Hírmorzsák 2019-12-06 (21:45)

A Cavs játékosoknak nem tetszik John Beilein edzői stílusa. Giannis Antetokounmpo történelmet írt. David Fizdale szerint gyomorforgató volt csapata hozzáállása a Nuggets ellen. Adam Silver semmit nem fog tenni a Knicks ügyében, nem az ő dolga. Otto Porter Jr.-nak még mindig csontödémája van - legalább 2 hetet kihagy.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo történelmet írt: a liga történetének első játékosa lett, aki 25 éves kora előtt elérte a 9000 pontot, 4000 pattanót és 2000 gólpasszt.

A New York Knicksnél jó eséllyel változások következnek - ma hajnalban, a Denver Nuggets ellen is 43 pontos hátrányban voltak a negyedik negyedben, három nappal azt követően, hogy 44 pontos zakót könyvelhettek el a Milwaukee-val szemben. A találkozó után David Fizdale vezetőedző elmondta, hogy visszataszító volt az a hozzáállás, amit mutattak a pályán. Megkérdezték tőle, hogy aggódik-e amiatt, hogy rá fogják majd a gyengébb szereplést, amire annyit válaszolt, hogy egyáltalán nem foglalkozik ezzel

A Knicks zsinórban öt 50 vereséges szezont produkált, most úton van a hatodik felé. Az előző commish, David Stern lobbizott azért James Dolan tulajdonosnál, hogy Isiah Thomast cserélje le Donnie Walsh-ra, Adam Silver azonban elmondta, hogy nem fog beleavatkozni a New York ügyeibe, nem az ő dolga. 30 csapatért dolgozik, a másik 29 pedig szeretné legyőzni a Knickst, úgyhogy nem is tehetne semmit.

Azt is hozzátette a komisszár, hogy nem hiszi, hogy a New York gyenge szereplését megsínylené a liga. Persze jó lenne, ha a legnagyobb piacon a mostaninál jobb, sikeresebb gárda lenne, de a mai, digitális világban sokkal kisebb szerepe van annak, melyik együttes mekkora piacon szerepel. Silver szerint pont az a jó a ligának, ha a játékosok rájönnek, hogy nem kell feltétlenül bizonyos helyeken szerepelniük, ez pedig nyilván gyengíti a Knicks helyzetét. Manapság Indianából és Oklahoma City-ből is világhírű lehet egy játékos, ha jól teljesít a csapata - régebben sokkal nagyobb előnye volt azoknak a kluboknak, amelyek nagyobb piacon helyezkedtek el.

Nemcsak a Knicksnél, a Cleveland Cavaliersnél is gondok vannak: Shams Charania és Joe Vardon (mindketten The Athletic) forrásai szerint több Cavs-játékos is kifakadt amiatt, hogy John Beilein vezetőedző úgy kezeli ezt a szezont, mintha ő és a kosarasok még mindig az egyetemen lennének - nagyon nincsenek megelégedve a Beilein edző stílusával. Néhányan már JB Bickerstaff segédedző utasításait követik inkább, és az egyik meg nem nevezett játékos szerint egyszerűen nem figyelnek oda Beileinre, márpedig ilyenkor az edző már elvesztette a csapatát. Egy másik kosaras azt mondta, hogy a segédedzők egyértelműen felkészültebbek az NBA-re - állítólag a fiataloknak és az idősebbeknek sem tetszenek a tréner jelenlegi módszerei.

A végére pedig a Chicago Bulls kiscsatára, Otto Porter maradt, akinek a bal lábfején újra MRI vizsgálatot kellett végrehajtani - ez kimutatta, hogy továbbra is csontödémája van. Porter lábát egy rövid ideig rögzíteni fogják, utána pedig célzott terápiát fog megkezdeni amellett, hogy specialistákhoz is el fog menni. Annyi biztos, hogy legalább két hetet kihagy Porter, de elképzelhető, hogy ez sem lesz elég.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus