Hírmorzsák 2019-12-17 (11:45)

A Wizards meg akarja tartani Davis Bertanst - Tommy Sheppard GM szerint a Bertans-cserepletykákat a többi csapat generálja. Bam Adebayo és LeBron James a hét játékosai. Továbbra is Giannis Antetokounmpo vezeti a PER-listát. Jól halad Luka Doncic felépülése. Marcus Smart szemfertőzés miatt nem játszik. A Jazz által örökre kitiltott szurkoló és barátnője több mint 100 millió dollárra perlik a klubot és Russell Westbrookot.

Kezdjünk díjakkal, statisztikákkal. A Miami Heat centere, Bam Adebayo, illetve a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Adebayo 2-1-es héten van túl a Heattel, ami alatt 20.0 pontot, 11.3 pattanót és 8.7 gólpasszt átlagolt, míg James a Lakers 3-0-s hete alatt mérkőzésenként 28.3 pontot, 11.0 pattanót és 9.7 gólpasszt hozott mérkőzésenként. A PER-listát továbbra is a Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo vezeti (34.0) két nagy riválisa, James Harden (32.1) és Luka Doncic (32.0) előtt - a Top25-öt ezen a linken megtaláljátok!

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Malika Andrewsnak (ESPN) elmondta, hogy Luka Doncic már nem használ mankót, illetve a járógipszet is levették a bokájáról, jól halad a felépülése. Annyi biztos, hogy holnap éjszaka nem játszik a Boston Celtics ellen, többet pedig majd csak a mérkőzés után árulnak el arról, milyen állapotban van - mint arról volt szó tegnap reggel, úgy néz ki, hogy két hetet is kihagyhat a szlovén szupersztár. Úgy tűnik, a Boston sem lesz teljes, mivel Marcus Smartnak mindkét szeme megfertőződött - ezért nem játszott az előző két meccsen, és egyelőre még nem kezdett újra edzeni. Elvileg a napokban fel kell épülnie Smartnak, úgyhogy az ő esetében elképzelhető, hogy holnap este játszani fog.

A cserepiac egyik borzasztóan érdekes szereplője lehetne a Washington Wizards lett kiválósága, Davis Bertans, akinek pazar éve van. Arról írtunk már a napokban, hogy megoszlanak a vélemények, hogy mennyit kereshet majd Bertans a nyártól, és a neve bekerült a cserepletykákba is, de a Wizards GM-je, Tommy Sheppard a csapat "Off the Bench" podcastjében elmondta, hogy ezeket a híreket a többi csapat generálja. A szakvezető kijelentette, hogy mindent megtesznek azért, hogy megtartsák a vajkezű winget, mert pontosan olyan játékos, akit szeretnének a klubnál tudni. Sheppard úgy érzi, a játékos is maradna a fővárosiaknál - mint ismert, Bertans oda igazol a nyáron, ahova akar, többek között ezért is került bele a neve a cserepletykákba.

A végére pedig az a Utah Jazz szurkoló maradt, Shane Keisel, akit márciusban örökre kitiltották a Jazz csarnokából azzal az indokkal, hogy rasszista dolgokat kiabált Russell Westbrooknak az Oklahoma City Thunder elleni meccsen. Keisel azt állítja, hogy ugyanolyan kategóriájú és stílusú "froclizás" ment a részéről, mint mindenki más részéről, aki azon a környéken ült. Szerinte tévesen állapították meg, hogy rasszista jelzőket vágott volna Westbrook fejéhez, ezért a barátnőjével együtt több mint 100 millió dollárra (68 millió - 38 millió elosztásban) perli a Jazzt és Westbrookot is. Keiselt az eset után kirúgták a munkahelyéről, és a családját is zaklatták később, ezért jön a per.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus