Hírmorzsák 2020-01-03 (10:00)

Jonathan Isaac 8-10 hétre kiesett (térd). Doncic vezeti az All-Star szavazást. Giannis Antetokounmpo és James Harden lettek a hónap játékosai, Kendrick Nunn és Ja Morant a hónap újoncai. Iguodala 2020/21-ben megint a Warriors játékosa lesz? Dewayne Dedmont 50.000 dollárra büntette a liga. A Knicks 2015-ben komolyan elgondolkodott, hogy az 1/4-es picket (Porzingis) elcseréli Cousinsra. Nick Nurse szerint egyre kisebb a különbség a 25. és a 95. játékos között a drafton, ezért van egyre több nem draftolt játékos az NBA-ben. Jimmy Butler és a Jordan Brand szerződést bontottak. Paul George-nak meghúzódott a combhajlítója. Caris LeVert holnap este visszatér. Zion Williamson teljes értékű edzésmunkát végzett.

Kezdjünk a sérülésekkel, miután az Orlando Magic 8-10 hétre elveszítette Jonathan Isaacet a bal térdsérülése miatt, amiről már tegnap is írtunk. A szalagok nem sérültek, törése nincs, de csontzúzódás és súlyos ficam igen - műteni nem kell. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Brooklyn Netsnél Caris LeVert holnap este, a Toronto Raptors ellen visszatér - 7 hetet hagyott ki hüvelykujjműtétje után. A Los Angeles Clippersnél Paul George bal combhajlítója meghúzódott a Detroit Pistons elleni második negyedben - Doc Rivers egyelőre nem tudott pontosabb diagnózist adni az esetről. Arról tegnap este olvashattatok már, hogy Zion Williamson térdsérülése óta először végzett teljes értékű edzésmunkát.

Arról is volt már szó tegnap este, hogy Luka Doncic vezeti az All-Star szavazást az első részeredményeknél - a részleteket és a pontos állást ezen a linken láthatjátok.

December hónap játékosai Giannis Antetokounmpo és James Harden lettek keleten és nyugaton. A Milwaukee Bucks 13-2-vel zárta a hónapot, az előző idény MVP-je pedig 29.3 pontot, 12.0 pattanót és 5.3 gólpasszt átlagolt. A Houston Rockets 10-5-öt teljesített 2019 utolsó havában, a korábbi MVP pedig 37.3 ponttal, 5.6 pattanóval és 6.9 gólpasszal segítette övéit mérkőzésenként. December hónap újoncai Kendrick Nunn és Ja Morant lettek. Nunn 15.5 pontot, 3.3 pattanót és 3.9 gólpasszt hozott a Miami Heatnél, míg Morant 15.5 pontos és 6.5 gólpasszos mutatókat hozott össze a Memphis Grizzliesnél.

Anthony Slater (The Athletic) lehozta azt, amit korábban lehoztak már mások: Andre Iguodala és a Golden State Warriors is érdeklődnek az iránt, hogy a veterán swingman újra a csapatnál játsszon a következő idényben. Mint ismert, Iguodalát a nyáron cserélte el a Warriors, így még ha ki is vásárolja őt a Grizzlies (amire egyelőre nem hajlandó), akkor sem mehet vissza ebben az idényben a San Francisco-i gárdához. Nyáron már nem lesz ennek akadálya, és a hírek szerint Iguodala továbbra is nagyszerű kapcsolatot ápol a Warriorsnál azokkal, "akik számítanak". Ha mégsem tudja őt elcserélni a Memphis, és kivásárolják, akkor a Los Angeles Lakers és a Clippers lesznek a legfőbb célpontjai.

A liga 50.000 dollárra büntette a Sacramento Kings centerét, Dewayne Dedmont, miután nyilvánosan cserét kért - ezt már akkor is írtuk, hogy tilos, várható volt a bírság, és annak mértéke sem meglepő.

Ian Begley (SNY.tv) egy korábbi, Kingsszel kapcsolatos pletykát szedett elő: az újságíró forrásai szerint a New York Knicks komolyan elgondolkodott azon 2015-ben, hogy az 1/4-es picket odaadja DeMarcus Cousinsért, aki akkor még Sacramentóban volt - abból a pickből lett egyébként Kristaps Porzingis. A New York próbált minél versenyképesebb csapatot felépíteni Carmelo Anthony köré, de Phil Jackson végül nem húzta meg a cserét. Cousins 2017 februárjában került a New Orleans Pelicanshez, fél évvel később Melo már az Oklahoma City Thunder játékosa volt, a kettő között pedig Jackson is távozott posztjáról, júniusban menesztették.

A Toronto Raptorsnál több nem draftolt játékos is van, Chris Boucher mellett nem kis szerepet szánnak a kanadaiak Terence Davisnek és főleg Fred VanVleetnek. Davis az előző drafton nem kelt el, de már az első nyári ligás meccsének félidejében volt több ajánlata is, pár órával a találkozó után pedig garantált megállapodást írt alá a Raptorsszal. A Toronto vezetőedzője, Nick Nurse azt nyilatkozta Brian Windhorstnak (ESPN), hogy egyre több nem draftolt kosaras tud megragadni a ligában, aminek szerinte az az oka, hogy a 25. meg a 95. játékos között egyre kisebb a különbség - a játékosok fejlesztése és a G-Ligás csapat éppen ezért egyre fontosabb faktor.

A végére pedig a Miami Heat sztárja, Jimmy Butler maradt, aki Nick DePaula (ESPN) értesülései szerint elhagyta a Jordan Brandet - a két fél közös megegyezéssel szerződést bontott 10 hónappal az eredeti megállapodás lejárta előtt. A hírek szerint Butler még az All-Star hétvége előtt aláírhatja új, többéves kontraktusát, és több sportszergyártóval is tárgyalni fog - nem dőlt még el tehát, hogy "hova" igazol.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus