Hírmorzsák 2019-12-05 (10:55)

Eddig Giannis Antetokounmpo a favorit az MVP címre az ESPN felmérése alapján, LeBron, Doncic és Harden követik. LeBron James pályafutása legrosszabb megmozdulásának nevezte azt a "labdavezetést", amit ma hajnalban, a Jazz ellen bemutatott. Kyrie Irving akár több hetet is kihagyhat még. CJ Miles bal csuklóját megműtötték. Reggie Jackson még legalább két hetet kihagy. A Rockets hivatalos óvást nyújt be a ligánál, mielőtt kifut a határidőből. 11 éve játszottak újra utoljára mérkőzés(részlete)t az NBA-ben. Pau Gasol csatlakozott a Blazers szakmai stábjához. Mike Miller vagy Pat Sullivan lehet David Fizdale utódja. Draymond Green 23-as mezét visszavonultatta a Michigan State.

Sérülésekkel kezdünk most is, és ezúttal is Kyrie Irvinggel: Brian Lewis (New York Post) forrásai szerint több hetet is kihagyhat még a Brooklyn Nets irányítója - már az előző 10 meccsen sem lépett pályára. Lewisnak egy orvos azt mondta, hogy a jelekből ítélve ez egy jóval súlyosabb vállprobléma lehet, mint amit a klub jelenleg kommunikál.

A Washington Wizardsnál megműtötték CJ Miles bal csuklóját, ezért határozatlan ideig nem játszhat - felmerült az is, hogy ebben az idényben már egyáltalán nem lép pályára november 26-ai sérülését követően. A Detroit Pistonál Reggie Jackson háta gyógyul a fáradásos törésből, de két hétig még biztosan nem lesz bevethető. A Miami Heatnél Erik Spoelstra nem ült le a kispadra ma hajnalban, a Boston Celtics ellen, de nincs semmi baja, második gyermeke születése miatt hiányzott.

Van két, edzői stábot érintő hír/pletyka is. Egyrészt Pau Gasol csatlakozott a Portland TrailBlazers szakmai stábjához.

Másrészt Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint Mike Miller vagy Pat Sullivan ülhet le a New York Knicks kispadjára, amennyiben a vezetőség meneszti a jelenlegi vezetőedzőt, David Fizdale-t - tegnap volt arról szó, hogy egyes hírek szerint közel áll a kirúgáshoz, bár Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy Fizdale pozíciója a Bucks elleni 44 pontos zakó ellenére sincs azonnali veszélyben. A jelenlegi stábból Keith Smith-nek és Kaleb Canalesnek van korábbról vezetőedzői múltja, Miller pedig a Knicks G-Ligás fiókcsapatát irányította egykor - annyi biztos, hogy Royal Ivey és Jud Buechler nem lesznek ideiglenes vezetőedzők.

Arról is volt tegnap, hogy a San Antonio Spurs - Houston Rockets meccsen történt bírói hiba miatt a Rockets megoldást vár a ligától. Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy a liga biztosan nem fogja odaadni a mérkőzést a Houstonnak, és mivel az NBA által indított vizsgálat valószínűleg tovább tart, mint 48 óra, az esetleges fellebbezést pedig a találkozó után két napon belül be kell nyújtani, ezért a Rockets hivatalos óvást fog benyújtani az eset miatt.

Legutóbb egyébként 2008. március 8-án játszották újra egy összecsapás egy részét - most is azt kéri a Houston, hogy ha nem is kapja meg automatikusan a meccset, az utolsó 7:50-et játsszák újra. Akkor a Miami az Atlanta Hawks ellen az utolsó 51.9 másodpercet kapta vissza, mert Shaquille O'Neal esetében azt jelezte az asztal, hogy kipontozódott, pedig ez nem történt meg. Akkor nem sokat ért ez, hiszen 117-111-es Atlanta-siker helyett 114-111-re nyert végül a Hawks, itt viszont 14 pontos előnyből vágna neki az utolsó szűk 8 percnek a Rockets.

Tim Bontemps (ESPN) hozta a hírt, hogy megkérdezték a média 101 képviselőjét, hogy ki az MVP eddig az idényben, és Giannis Antetokounmpo nyerte a felmérést - a Milwaukee Bucks sztárja 48 első helyes szavazatot kapott, és az egyetlen volt, aki mind a 101 szavazólapon szerepelt. Mögötte LeBron James (651 pont), Luka Doncic (569), James Harden (444), Pascal Siakam (52), Kawhi Leonard (49) és Anthony Davis (38) volt a sorrend.

A Michigan State egyetem visszavonultatta Draymond Green 23-as mezét.

A végére pedig az előbb megemlített LeBron James maradt, aki ma hajnalban egy elég érdekes labdavezetést mutatott be a Utah Jazz ellen - még érdekesebb, hogy a játékvezetők nem fújták le. A Los Angeles Lakers sztárja a meccs után elmondta, hogy pályafutása egyik legrosszabb megmozdulása volt ez. Kentavious Caldwell-Pope és Donovan Mitchell összeütköztek a pályán (KCP megpróbált elindulni, összeakadtak, csapattársa pedig a földre került), ő meg erre figyelt. Passzolni akart, de egyszerűen leállt az agya, megzavarodott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus