Hírmorzsák 2020-01-06 (18:30)

Lehet, hogy Blake Griffin befejezte a szezont. Ja Morantet és Dwight Howarot meghívták az All-Star gála zsákolóversenyére - utóbbi ott is lesz a viadalon. Montrezl Harrell szerint el kell felejteni, hogy a Clippers egy nagyszerű csapat. Doc Rivers egyre nagyobb szerepet ad a játékhívásokban Patrick Beverleynek. Michael Malone szégyellte magát a Nuggets Wizards elleni veresége után. Dwane Casey szerint csak az iránt van kereslet, aki jól játszik. James Borregót Manu Ginobilire emlékezteti Luka Doncic.

A Los Angeles Clippers finoman szólva is hullámzó teljesítményt nyújt, az eredmények nagyon hektikusan érkeznek egyelőre Doc Riverséknél. A Memphis Grizzlies elleni komoly zakó során a harmadik negyed végén már 24 ponttal vezetett a Memphis, amikor megszólalt egy kisebb füttykoncert a Clippers drukkereitől. Montrezl Harrelltől kérdezték, hogy egy nagy csapat hogyan tud pozitív maradni egy ilyen szituációban, mire Harrell azt válaszolta, hogy a Clippers nem nagy csapat, ezt mindenkinek el kell felejtenie. Csak idén álltak össze - van két új vezérük, akik közül az egyik egy teljesen másik NBA csapattal lett bajnok az előző idényben, úgyhogy egyelőre nem alkotnak nagyszerű együttest, ezt el kell fogadni. Vannak még dolgok, amikre rá kell jönniük, hogy folyamatosan meccseket tudjanak nyerni.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy Doc Rivers egyre nagyobb szerepet ad Patrick Beverleynek a játékhívásban, oda is adta neki a playbookját (illetve annak egy részét) - gyakorlatilag rábízzák, hogy mit játszik a csapat. A tréner elmondása szerint összesen két játékmesterrel tette meg ugyanezt: Rajon Rondóval és Chris Paullal - a többiekkel nem, mert nem értették volna, mit kell tenni. Rivers azt is elmondta, hogy egyre több részletet kap meg Beverley, ő pedig egyre jobban teljesít - ez egy fontos rész a fejlődésében.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone a Washington Wizards elleni zakó után azt mondta, hogy úgy gondolták játékosai, csak felmennek a pályára és garantált a győzelem csak azért, mert a fővárosiak néhány kezdője hiányzott. Pontosan az történt velük, ami ilyen helyzetben történnie kell - szégyelli magát, mert a csapat, a szakmai stáb és a játékosok, mindenki komoly verésben részesült ma. Ilyen az NBA - mindegy, ki játszik, mindenki profi, ráadásul az ellenfél összes játékosának komoly motivációja volt. Hozzátette Malone, hogy nem tudja, mi volt erre a válaszuk, hogyan akarták felvenni a küzdelmet, és mi történt azzal, hogy a megfelelő módon álljanak a játékhoz. Fölösleges beszélni erről, csinálni kell, márpedig ezt nem tették meg. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Nuggets így is második nyugaton 24-11-gyel.

Arról délelőtt és a napokban is volt szó, hogy van érdeklődés a Detroit Pistons centere, Andre Drummond iránt. Dwane Casey vezetőedző elmondta, hogy a játékosok többsége tudja, mindig vannak pletykák az NBA-ben - ha valaki jó, az iránt lesz kereslet. Casey szerint ha valaki nem teljesít, az nem kell senkinek - azt pozitívan kell lereagálnia az adott illetőnek, ha többen is vinni akarják.

Az is a Pistonshoz tartozik, hogy Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint Blake Griffin térdspecialistához megy, és az sincs kizárva, hogy megműtik, amivel befejezné a szezont.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, James Borrego a Dallas Mavericks sztárjáról, Luka Doncicról beszélt Dwain Price-nak (Mavs.com). A tréner azt mondta, hogy önmagáért beszél az, hogy milyen fiatal a szlovén, és mégis milyen hatása van a ligára. Elképesztően különleges kosaras, mert rendkívül érett a korához képest, de Borrego hozzátette, hogy az persze segítség, hogy évek óta profiskodik, a kezében van a labda már egy ideje. Borregót Manu Ginobilire emlékezteti Doncic, aki szintén hasonló háttérrel érkezett anno a San Antonio Spurshöz, bár egy kicsit idősebben - Ginobili 25 évesen ment az NBA-be. A vezetőedző visszatért Doncichoz: 90%-ban jó döntést hoz, a jó embert játssza meg, a spacingben is segít, a szoros meccsek végjátékában pedig mindig főszereplő - talán jobban is érzi magát a mérkőzések végén, mint az elején. Elképesztő tehetség, aki nagyszerű hatással van az egész sportágra.

A végére az idei All-Star gála zsákolóversenye maradt. Egyrészt Ja Morant meghívása gyakorlatilag félhivatalos - maga a Memphis újonc irányítója mondta el, hogy gondolkodik azon, hogy elfogadja a felkérést. Másrészt Oliver Maroney (BIG3) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers centere, Dwight Howard is ott lehet a megmérettetésen, őt is megkereste emiatt a liga. Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy Howard már nem gondolkodik, hanem ott lesz a versenyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus