Hírmorzsák 2019-12-15 (08:00)

Az L2M Report alapján James és Davis is faultolták Jimmy Butlert az utolsó támadásban. PJ Washington karácsonyig nem játszik (ujjtörés). De'Aaron Fox jövő kedden talán visszatérhet. James Johnson magánéleti okok miatt nem játszott ma hajnalban. A csapattársai mondták LeBronnak, hogy legyen agresszívebb a Heat elleni meccs második félidejében. Hardent csak a csapatsikerek érdeklik, bármi áron. Kawhi Leonard szerint továbbra is keresik az összhangot Paul George-dzsal. A Magic érdeklődik DeRozan iránt. A Pacersnél senkit nem érdekel, ki szerzi a pontokat. Wilson Chandler ma este visszatérhet. A Bulls kitart Jim Boylen mellett. Bledsoe két hétre kiesett. Redick nem akar távozni a Pelicanstől. Amare visszatérne az NBA-be.

Kezdjük a sérülésekkel, visszatérésekkel. A Charlotte Hornetsnél PJ Washington legalább karácsonyig kiesett a játékból, mivel eltört az egyik ujja. A Cleveland Cavaliers újonca, Dylan Windler állapotában visszaesés van, további két hetet kihagy - fáradásos törés van a bal lábában. A Milwaukee Bucksnál Eric Bledsoe legalább két hetet kihagy, mert eltört a jobb szárkapocscsontja..A Sacramento Kings irányítója, De'Aaron Fox a Hornets ellen térhet vissza jövő kedden hármas fokozatú bokaficamát követően. Fox saját elmondása szerint meglepően gyors volt a felépülése november 11-i sérülése óta, de hozzátette, hogy legrosszabb esetben december 26-án, a Minnesota Timberwolves ellen láthatjuk legközelebb.

A Miami Heatnél James Johnson magánéleti okok miatt nem utazott együtt a csapattal a Dallas Mavericks elleni idegenbeli összecsapásra - a csapat kiemelte, hogy Johnson nincs eltiltva, nem emiatt nem szerepelhetett.

Ha már a Heat: az L2M report alapján LeBron James és Anthony Davis is szabálytalankodtak Jimmy Butlerrel szemben a Miami - Los Angeles Lakers mérkőzés utolsó játékában. James faultja egy büntetőt plusz labdabirtoklást ért volna a Miaminek (még az oldalbedobás előtt szabálytalankodott LeBron), Davis pedig tripla közben vert oda Butlernek. Mint ismert, a Heat végül három ponttal kapott ki 113-110-re. Az L2M report azt is leírta, hogy jó ítélet volt, hogy Bam Adebayo elzárását Avery Bradley-n nem fújták be a játékvezetők.

Maradjunk még egy kicsit LeBron Jamesnél, aki a Heat elleni meccs után elmondta, hogy a csapattársai szóltak neki, hogy túl passzív, túl sokat gondolkodik. Davis és DeMarcus Cousins is azt mondták neki, hogy legyen önmaga - ekkor döbbent rá, hogy bár gyengén játszott az első félidőben, a másodikban még nagyon sokat segíthet klubján.

A Houston Rockets vezére, James Harden 54 pontot szórt az Orlando Magic ellen, közte 10/15 triplával - a 10 bedobott hármassal beállította azt a csapatrekordot, amit az előző mérkőzésen állított fel. Harden annyit mondott az összecsapás után, hogy bármit megtesz a győzelemért, csak ez érdekli. A Magic scorere, Evan Fournier azt mondta, hogy nem sok mindent tudtak kezdeni Hardennel - nem véletlenül MVP. Megbeszélték a találkozó előtt, hogy Harden vállalni fog, az eredménnyel meg együtt fognak élni - annyi történt, hogy nem nagyon hibázott.

Nincs új a nap alatt: Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint az Orlando Magic DeMar DeRozan iránt érdeklődik - ez a pletyka szinte a szezon elejétől kezdve él.

A Los Angeles Clippersnél Kawhi Leonard 42, Paul George pedig 46 pontot szórt a Minnesota Timberwolves elleni siker alkalmával. Leonard azt mondta a mérkőzés után, hogy jó, hogy van még valaki, aki ki tudja segíteni a pontszerzésben, és megkönnyíti számára a játékot. Azt is hozzátette, hogy az összecsiszolódás korszakában vannak még, a harmadik negyed vége nem igazán sikerült, folyamatosan fejlődniük kell. George annyit mondott, hogy összességében véve szépen kiegészítették egymást. Mindketten agresszíven támadtak, de mindeközben a társakat is próbálták megtalálni.

Az Indiana Pacers parádés teljesítményt nyújt eddig idén, Victor Oladipo nélkül is 17-9-cel áll a gárda, az Atlanta Hawks pedig úgy verte, hogy 7 játékosa is elért legalább 10 pontig. Doug McDermott az összecsapás után azt mondta, hogy ez a Pacers az egész szezon során ilyen. Senkit nem érdekel, hogy ki szerzi a pontokat, csak a csapatsiker számít - ha félre tudják tenni az egyéni céljaikat, nagyon messzire juthatnak. Az egész idény során ilyen a hozzáállásuk, és ezt kell folytatniuk egész évben.

A New Orleans Pelicansnél más a helyzet, pocsékul áll a gárda, így a cserepletykákban is szerepelnek. JJ Redick azt nyilatkozta, hogy hallani sem akar arról, hogy elcserélik. Mindent megtesz a Pelicansért, és hiszi, hogy meg tudják fordítani a szezonjukat - csak erre koncentrál.

A Brooklyn Netsnél ma hajnalban lejárt Wilson Chandler 25 meccses eltiltása, ami azt jelenti, hogy este, a Philadelphia Sixers ellen már játszhat. Kenny Atkinson vezetőedző azt mondta játékosáról, hogy elképesztően egyszerű játéka van, ami jó dolog, érti a rendszert. Négyes, hármast és kettest is tud játszani, a védekezése pedig szintén kiemelendő. A tréner szerint sokan beszélnek arról, hogy Iman Shumpertet elvesztették, de kaptak helyette egy másik nagyszerű védőt.

A Chicago Bulls 9-18-as szezonkezdete gyengébb, mint amit sokan vártak a csapattól, John Paxson elnök azonban elmondta, hogy nem gondolkodnak Jim Boylen vezetőedző kirúgásán. Paxson úgy fogalmazott, hogy meg sem fordul a fejükben a váltás gondolata, mert nincs gyors megoldás a problémáikra. Úgy érzi, hogy a szakmai stábban történt változások miatt még meg kell szokniuk egymás ritmusát az edzőknek, de védekezésben például előrébb tartanak, mint amire számítottak. Azt mondták az idény előtt is, hogy a céljuk a PO-ba kerülés, és nem látja, hogy miért kellene ezen változtatniuk

A végére pedig Amar'e Stoudemire maradt, aki Marc Stein (New York Times) forrásai szerint újra az Egyesült Államokban van, és Dél-Floridában készül, hátha az egyik NBA csapatnak szüksége van rá. 37 évesen visszatérne a ligába a már visszavonult egykori sztár, aminek az oka állítólag a családja - ők az USA-ban maradtak, hiába szerződött Kínába a kosaras, ezért költözött most haza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus