5 játékos volt a ligában, így adott volt számára a luxus, hogy dédelgethette a labdát, megvárta, míg a többiek helyet csinálnak neki, majd elkezdhetett egy-egyezni. Az új NBA-ben, abban a szerepben, amiben a Portland használni akarja, ezzel már nem számolhat. Bazzell szerint Anthony nagyon nyitott volt arra, hogy új dolgokat tanuljon, fejlessze játéka bizonyos részeit - számára meglepő is volt ez annak tükrében, hogy milyen sikeres volt Melo. Felfogta, hogy védekezésben sokkal többet kell nyújtania, mint korábban, és azt is, hogy nem tartogathatja magánál annyit a labdát.

Az MVP esélyek egy hónap után jóval tisztábban látszanak, mint a szezon elején. A legnagyobb favorit továbbra is az előző idény trófea-győztese, Giannis Antetokounmpo (3,5-ről 2,6-ra ment le az oddsa), mögötte James Harden (neki 5,5-ről 3,5-re ment le a szorzója) és LeBron James (13-szoros pénz helyett már csak 6-szorosat fizet) vannak. A negyedik helyre bejött Luka Doncic, akire a szezon előtt még 51-szeres pénzt adtak Vegasban, most már csak 11-szereset

A végére pedig a Utah Jazz maradt. Arról tegnap este olvashattatok, hogy Juwan Morgant leigazolta a csapat - Stanton Kiddtől búcsúztak a mormonföldiek, hogy Morgan beférjen a keretbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus