Hírmorzsák 2019-11-29 (11:00)

Mike D'Antoni aggódik Harden terhelése miatt, de nincs rá megoldása. Brad Stevens és Tristan Thompson is megvédték Irvinget. Kemba megijedt a nyaksérülésekor. Tony Allen szerint Smart kitűnő 3&D játékos lett. Kuzmának nem egyszerű a beilleszkedés az idei Lakersbe. Ingram egyáltalán nem neheztel Rob Pelinkára. A Pelicans hosszútávra tervez Ingrammel. Anthony Davis, LeBron és Rondo arról beszéltek, hogy Davis most reflektorfénybe került. Taj Gibson szerint nincs semmi veszve a Knicks számára. Dwane Casey Svi Mykhailiuk védekezését méltatta. DeRozan inkább a 90-es években játszana, akkor nem kellene foglalkoznia a közösségi médiával. Jokicot sem a közösségi média, sem az egyéni statisztikák nem érdeklik. Sérültek: Irving, DeAndre Jordan, Fall, McGruder, Ed Davis.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving nem játszik ma este sem a Boston Celtics ellen - a két együttes a szerda éjszakai összecsapás után most Brooklynban feszül majd egymásnak. A Brooklyn centere, DeAndre Jordan valószínűleg pályára tud lépni. A Bostonnál Tacko Fall a G-Ligában sérült meg, a jobb térde miatt 1-2 hetet kénytelen lesz kihagyni. A Los Angeles Clippers swingmanje, Rodney McGruder a jobb combhajlítója miatt nem fog pályára lépni a San Antonio Spurs ellen. A Utah Jazznél pedig közeledik Ed Davis visszatérése: játéka már kérdésesre "javult" ma estére, a Memphis Grizzlies-zel szemben - az előző négy hetet szárkapocscsont-törés miatt hagyta ki.

Az elején megemlített Kyrie Irvinget nagyon kikezdték a bostoni drukkerek, erről a Celtics vezetőedzője, Brad Stevens is beszélt. A tréner úgy gondolja, hogy minél jobb valaki abban, amit csinál, annál nagyobb figyelem hárul rá. Irving a liga egyik legjobb játékosa, és nem fair az, amennyire szétszedik minden megnyilvánulását, de ez együtt jár azzal a státusszal, amit az NBA-n belül betölt. Stevens szerint ezért fontos, hogy a lehető legsűrűbben emlékeztessük magunkat arra, mennyire jók is ezek a játékosok. A Boston magasembere, Enes Kanter azt mondta, hogy nagyon csalódottak azért, mert Irving nem tudott játszani ellenük, de egy bostoni Celtics-Nets még lesz, nagyon várják azt a találkozót.

Irving volt csapattársa, Tristan Thompson Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) beszélt az irányítóról: ha csatába kell indulni, és kosaras kell, ő mindig Irvinget választaná. Lehet sokat beszélni róla, de ez mind csak duma - ha Irving a pályára kerül, akkor mindenki fél tőle.

A Bostonhoz még két hír kapcsolódik. Egyrészt Kemba Walker az újságíróknak elmondta, hogy félelmetes pillanat volt a nyaksérülése, amit a Semi Ojeleyével történt ütközésekor szenvedett el. Ő és mindenki más is megijedt, de hála az Istennek most már jól van. Az egykor a liga legjobb perimétervédője hírében álló Tony Allen pedig Marcus Smart játékát dicsérte Mark Murphynek (Boston Herald). Allen szerint Smart kezd azzá a 3&D játékossá válni, ami minden csapatba nagyon kell - a védekezése mellett most már dobásban is nagyszerűen teljesít, átalakította a játékát az új NBA elvárásaihoz.

A Los Angeles Lakersnél Kyle Kuzma Dan Woike-val (Los Angeles Times) beszélgetett arról, hogy nincs egyszerű dolga a beilleszkedéssel az idei keretbe, de pozitívan kell gondolkodnia, kiegyensúlyozottnak kell lennie fejben. Ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni, de nincs mindenre befolyása.

A New Orleans Pelicanshez cserélt Brandon Ingram Mark Medinának (USA Today) adott interjújából tegnap már olvashattatok részleteket. A kiscsatár elmondta, hogy a tavalyi Lakers egy kicsit zavart volt fejben, nem mindig volt jó érzés edzésre menni, mert nem mindig volt pozitív a hangulat. Azt is hozzátette, hogy nem igazán zavarta az, hogy a fél csapatot szóba hozták az Anthony Davis-féle cserében, és hogy minden nyílt titok volt. Sosem volt még egy GM helyében, így nem tudja, hogyan lehetett volna esetleg még kezelni ezt az ügyet. Kemény döntéseket kellett hozni Rob Pelinkának, de meg kellett hoznia, hogy javítsa a gárdát, ami meg is történt, idén sokkal jobban teljesít a Lakers. Nem tudja, ő mit tett volna Pelinka helyében, de a Lakers úgy kezelte a helyzetet, ahogyan, és bejött nekik. Ugyancsak ide tartozik, hogy David Griffin GM azt mondta, a New Orleans mindent megtesz azért, hogy hosszútávra lekösse Ingramet.

A csere másik oldalán lévő Anthony Davis arról beszélt, hogy szerinte a jelenlegi teljesítménye megmutatja a világ számára, hogy ő reflektorfényben is képes erre - korábban szerinte ezt sokan nem gondolták. LeBron James annyit tett hozzá, hogy mindannyian emberek vagyunk, vannak jó és rossz napjaink is. Eddig nagyon jól kezelte ezt csapattársa, és élvezi a helyzetet, amilyenben korábban még soha nem volt. Tavaly már belekóstolhatott ebbe, hiszen rengeteget forgott a neve a sajtóban, mindenki vele foglalkozott. Sokan odafigyeltek rá, amit meg is érdemelt, mert nagyszerű kosaras. Rajon Rondo elmondta, hogy óriási a különbség New Orleans és Los Angeles között - NO-ban voltak olyan napok, amikor Davisnek nem kellett a médiával kommunikálnia még úgy sem, hogy ő Anthony Davis. Azt is hozzátette Rondo, hogy a magasember erre született.

A Houston Rocketsnél James Harden 38.9 percet átlagolt meccsenként azóta, mióta Eric Gordon kidőlt egy térdsérüléssel - ez 7 találkozót jelent. A Rockets trénere, Mike D'Antoni Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt nyilatkozta, hogy nagy felelősség van Hardenen, és sokat is játszik, de több sérültjük is van, Gordon pedig nem tudta levenni a terhet róla, így folyamatosan neki kell vinnie a támadást a hátán. Aggódik emiatt, de egyelőre nincs megoldása erre a problémára.

A New York Knicks magasembere, Taj Gibson Marc Bermannel (New York Post) beszélgetett arról, hogy milyen helyzetben van jelenleg a klub. Gibson szerint a körülményeket is nézni kell, például azt, hogy keleten vannak, a Top4-en kívül pedig nem tudott elszakadni tőlük a többi társaság. Ha három meccset nyernek zsinórban, megint ott lesznek a PO-helyek közelében.

A Detroit Pistons vezetőedzője Dwane Casey Svi Mykhailiukról beszélgetett Keith Langlois-val (Pistons.com), aki az utóbbi meccseken egyre több lehetőséget kap, miután védekezésben sokat fejlődött. Casey azt mondta, hogy támadásban mindig is tudták, hogy mire képes az ukrán, a gondjai hátul akadtak. Még az Orlando Magic ellen is voltak hibái, de kemény játékkal próbálta ezt ellensúlyozni, és végig ott volt Terrence Ross arcában. Két héttel ezelőtt még hozzá sem ért volna ellenfeléhez, úgyhogy nagy lépést tett játékosa a jó irányba.

A napokban felmerült, hogy a San Antonio Spurs elcseréli DeMar DeRozant, a játékos pedig nem sokkal később törölt minden bejegyzést az instagramjáról. DeRozan Tom Orsbornnak (San Antonio Express-News) cáfolta, hogy ez amiatt lenne, mert távozik a csapattól. A dobóhátvéd saját elmondása szerint mindig is utálta a közösségi médiát - továbbra is azt kívánja, hogy bárcsak a 90-es években játszhatott volna, mert akkor nem kellene foglalkoznia ezzel. Ő meghagyja másoknak, hadd beszéljenek ezen a kommunikációs csatornán - ha nem lenne muszáj 2019-ben, hogy legyen ilyen fiókja, nem is használná.

A végére pedig ezúttal a Denver Nuggets sztárja, Nikola Jokic maradt egy hasonló témakörben. A szerb center sokat kapott mostanában és főleg az idény elején a közösségi médiában a súlya miatt, ám annyit mondott, hogy ez őt bizony nem érdekli, mivel nem olvas twittert, instagramot, semmi ilyesmit. Sokan mondanak sok mindent, ami vagy igaz, vagy nem, de ha nem, akkor is csak megrándítják a vállukat, aztán mondják tovább a magukét. Jokic nemrég karriercsúcsot dobott, de elmondta, hogy már ez sem érdekli. Természetesen amikor a ligába kerül az ember, még fontosak az egyéni számok, eredmények, most viszont már csak az számít, hogy győzött a csapat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus