Hírmorzsák 2019-11-28 (12:15)

Kendrick Nunn szerint ő az év újonca. Irving üzent a szurkolóknak: a kosárlabda csak egy játék, a való élet fontosabb. Ég és föld a különbség a Celtics tavalyi és idei csapaton belüli hangulata között. Mozgov kikerült a Magic sapkája alól. LeBron a negyedik 33.000-es. Anthony Davis rekordot döntött. Ingram néha nem élvezte a játékot a Lakersnél. Paul George szerint félelmetes, mennyire egy hullámhosszon van a Clippers védekezésben. Porzingis elmarad a saját elvárásaitól. Jabari Parker szívében továbbra is fontos helyet foglal el Milwaukee. Steve Kerr elvágta a kezét egy összetört mágnestáblával. RJ Barrett is szívesen lenne kanadai válogatott. Hardennek nem(/sem) jön be az évközi kupa ötlete.

Arról olvashattatok már ma reggel, hogy a Boston Celtics szurkolói rendesen odapörköltek Kyrie Irvingnek, aki instagramon reagált is erre: ne higgyen senki annak a drámának, amit eladnak neki szórakoztatóipar címen. A kosárlabda csak egy játék, a való élet sokkal fontosabb ennél - egy nagy show ez az egész, ami nagyon keveset számít összességében.

Jay King (The Athletic) is rápakolt egy lapáttal a jelenleg Irvinget körülölelő atmoszférára: forrásai szerint ég és föld a hangulat a Celticsnél, miután Irving lelépett, helyére pedig Kemba Walker érkezett. King másik forrása szerint mindig érezni azt, mennyivel másabb most a légkör, az újságíró pedig azt írta, hogy már márciusban is jutottak el hozzá olyan információk, miszerint Irving és Kevin Durant eldöntötték, hogy összeállnak a Brooklyn Netsnél. Az illető, aki a hírt hozta, hozzátette, hogy az sosem segít, ha valaki nem akar a csapatánál lenni.

Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy az Orlando Magicet "felmentették" Timofey Mozgov fizetése alól. Mivel az orosz 16.7 milliós bére így kikerült a floridai együttes fizetési listájáról, így a Magic most 7.8 millióval a luxusadó határa alatt van.

A másik floridai gárdánál, a Miami Heatnél Kendrick Nunn rendkívül jól kezdte a szezont, és mivel Zion Williamson eddig még nem lépett pályára, Nunn az Év Újonca díj egyik legnagyobb esélyese. A játékos az előbb említett Shams Charaniának (The Athletic) elmondta, hogy úgy érzi, ő az év újonca - egyelőre még korán van kiosztani a díjat, de az eddigi teljesítményével egyértelműen ott van az élbolyban. Reményei szerint hasonló lesz a folytatás is számára, és meg tudja nyerni a trófeát.

A Los Angeles Lakersnél két statisztikáról is be kell számolnunk. Egyrészt LeBron Jamest kell kiemelni, aki a liga történetének negyedik játékosa lett, aki elérte a 33.000 pontot. Másrészt Anthony Davist is szóba kell hozni, hiszen ahogyan nemrég már láthattátok, a magasember 41 pontot dobott volt csapatának - ez a legtöbb, amit valaha egy játékos egykori kenyéradója ellen szerzett az első találkozáskor, a korábbi csúcsot 39-cel Kevin Durant, Stephon Marbury és Danny Ainge tartották. Davis a meccs után elmondta, hogy csak azzal foglalkozott, ami a pályán történik, azzal nem, ami a lelátón, de igazából csak a himnusz közben hallotta, hogy egyesek nem igazán szívlelik, utána már egyáltalán nem - sőt, sok Pelicans-drukkertől hallott pozitív üzeneteket.

A Davisért New Orleansba cserélt Brandon Ingram még a meccs előtt arról beszélt, hogy néha nem élvezte a játékot az aranysárga-liláknál, mert tudta, hogy sokkal többre képes a pályán. Nagyobb segítséget is nyújthatott volna, jobban bevonhatták volna a támadójátékba. Arról is beszélt Ingram, hogy a New Orleans-i szurkolók akkor is biztatják őket, ha kikapnak, ez pedig nagyon ritka. Az itteniek imádják a játékot, ezért NO nagyban emlékezteti a szülővárosára.

A Los Angeles Clippers sztárja, Paul George a tegnap hajnali, Dallas Mavericks elleni siker után elmondta, hogy támadásban még nagyon sok munka áll előttük, védekezésben azonban meccsről meccsre jobbak. A Clippers 4-0-ra áll azokon a találkozókon, ahol George és Kawhi Leonard is pályára léptek, de PG13 szerint nemcsak kettejükről szól ez a dolog, hanem az egész gárdáról - ösztönösen végzik a dolgukat, szinte nem is gondolkodnak. A kiscsatár úgy érzi, félelmetes, hogy mennyire egy hullámhosszon vannak hátul.

A Dallas magasembere, Kristaps Porzingis a Clippers elleni vereség után elmondta, hogy egyelőre ad hoc jelleggel vannak a dobóhelyzetei, teljesen különböző szituációkban tudja elvállalni a dobásait. Azt is hozzátette, hogy nem akar kifogásokat keresni, egyelőre gyenge hatásfokkal dolgozik, nem játszik olyan jól, mint szeretne. Neki kell rájönni arra, hogy tud ebből a hullámvölgyből kikerülni, és hogyan tud a lehető leghasznosabb lenni a gárda számára, a csapatnak pedig meg kell találnia azt a játékot, amelyben mindenki kényelmesen érzi magát. 

A Milwaukee Bucks egykori 1/2-ese, Jabari Parker az Atlanta Hawksszal visszatért egykori csapatához. Parker Eric Woodyardnak (ESPN) elmondta, hogy lenyűgöző a Fiserv Forum - ő sosem játszott ebben a csarnokban (2018 júniusában adták át, ő ezen a nyáron távozott a gárdától), de nagyon tetszik neki az egész város fejlődése. Van egy kis honvágya is Milwaukee-ban, hiányzik neki a hely és a csapat. Soha nem zárná ki annak a lehetőségét, hogy visszatér - nagyon sajnálja, hogy így ért véget a közös munka, és bárcsak még mindig a Bucksnál játszhatna. Azt is hozzátette, hogy a sok sérülése után most már majdnem ugyanúgy élvezi a játékot, mint fénykorában - annyi hiányzik még, hogy győzzenek, a siker a legfontosabb.

A Golden State Warriors trénere, Steve Kerr még az Oklahoma City Thunder elleni összecsapás után arról beszélt, hogy nagyon büszke a rengeteg sérülés után kialakult "Elite Eight"-re, azaz a mostani rotációjára, mert minden tőlük telhetőt megtesznek. Eric Paschallnak három támadóhibája volt az OKC ellen, amiről annyit mondott Kerr, hogy nehéz Danilo Gallinari ellen játszani a flopjai miatt - hosszú évek után még mindig el tudja adni a játékvezetőknek, hogy ellene bizony szabálytalankodtak. A Warriors ma hajnalban legyőzte a Chicago Bullst, Kerr viszont megint főszerepbe került: összetörte az egyik mágnestábláját, ami elvágta a kezét. Öltés nem kellett, és a tréner poénkodott is utána: évente két ilyen táblát mindig összetör, ez volt az idei első, és mindig ugyanott szakad fel a keze - ez most kicsit mélyebben sikerült, dühösebb volt.

A New York Knicks idei 1/3-asa, RJ Barrett is jelezte, hogy megy a jövő évi olimpiai selejtezőre, ha úgy látják, hogy szükség van rá. Mint ismert, tegnap megvolt a sorsolás, a kanadaiaknak pedig többet között a Giannis Antetokounmpo vezette görögöket kell megelőzniük, hogy ott legyenek az ötkarikás játékokon. Tegnap írtunk már arról, hogy Jamal Murray, Shai Gilgeous-Alexander és Nickeil Alexander-Walker is elkötelezték magukat a válogatottnak.

A végére pedig ezúttal a Houston Rockets sztárja, James Harden maradt, akit megkérdeztek az újságírók arról a kupáról, amit a liga a szezon közben tervez megtartani a 2021/22-es szezontól kezdve. Harden csak visszakérdezett, hogy "hol vagyunk, az egyetemen?", PJ Tucker pedig annyit tett hozzá, hogy őt az NBA bajnoki cím érdekli, semmi más nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus