Hírmorzsák 2019-12-29 (10:00)

Jrue Holiday megszerzésére a Nuggets és a Heat a legesélyesebbek. Kawhi Leonard lett az Év Sportolója az AP-nél. A Nuggets nyitott Juancho Hernangomez és Malik Beasley cseréjére. Dennis Smith Jr. menni akar a Knickstől. A Warriors elpasszolná Alec Burkst. Draymond Green úgy gondolja, a védekezés miatt szereztek zsinórban négy győzelmet. Steve Kerr szerint Green nyerő típus, ezért dob jobban a végjátékokban. Michael Malone szerint félelmetesen jó lehet a Denver. Zion Williamson 1-2 héten belül elkezdheti az edzéseket. Marcus Smart azt hitte, meg fog vakulni. Dennis Schrödert és Terry Roziert is megbüntette a liga. Sérülések: Beal, Davis Bertans, Giannis Antetokounmpo, Bagley.

Ezúttal cserepletykákkal kezdünk. Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Denver Nuggets nyitott Juancho Hernangomez és Malik Beasley cseréjére. Mindkét játékos szabadügynök lesz a szezon végén, és egyelőre sokat kér értük a coloradói alakulat. Arról volt már szó tegnap délben, hogy a New York Knicksnél többen is azt szeretnék, ha elcserélnék őket - Charania úgy tudja, hogy Dennis Smith Jr. az egyik érintett. Több gárda is érdeklődik a hátvéd iránt - korábban Ian Begley (SNY.tv) megírta már, hogy a Minnesota Timberwolves köztük van.

Szintén Charania hozta a hírt, hogy a New Orleans Pelicansnél Jrue Holiday és David Griffin GM még nem kezdtek tárgyalni a játékos jövőjéről. Marc Stein (New York Times) a múlt héten írt már arról, hogy Holiday nem érinthetetlen - a hírek szerint leginkább az számít a hátvédnek, hogy győztes csapatnál tudjon játszani. A lehetséges célállomások között a Denver Nuggetset és a Miami Heatet emlegetik Charania forrásai szerint.

Monte Poole (NBC Sports Bay Area) információi szerint a Golden State Warriors nyitott Alec Burks és más veterán játékosok cseréjére a deadline előtt - cserébe természetesen fiatalt vagy draftpicket várnak. Az meggyorsíthatja a folyamatokat, hogy Damion Lee és Ky Bowman is közelednek a two-way szerződésükben megfogalmazott limithez - előbbi még 12, utóbbi még 11 napot lehet fent a nagycsapatnál, mielőtt kötelező visszaküldeni őket a G-Ligába. Ha normális szerződést akar adni nekik a Golden State, ahhoz előbb meg kell szabadulnia valakitől.

Maradjunk a Warriorsnál: a gárda 4 meccses győzelmi sorozatban volt a ma hajnali zakója előtt, amiről az egyik vezér, Draymond Green azt mondta, hogy leginkább a védekezésnek köszönhető. Green Nick Friedellnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy védekezésben mindig fel kell adni valamit, a kérdés az, hogy mit - úgy érzi, hogy az utóbbi időben jól választják meg azt, hogy mire helyezik a hangsúlyt, ezzel nyerik a mérkőzéseket. A Warriors a december 19-től ma hajnalig tartó időszakban a legjobb Defensive Ratinggel rendelkezett (100 támadásra vetítve 97.6 kapott pont). Green hozzátette, hogy van 9 győzelmük, nincs rajtuk nyomás, ettől függetlenül mindig mindent megtesznek a sikerért - folyamatosan fejlődnek, ez a lényeg.

Greennek egyébként elég érdekes statisztikája volt a Mavericks elleni vereség előtt: 9/50 volt a triplavonalon túlról az első három negyedekben, a negyedik negyedben viszont 7/13-as statisztikát tudott felmutatni. Steve Kerr vezetőedző azt mondta, hogy Green egy győztes - amikor jön a végjáték, és a legtöbbet számít minden megmozdulás, akkor hirtelen jó dobóvá válik. Jobban bízik ilyenkor a dobásaiban, ami jó dolog, ezért az, aki - elég komoly önbizalma van, és a legfontosabb pillanatokban játszik a legjobban.

Térjünk vissza egy kicsit a cikk elején megemlített Denverhez, amely 22-9-cel második nyugaton, és az előző 9 meccséből 8-at megnyert, védekezésben azonban hullámzó. Michael Malone vezetőedző ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ha átlagosak akarnak maradni, akkor teljesen rendben van a jelenlegi teljesítményük. Ha azonban szeretnének újra nyugati elődöntőt játszani, esetleg még tovább menetelni, akkor védekezésben sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lenniük. Malone hozzátette, hogy nagyszerű játékosai vannak, nem elégszenek meg a mutatóval vagy az elmúlt időszak eredményeivel. Sokkal jobban is tudnak kosárlabdázni, és Malone szerint ez az igazán félelmetes - egyelőre nem játszanak annyira jól, mint amit a mérlegük mutat.

Újfent Charania: Zion Williamson 1-2 héten belül elkezdheti a teljes értékű edzésmunkát. Ez megegyezik azzal a korábbi hírrel, miszerint a Pelicans idei 1/1-ese az újév legelején már együtt tréningezhet majd a többiekkel. A Boston Celticsnél Marcus Smart már ma hajnalban, a Toronto Raptors ellen visszatért, miután 8 mérkőzésről hiányzott egy fertőzés miatt, ami mindkét szemét megtámadta. Maga az érintett úgy fogalmazott még csapata karácsonyi találkozója előtt, hogy egy ideig azt hitte, meg fog vakulni. Smart hozzátette, amit már Brad Stevens vezetőedző is elmondott: ez volt a legsúlyosabb szemfertőzés, amit az orvosok valaha láttak.

Bradley Beal nem játszott a Washington Wizardsnál ma hajnalban, de Scott Brooks vezetőedző elmondása szerint állapota day-to-day, nincs nagy baja a bal lábával. Brooks azt is elmondta, hogy Davis Bertans még egy hetet kihagyhat combhúzódása miatt. A Sacramento Kingsnél Marvin Bagley III pár meccset kihagy lábfejsérülése miatt. A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpo zsinórban második meccsét hagyta ki, mert fájt a háta - elvileg neki sincs nagy problémája, megelőző jelleggel pihentetik, mielőtt nagyobb lenne a gond.

A liga fejenként 25.000 dollárra büntette Dennis Schrödert és Terry Roziert az Oklahoma City Thunder Charlotte Hornets elleni összecsapásán történtek miatt. Schröder szándékosan fizikai kontaktba került az egyik játékvezetővel, ami tilos, míg Rozier a rendes játékidő végén a közönség közé dobta a labdát - végül 104-102-re nyert az OKC hosszabbítás után.

A végére pedig a Los Angeles Clippers sztárja, Kawhi Leonard maradt, aki az Év Sportolója lett az Associated Pressnél. Ő az ötödik NBA játékos Larry Bird (1986), Michael Jordan (1991, 1992, 1993), LeBron James (2013, 2016, 2018) és Stephen Curry (2015) után, aki megkapja ezt az elismerést. Leonard többek között két NFL irányítót, Lamar Jacksont és Patrick Mahomest, a teniszlegenda Rafael Nadalt, illetve az alapszakasz MVP-jét, Giannis Antetokounmpót előzte meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus