Hírmorzsák 2019-12-27 (14:30)

Kawhi Leonard és LeBron James sem tulajdonított túl nagy jelentőséget a karácsonyi, egyébként komoly figyelmet kapó Lakers-Clippersnek - Anthony Davis szerint odaadták a mérkőzést a városi riválisnak. Zion Williamson járását és futását is megpróbálja megváltoztatni a Pelicans. Anthony Davis tavaly karácsonykor kezdett azon gondolkodni, hogy cserét kér a New Orleanstól. Kyrie Irvinget nem kell műteni. LeBront próbálják rábeszélni a Lakersnél, hogy gyógyuljon meg, addig ne játsszon. Bradley Bealnek a bal lábával vannak gondok. Luke Kennard legalább két hetet kihagy (térd). Új játékos Washingtonban, Chris Clemons már a Rockets teljes értékű tagja.

Kezdjünk sérülésekkel, visszatérési hírekkel, abból megint van 1-2. Arról volt már szó szerda este, Kyrie Irving egyelőre továbbra sem edzhet - Kenny Atkinson ehhez annyit tett hozzá, hogy műteni nem kell az irányítót, de semmi konkrétabbat nem mondott a tréner. A Brooklyn Netsnél Caris LeVert jóval jobban áll: kedden és csütörtökön is 5-az-5-re edzett, és hamarosan visszatérhet hüvelykujj-szalagszakadásából. Arról tegnap reggel olvashattatok, hogy LeBron James megint ágyéksérülést szenvedett karácsonykor - nála annyit tudni pluszban, hogy több mérkőzést is kihagyhat emiatt, a klubtól többen is próbálják rávenni, hogy pihenjen, amíg teljesen egészséges nem lesz.

A Washington Wizardsnál Bradley Bealnek a bal lábával vannak gondok, emiatt vonult le a pályáról a Detroit Pistons elleni zakó során. Scott Brooks vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a dobóhátvéd játszani akart, de mivel már nagy volt a lemaradásuk, nem volt értelme, hogy erőltessék Beal játékát. Megnézik ma, hogyan érzi magát a sztár, aztán annak megfelelően fognak lépni. A Pistonsnál is volt hiányzó: Luke Kennard legalább két hétig harcképtelen lesz egy térdsérülés miatt - január 7-én vizsgálják újra abból a szempontból, hogy játszhat-e már vagy sem.

LeBron mellett tegnap volt szó Zion Williamsonról is. Jorge Sedano és Andrew Lopez (mindketten ESPN) úgy tudják, hogy a New Orleans Pelicans az idei 1/1-es testének kinetikus láncán próbálnak dolgozni. A bonyolultan hangzó dolog lényegét maga a játékos elmondta: megpróbálnak alakítani Zion járásán és futásán is annak érdekében, hogy hosszútávon ne legyen annyi sérülése. Szintén a két ESPN-es hozta azt a hírt, hogy a Pelicans legalább 2-3 teljes értékű edzésmunkát akar látni Williamstól, mielőtt engedi meccsen is pályára lépni. A hírek szerint ezekre a tréningekre közvetlenül az újév legelején sor kerülhet.

A reggeli összefoglalóban olvashattatok már a Brooklyn Nets pocsék támadójátékáról a Knicks ellen. Ehhez még egy adalék: a 26.9%-os mezőnymutató nem csak idei negatív rekord a teljes ligát nézve - 2012 januárja óta egyetlen együttes sem célzott ennél gyengébben a mezőnyből egy NBA meccsen.

A karácsonyi Lakers-Clippers városi derbi 12.0-s nézettségi mutatót hozott a Los Angeles-i piacon - 2011 óta nem volt ilyen nézett NBA meccs ebben a térségben, 9%-kal többen látták ezt a találkozót, mint tavaly a Lakers-Warriorst. Ez volt egyébként a valaha volt második legnézettebb karácsonyi, főműsoridős mérkőzés 8.8 millió nézővel.

A mérkőzés után a Los Angeles Clippers sztárja, Kawhi Leonard elmondta, hogy ez is csak egy idegenbeli meccs volt, nem sok köze volt a karácsonyhoz. Arról kérdezték, hogy ez mit jelent a két gárda rivalizálása szempontjából, amire annyit felelt az előző és a 2014-es döntő MVP-je, hogy semmit. Ez is csak egy összecsapás volt a szezon során, és a győztes nem nyerte meg a Los Angeles-i bajnoki címet vagy semmi hasonló trófeát. Leonard szerint mindkét gárdát egy valami érdekli, a legnagyobb díj, a bajnoki cím.

A túloldalról LeBron James azt nyilatkozta, hogy hosszú az idény, igazi maraton - egyik fél sem akart túl nagy jelentőséget tulajdonítani ennek az egy mérkőzésnek. Anthony Davis annyit tett ehhez hozzá, hogy jobban akarta a Clippers a győzelmet - rengeteg hibát vétett a Lakers a mérkőzés végén, mentális bakik voltak ezek a pálya mindkét oldalán. Sokat szabálytalankodtak a negyedik negyedben, így az ellenfél játékosai rengetegszer állhattak oda büntetőzni - Davis szerint ezt a meccset odaadták a Clippersnek.

Davis Chris Haynesszel (Yahoo Sports) másról beszélgetett: elmondta, hogy tavaly karácsonykor kezdett azon gondolkodni, hogy cserét kér a New Orleanstól - egyszerűen nem jöttek a győzelmek, és úgy tűnt, nem jutnak PO-ba. Mindenki tudja, hogy őt csak a csapatsikerek érdeklik, de ebből kevés volt tavaly. Nagyszerűen indítottak, 4-0-val kezdték a szezont, aztán jött pár sérülés, és minden rosszra fordult. Ettől függetlenül mindig is arra koncentrált, hogy csapata vezére legyen. A Pelicans továbbra is szenvedett, és január 28-án jött a cserekérelem.

Davis azt mondta, hogy rövid ideje van mindenkinek ebben a ligában, ő pedig szeretett volna olyan helyzetbe kerülni, ahol sikeres lehet, és győzhet, mielőtt véget ér a karrierje. Ez járt a fejében, és úgy érezte, úgy fair, ha ezt megosztja a Pelicans vezetőségével. Mindig is a Lakershez szeretett volna kerülni, de úgy gondolta, hogy más csapattal kell majd beérnie, annyira rossz volt a viszony a két klub között. Davis dicsérte ügynökét, Rich Pault, mert végig Paul kommunikált a Pelicansszel, amíg ő a pályán próbált a New Orleanst segíteni, amíg engedték neki. A Pelicans nem csinált semmit (nem cserélt), ezért amikor lehetőséget kapott, mindig kitette a pályára szívét-lelkét, profi hozzáállást tanusított.

A végére két igazolás maradt. A Washington Johnathan Williamsszel szerződött, aki az izraeli élvonalból, a Maccabi Rishon LeZiontól érkezik a fővárosiakhoz - Izraelben 18 meccsen 11.8 pontot és 9.1 pattanót átlagolt. A Houston Rockets 3 éves megállapodást kötött Chris Clemonsszal - eddig two-way szerződése volt, de lejárt azoknak a napoknak a száma, amelyeket a nagycsapatnál tölthetett, és mivel 20 mérkőzésen szerepelt is a Rocketsnél, így adtak neki egy normális kontraktust.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus