Hírmorzsák 2019-11-25 (10:00)

Vlade Divac az apja miatt nem választotta ki Luka Doncicot? A Lakers jelezni fogja a liga felé a LeBron Jamesen ütött, be nem fújt faultok problémáját. Mike D'Antoni James Hardenhez hasonlította Doncicot. Doncicnak csak az a fontos, hogy bejussanak a PO-ba, Kristaps Porzingis is türelemre int egyelőre. A Grizzlies nem akarja kivásárolni Andre Iguodalát. Jimmy Butler szerint senki nem tudja, miért távozott a Sixerstől, csak ő, az ügynöke és a Philly vezetősége. Kemba Walker valószínűleg nem játszik ma este, Aaron Gordon lehet, hogy igen. Carmelo Anthony szerint dolgozniuk kell tovább, nincs más lehetőségük.

Tegnap délben írtunk arról, hogy LeBron Jamesnek és Frank Vogel vezetőedzőnek sem tetszett, hogy előbbi nem igazán kapja meg azokat a fújásokat, amiket kellene a rajta ütött faultok alapján. A Los Angeles Lakers trénere azt is hozzátette még a tegnap megjelentekhez, hogy jelezni fogják a megfelelő fórumokon a liga felé, hogy szeretnék, ha ebben változás történne.

Az este egyik vezető pletykája az volt, hogy a Sacramento Kings GM-je, Vlade Divac a hírek szerint azért nem választotta ki Luka Doncicot, mert nem nyűgözte le őt a szlovén kosaras édesapja. Tim MacMahon (ESPN) Adrian Wojnarowski podcastjében mesélt erről, amikor arról esett szó, hogy a Kings és a Phoenix Suns sem választotta ki Doncicot, pedig mindkét franchise-nál volt olyan személy, aki közel állt az európai szupersztárhoz vagy a családjához. MacMahon szerint az, hogy Divac jól ismerte Doncic édesapját, inkább negatívum volt: nem tartotta túl sokra Doncic apját, és úgy gondolta, hogy amilyen az apa, olyan a fia is. A Kings "TV-s hangja", Grant Napear cáfolta a pletykát, szerinte ez abszolút nem igaz - beszélt a GM-mel és Doncic apukájával is, mindketten nevettek ezen a pletykán.

A Houston Rockets mestere, Mike D'Antoni még a Dallas elleni, tegnap esti összecsapás előtt beszélt Doncicról, akit James Hardenhez hasonlított. D'Antoni szerint a Mavs játékmesterét nem igazán lehet zavarba hozni, mert a saját tempójában, ritmusában játszik, ahogyan Harden vagy éppen Steve Nash tette ezt. Különleges játékosok, és ezt nem is igazán akarja tovább magyarázni, mert nem lehet. Azt sem lehet megmondani, hogy a legjobb színész mitől a legjobb. Ez egy adottság, egy X-faktor, amivel egyesek rendelkeznek, mások pedig nem - szerinte ebben Harden és Doncic ugyanolyanok.

Doncic 41 pontot szórt a Rockets ellen (6 pattanót és 10 gólpasszt is jegyzett emellett), győzelemre vezette csapatát, és a találkozó után elmondta, hogy neki még mindig az a lényeg, hogy bejussanak a rájátszásba. Nagyon hosszú a szezon, még csak egy hónap telt el, és még nincs meg a PO, úgyhogy továbbra is így kell folytatniuk. Kristaps Porzingis is arról beszélt, hogy nem akarnak túlságosan elsietni bármit is. Most az a fontos, hogy minél jobb legyen a csapategység, mindenki egy irányba húzzon. A lett szerint nagyon sok mindenről nem tud a külvilág abból, ami az öltözőn belül zajlik. Fontos a játékosok közötti, illetve a játékosok és az edzők közötti kapcsolat is. Látta már, hogy milyen az, amikor az események rossz irányba indulnak - most szerencsére minden rendben van a Mavsnél.

Azt a már előbb említett Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies nem akarja kivásárolni Andre Iguodalát. A Grizzlies állítólag megmondta az összes, Iguodalával pletykákban összeboronált csapatnak (Rockets, Lakers, Clippers), hogy ne számítsanak arra, hogy szabadügynök lesz a veterán swingman - ha akarják, cseréljenek érte.

A Miami Heat sztárja, Jimmy Butler Michael Lee-vel (The Athletic) beszélgetett arról, hogy miért nem hosszabbított a Philadelphia Sixersnél. Butler elmondta, hogy megvan ennek az oka, de nem fogja elmondani, hogy mi volt az, nem akar a részletekbe belemenni - sem ő, sem a Sixers nem élhet a múltban. Most boldog, örül annak a csapatnak, ami a Heatnél adott körülötte, úgyhogy semmit nem bán. Kapott néhány füttyöt Phillyben a legutóbb, amiről annyit mondott, hogy ő semmi rosszat nem tett a drukkereknek, azt pedig senki nem tudja, hogy mi zajlott a háttérben, csak ő, az ügynöke és a vezetőség. Azt persze megérti, hogy mivel már nincs a Sixersnél, ő lett az ellenség a vérmes szurkolók szemében, de ez természetes is, ezzel semmi baja nincs. Ettől függetlenül senki nem tudja, hogy mi történt pontosan.

A Boston Celticsnél Kemba Walker ma esti játéka kétséges a Kings ellen - mint ismert, volt egy elég súlyosnak tűnő sérülése, amikor ütközött Semi Ojeleyével, amit végül megúszott egy agyrázkódással. Az Orlando Magic játékosa, Aaron Gordon abban reménykedik, hogy ma éjszaka pályára tud lépni - neki a jobb bokájával vannak gondok egy ideje, és egyelőre csak halvány reményt táplál arra, hogy ma már bevethető lesz.

A végére pedig a Portland TrailBlazers játékosa, Carmelo Anthony maradt, aki a Cleveland Cavaliers elleni vereség után elmondta, hogy mindannyian voltak már ilyen helyzetben. Egyszerűen semmi nem jön most össze nekik, de csak annyit tudnak tenni, hogy folytatják a munkát, mert van fény az alagút végén. Természetesen vannak olyan dolgok, amiket ki kell javítaniuk, ráadásul meccsszituációkban kell fejlődniük, hiszen nincs lehetőségük edzeni. Több szoros mérkőzésük is volt, amiken volt esélyük nyerni, de nem jött össze. Azt látni kell, hogy a szezon korai szakaszában vagyunk még, de össze kell kapniuk magukat belátható időn belül. Harcolniuk kell, és ezt is fogják tenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus