Hírmorzsák 2019-12-14 (08:00)

Joel Embiid szerint jót tettek neki Shaq és Barkley kritikái. Al Horford az azonnali bajnokesélyesség, Valamint Embiid és Ben Simmons miatt igazolt a Phillyhez. Sean Marks úgy érzi, időt kellene még adni Kyrie Irvingnek, mielőtt ítéletet mondunk róla. Marcus Morris maradni akar a Knicksnél. Jeff Van Gundy úgy gondolja, hogy a karizmatikus vezető hiányzik a Knicksből - bárkit neveznek ki, időt kell adni neki. A Blazers DPE kivételért folyamodik a ligához. Jaren Jackson Jr. történelmet írt. Doc Rivers el volt ájulva attól, ahogy a Raptors Kawhi Leonardöt fogadta a héten.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid azt mondta, hogy Charles Barkley és Shaquille O'Neal kritikái rengeteget segítettek számára - a sztár kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Boston Celtics ellen. Embiid az ESPN munkatársának azt nyilatkozta, hogy sokat jelentett az neki, hogy a két egykori magasember azt mondta róla: megvan benne a lehetőség, hogy a világ legjobb játékosa legyen, csak ezt meg is kellene mutatnia a pályán. Két legendáról van szó, Hall of Famerekről, akik jártak már ilyen magasságokban. Ez jelezte neki, hogy keményebben kell játszania, és képes is erre.

Embiid szerint a végjátékokat nem tudta eddig úgy uralni, ahogy kellett volna, most viszont rengeteg labdát kapott a társaitól. Kiemelte, hogy a többiek mennyit segítettek neki - értékesítették a helyzeteiket, ami megnehezítette a Boston dolgát, hiszen vagy kettőzték őt, de akkor meg tudta játszani a társait, akik bedobták ezeket a kiosztásokat, vagy nem kettőzték őt, ezekben az esetekben viszont így sokkal könnyebb dolga volt.

Embiid csapattársa, Al Horford Jay Kinggel (The Athletic) beszélgetett, akinek elmondta, hogy nem tudott ellenállni a lehetőségnek, hogy Embiiddel és Ben Simmonsszal együtt játszhat. Érezte, hogy a Philly win now módban van, legit bajnokesélyes, és ez motiválta leginkább abban, hogy a Sixershez szerződjön a nyár folyamán.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving rengeteg kritikát kap korábbi Celtics-játékosoktól is - Kendrick Perkins, Paul Pierce és Kevin Garnett is kiosztották még a Boston elleni két mérkőzése környékén. A Nets GM-je, Sean Marks azt mondta Mike Mazzeónak (Yahoo Sports), hogy mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani - ő annyit mond, hogy nem fogja megítélni egy másik klub játékosát, amíg nem ismeri meg az adott illetőt. Marks szerint például egyértelmű, hogy Irving nem azért nem játszik két hete, mert szerette volna megúszni a visszatérést Bostonba, egy meccs miatt nem hagy ki senki ennyit, egyértelműen sérült.

Az idény elején láthattuk, mekkora versenyszellem van Irvingben, mikor 100%-os állapotban volt, és tetszik Marksnak, hogy Irving teljesen egészségesen akar visszatérni. Szerinte még egy kicsit várni kellene Irving megítélésével, nem 5-10 mérkőzés alapján kellene véleményt mondani. A játékmester egyébként 28.5 pontot, 5,4 pattanót és 7.2 gólpasszt átlagolt eddig idén, viszont nélküle 9-4 a Nets, jóval jobb eredményeket produkál az együttes.

A New York Knicksnél is minden nap zajlanak az események, gyakorlatilag senki nincs biztonságban az együttesnél talán RJ Barrettet leszámítva. Marcus Morris a New York Daily News újságírójának elmondta, hogy nem akarja, hogy elcseréljék a deadline előtt - imád New Yorkban élni, úgyhogy akár sikeresek, akár nem, szeretne segíteni a Knicks feltámadásában. Nem szeretné, ha mennie kellene, inkább segíteni akar, ő így áll hozzá, de azt is hozzátette, hogy ez az NBA, nincs a kezében a sorsa. Morris szerint Carmelo Anthony nagyon jól megfogalmazta: nem mindenkinek fekszik New York, neki viszont igen.

Arról tegnap délután írtunk már, hogy Jeff Van Gundy is azok között van, akiket a Knicks komolyan fontolóra vesz, mint az együttes következő vezetőedzője. JVG 12 évet eltöltött már a franchise-nál, abból 7-et vezetőedzőként, és a legutóbbi döntős évben, 1999-ben ő volt a klub trénere. A jelenleg televíziós szakkommentátorként dolgozó szakember Mike Krzyzewski "Basketball and Beyod with Coach K" podcastjében elmondta, hogy akkoriban Dave Chekketts nagyszerű vezető volt, és az ő távozása óta ez hiányzik igazán a Knicksnél. Folyamatosan változnak a GM-ek, elnökök és az edzők is, nem tud egy irányba indulni a gárda - akárkit neveznek ki következőleg, időt kell hagyni neki. JVG szerint a türelem hiánya a gond. Sokszor elhangzik, hogy valaki leteszi a voksát a teljes újjáépülés mellett, aztán a felénél megunja azt, és változtatni akar, ami hiba.

A Portland TrailBlazers egy 2.85 millió dolláros DPE kivételért folyamodott a ligához Rodney Hood sérülése miatt. Mint ismert, a swingmannek elszakadt az Achillese, jó eséllyel az egész idényt kihagyja, így a Blazers hosszútávú kivételért folyamodhat.

A Memphis Grizzlies másodéves magasembere, Jaren Jackson Jr. történelmet írt ma hajnalban, a Milwaukee Bucks ellen: 9 hárompontost értékesített az NBA történetének legfiatalabbjaként - 20 évesen és 89 naposan, a korábbi 9 triplás rekordot Jamal Murray tartotta 21 évesen és 309 naposan.

A végére pedig a Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers maradt, aki még a Toronto Raptors elleni, szerda éjszakai mérkőzést követően mondta el, mennyire őszinte és szívet melengető volt az, ahogyan a Raptors fogadta a döntő MVP-jét, Kawhi Leonardöt. Rivers szerint egyértelmű, hogy Leonardnek sokat jelentett ez. A tréner úgy érzi, hogy amit a Toronto tett - a videó, majd az, hogy az összes játékos kivonult a pályára, akivel Kawhi az előző idényben gyűrűt nyert -, a legjobb ilyen jellegű, volt játékos fogadtatás volt, amit valaha látott az NBA-ben - ez az egész sokatmondó volt a Raptors franchise-ról és a szurkolókról is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus