Hírmorzsák 2019-12-19 (10:00)

Magic Johnson szerint nélküle nem tartana most ott a Lakers, ahol tart. Giannis Antetokounmpo LeBron James játékát méltatta. A Heat inkább Jrue Holiday iránt érdeklődik már Chris Paul helyett. Lou Williams majdnem visszavonult, mikor a Clippershez cserélték - Doc Rivers győzte meg. Lloyd Pierce állása egyelőre nincs veszélyben a Hawksnál - belső széthúzás van Atlantában? David Blatt a Knicks tanácsadója lett. A Játékosok Szakszervezete fellebbez Dion Waiters legutóbbi eltiltása miatt. A Timberwolves szeretné megszerezni Dennis Smith Jr.-t. Anthony Davis kívánságlistáján tényleg ott volt a Knicks. Sérülések: KAT, Marc Gasol, VanVleet, Hayward, Conley.

Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint Lloyd Pierce vezetőedzői pozíciója nincs veszélyben az Atlanta Hawks kispadján a pocsék, 6-22-es szezonkezdet ellenére sem. A problémákat tetézi, hogy a hírek szerint a Hawks játékosai egymásnak panaszkodnak az önzőségről. John Collins a héten visszatérhet 25 meccses eltiltását követően, és ha vele együtt is szenvedni fog a gárda, egyre nagyobb bajban lesz Pierce.

Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint a Miami Heat már nem Chris Paul, hanem Jrue Holiday iránt érdeklődik, inkább a New Orleans Pelicans irányítóját vinné a floridai együttes. Két vezetőségi tag szerint a Pelicans előbb edzőt cserél, mielőtt bármiféle változtatást hajtana végre a játékosállományban, viszont amint arról volt már szó másfél napja, Holiday vihető státuszba került, amiről eddig szó sem volt.

Ugyancsak a Heathez kapcsolható, hogy Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) információi szerint a Játékosok Szakszervezete fellebbez Dion Waiters legutóbbi eltiltása miatt. Mint ismert, a dobóhátvéd a napokban 6 mérkőzést kapott a Heattől, mert folyamatosan megszegi a klub házon belüli szabályzatát.

A New York Knickshez több hír is kapcsolódik. A csapat vezetőségi tanácsadónak szerződtette a Cleveland Cavaliers egykori vezetőedzőjét, David Blattet - jó barátságban van Steve Mills elnökkel, még együtt jártak a Princetonra. Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves is azok között a csapatok között van, amelyek érdeklődnek Dennis Smith Jr. iránt. Anthony Davis pedig a WFAN Boomer and Gio műsorában bevallotta, hogy a New York is rajta volt azon a listán, ahova cseréltetni akarta magát a Pelicanstől. Beszélt a klubból több emberrel is, és úgy érezte, hogy mindig is szeretett volna egy ilyen franchise-nál kosarazni, mint a Knicks.

A Minnesota sztárja, Karl-Anthony Towns a bal térde miatt nem játszott ma hajnalban - állapota day-to-day. A Toronto Raptorsnál Fred VanVleetnek a jobb térde rakoncátlankodik, a Detroit Pistons elleni összecsapáson pedig Marc Gasol is kidőlt, neki a bal combhajlítója húzódott meg. A Boston Celticsnél Gordon Hayward a bal lábfejét fájlalja, emiatt hagyta ki a mai mérkőzést. A Utah Jazz irányítója, Mike Conley tegnap sérült rá a combhajlító-húzódására - Shams Charania és Tony Jones (The Athletic) forrásai szerint több meccset, de lehet, hogy több hetet is kihagy Conley, aki két hetet már mulasztott az eredeti sérülés miatt is.

A Los Angeles Lakers előző elnöke, Magic Johnson Bill Paschkének (Los Angeles Times) elmondta, hogy a jelenleg 24-4-gyel álló gárda nem lenne ebben a helyzetben nélküle. Ez volt a stratégiája, úgy gondolta, hogy három év után idáig jutnak majd el - tudta, hogy jó úton haladnak. Mindenki a saját stílusában végzi a dolgát, de ő teljesen elégedett a sajátjával, és szerinte az emberek tisztelik is azért, amit a klubért tett. Magic kitért az általa hozott döntésekre, amik megágyaztak a jelenlegi keretnek: Timofey Mozgov eltakarítására D'Angelo Russell-lel, LeBron James meggyőzésére, valamint Lonzo Ball és Josh Hart draftolására, akik bekerültek a Davisért küldött csomagba.

A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetkounmpo az aranysárga-lilák sztárját, LeBron Jamest méltatta. Giannis Eric Woodyardnak (ESPN) elmondta, hogy őrület, amit LeBron csinál - neki is az a célja, hogy a következő 10 évben ilyen szinten teljesítsen, de James 35 éves lesz ebben a hónapban, és még mindig rendkívül jól mozog, okosan kosárlabdázik. Antetokounmpo szerint elképesztő látni, hogy mire képes, de ő LeBron James - más, mint a többiek, egy űrlény, úgyhogy ezt is várja tőle az ember, ettől függetlenül bámulatos.

A végére pedig a Los Angeles Clippers egyik csereaduja, Lou Williams maradt, aki a már említett Shams Charaniának elmondta, hogy amikor 2017-ben a Clippershez cserélték, úgy volt vele, hogy befejezi a pályafutását, komolyan elgondolkodott a visszavonuláson. Látta már korábban, ahogy másokat csak úgy passzolgattak a csapatok ide-oda, ami után már senkinek nem kell az ember. Doc Rivers azonban felhívta, és elmondta neki, hogy nem tudja, a többi gárda mit gondol, de a Clippersnek nagy szüksége van rá, szeretnének vele hosszútávon tervezni. Ez sokat jelentett neki, és önbizalmat adott, hogy tisztességesen felkészüljön a szezonra, amit meg is tett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus