Hírmorzsák 2019-12-03 (10:30)

Carmelo Anthony és Giannis Antetokounmpo lettek a hét játékosai. Kawhi Leonard is megvédte Melót. Nick Nurse és Frank Vogel lettek a hónap edzői. Fred VanVleet évi 25-30 millió dollárt kereshet a következő szezontól? A Knicks (megint) kiszemelte Masai Ujirit. A Cavs hosszútávra megtartaná Tristan Thompsont. LaMelo Ball az 1/1 az ESPN mock draftjában. De'Aaron Fox még legalább 2-3 hetet kihagy (boka). Zion Williamson még el sem kezdett pályán edzeni.

A hét játékosai ezúttal Giannis Antetokounmpo és Carmelo Anthony lettek keleten és nyugaton. A Milwaukee Bucks MVP-je 4-0-s hetet teljesített csapatával, ami alatt 34.8 pontot, 11.3 pattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt. Anthony visszatérése a ligába egyre jobban mutat: a Portland TrailBlazers 3-0-s héten van túl, Melo pedig 22.3 pontot és 7.7 pattanót tett a közösbe mérkőzésenként ebben az időszakban. A Blazers kiscsatára egyébként utoljára 2014 márciusában volt a hét játékosa.

Arról tegnap este írtunk már, hogy Paul George védelmébe vette Anthonyt - megtette ugyanezt a Los Angeles Clippers másik sztárja, Kawhi Leonard is. A döntő MVP-je szerint Melo esélyt kapott arra, hogy saját maga lehessen a pályán. Örül neki, hogy a veterán kiscsatár vissza tudott térni az NBA-be, megérdemelt volt ez - nem bántak vele jól, sokáig csapat nélkül volt a későbbi Hall-of-Famer.

Október-november hónap edzői Nick Nurse és Frank Vogel lettek. A bajnok Toronto Raptors 14-4-et hozott az első bő egy hónap során Leonard távozása, valamint sérülések miatt Kyle Lowry és Serge Ibaka ideiglenes elvesztése ellenére is. A Los Angeles Lakers a keret jelentős átalakulása mellett is 17-2-t hozott november végéig, ezért kapta meg Vogel az elismerést.

A Raptorshoz még két hír kapcsolódik. Egyrészt Bobby Marks (ESPN) azt mondta a The Brian Windhorst & The Hoop Collective Podcastben, hogy az egyik ligában dolgozó vezető szerint Fred VanVleet akár évi 25-30 millió dolláros fizetést is kaphat a következő idénytől kezdve - szabadügynök lesz.

Azt a hírt pedig ezúttal Steve Popper (Newsday) hozta, hogy ha a New York Knicks továbbra is szenvedni fog, akkor a klub kiszemeltje a nyáron Masai Ujiri lesz a vezetőség élére - erről már volt szó pár hete is. Popper hozzátette, hogy a Raptorson belül attól tartanak, hogy Ujiri el is hagyná Torontót a Knicks kedvéért - nagyobb platformra kerülhet a Giants of Africa alapítványa, ezt hozta fel az egyik érvként az újságíró.

Jöjjenek a sérülések. A New Yorknál ma hajnalban Marcus Morris és Frank Ntilikina sem játszottak - előbbinek a nyakcsigolyájával vannak problémák, utóbbinak pedig hátfájdalmai vannak. Andrew Lopez (ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans az óvatosnál is óvatosabb Zion Williamson visszatérésével kapcsolatban - egyelőre még el sem kezdett edzeni pályán, hiába szeretne már játszani. A Sacramento Kingsnél De'Aaron Fox még legalább 2-3 hetet kihagy a bal bokasérülése miatt, amit november 11-én szenvedett el.

Chris Fedor (Cleveland.com) információi szerint a Cleveland Cavaliers szeretné megtartani hosszútávon Tristan Thompsont. A vezetőségnek állítólag nagyon tetszik az a munkamorál, amit a center mutat idén, és a csapat magjának részeként tekintenek rá. Thompson szerződése utolsó évében van, a nyáron oda igazol, ahova akar, és Fedor azt is hozzátette, hogy egyelőre semmilyen komolyabb tárgyalás nem folyt a játékos képviselői és a klub között.

A végére pedig az ESPN draftgurui maradtak, akik kiadták első mock draftjukat a 2020-as játékosbörzére. Az első öt így fest:

1. LaMelo Ball
2. Anthony Edwards
3. James Wiseman
4. Cole Anthony
5. RJ Hampton

Négy európai is helyet kapott a lotteryben: Deni Avdija (6), Nico Mannion (7), Theo Maledon (12) és Killian Hayes (14).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus