Hírmorzsák 2019-12-06 (10:00)

Már minden elő volt készítve a nyáron, hogy Jimmy Butler a Rocketshez kerüljön, amikor a játékos meggondolta magát. Carmelo Anthony szerződését az év végéig garantálta a Portland - Terry Stotts több szempontból is dicsérte a kiscsatárt. A fogadóirodáknál Giannis Antetokounmpo a favorit az MVP címre, a két Los Angeles-i gárda pedig a bajnoki címre. Marvin Bagley III újra teljes értékű edzésmunkát végezhet. Jordan McRae legalább két hetet kihagy. Zion Williamson nem fog játszani a back-to-backek mindkét felén, ha visszatér. Andrew Wigginsnek új ügynöke van.

A Portland TrailBlazers garantálta Carmelo Anthony szerződésének hátralévő részét - a csapat január elejéig várhatott volna ezzel, de Melo érkezése sokat dobott az együttesen, így már most lépett a gárda. Terry Stotts vezetőedző azt nyilatkozta, hogy Anthony rengeteget segít a csapaton, nagyon élvezi ezt a lehetőséget, és új impulzust hozott a gárdához. Azt is hozzátette a tréner, hogy az első két mérkőzésen még perclimiten volt Melo, nem akarták úgy bedobni a mélyvízbe, hogy nem tudják, milyen kondiban van, most viszont már 32-35 perceket tölt átlagban a pályán, legutóbb például 37-et. Számára lenyűgöző volt, hogy Anthony egy évig nem játszott az NBA-ben, majd úgy tudott visszatérni, hogy 35 percekig hatékony tud lenni.

Tim MacMahon (ESPN) hozta a hírt, hogy Jimmy Butler némileg átvágta a Houston Rocketset a nyár folyamán. A texasi klub állítólag úgy érezte, hogy nagyon jó esélyeik vannak Butler megszerzésére, hajlandóak is lettek volna megadni neki a 4 éves maximumot, és már elő voltak készítve cserék, amelyekben Clint Capela és Eric Gordon távoztak volna - így lett volna sapka alatti hely leigazolni Butlert. Ekkor azonban Butler változtatott addigi álláspontján, és másfelé kezdett nézelődni - mint ismert, a Miami Heathez került.

A fogadási részhez két hír is tartozik. Egyrészt Giannis Antetokounmpo a legesélyesebb az MVP címre a vegasi fogadóirodák szerint - 2.25-szörös pénzt fizetnek arra, hogy idén duplázni tud. Mögötte már Luka Doncic áll 4.25-szörös pénzzel - júliusban még 51-szeres, a szezon előtt pedig 21-szeres pénzt fizettek a Dallas Mavericks sztárjára -, James Hardennek 4.5-szeres oddsa van, míg LeBron Jamesnek 5-szörös - az 501-szeres odds alatti embereket ezen a linken lehet megtalálni. A bajnoki címre a két Los Angeles-i alakulatot tartják a legesélyesebbnek, 3.5-szeres pénzt fizet a Clippers és a Lakers végső győzelme is - mögöttük a Milwaukee Bucks áll 6-szoros pénzzel, a teljes lista pedig ezen a linken megtekinthető.

Térjünk át a sérülésekre. A Sacramento Kingsnél Marvin Bagley III újra teljes értékű edzésmunkát végezhet - hat hete tört el a jobb hüvelykujja, állapota azonban most már day-to-day. A Washington Wizardsnál Jordan McRae jobb gyűrűsujjából távolítottak el egy merevítőt, amit egy korábbi sérülése után kellett beilleszteni. A beavatkozás megelőző jellegű volt, hogy ne fertőződjön el a betett "szög", McRae viszont így legalább két hétig nem lesz bevethető. A New Orleans Pelicansnél pedig David Griffin elnök azt nyilatkozta, hogy Zion Williamson nem fog játszani a back-to-backek mindkét felén a visszatérése után - fokozatosan fogják növelni a terhelését, amíg el nem éri a 100%-os állapotot.

A végére Andrew Wiggins maradt, aki még a hosszabbítás-tárgyalása során "szakított" Billy Duffyval, mostantól pedig a CAA képviseli majd az érdekeit. Ez leginkább a reklámszerződésekben lehet majd érdekes, mivel a Minnesota Timberwolves kiscsatára 2023-ig egészen biztosan nem lesz szabadügynök - hacsak ki nem vásárolják, amire kevés esély van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus