Hírmorzsák 2020-01-07 (09:45)

A Kings érdeklődik Kyle Kuzma iránt, de Bogdan Bogdanovic az ára. Kevin Love iránt nincs nagy kereslet - mindenki le akarja húzni a Cavst az erőcsatár szerződése miatt. Love szorgalmazta 2018-ban, hogy hosszabbítson vele idő előtt a Cleveland. A Lakers garantálja Dwight Howard szerződését a szezon hátralévő részére. Giannis Antetokounmpo és LeBron James lettek a hét játékosai. A PER-listát továbbra is Giannis vezeti. Joel Embiidnek kiment a bal gyűrűsujja, játéka kérdéses csütörtök este. Kevin Porter Jr. legalább két hetet kihagy (térd). Zion Williamson ma újra 5-5 ellen fog edzeni. Változások a Warriors és a Cavs keretében.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Sacramento Kings érdeklődik Kyle Kuzma iránt - arról tegnap délelőtt beszámoltunk már, hogy úgy tűnik, mégis mozdítható a Los Angeles Lakers játékosa. Luke Walton két évig volt Kuzma edzője az aranysárga-liláknál, de a Kingsnek valószínűleg fel kell adnia Bogdan Bogdanovicot, ha meg akarja szerezni Kuzmát.

A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love esetében kevesebb a pletyka - Brian Windhorst (ESPN) a podcastjében elmondta, hogy az erőcsatár egyértelműen távozni akar az ohióiaktól, de egyelőre nem sok előrelépés van ebben az ügyben. Windhorst szerint vannak olyan csapatok, akik cserélnének Love-ért, sokan tudnák használni a képességeit, de a szerződése borzasztóan nehézzé teszi azt, hogy összehozzanak egy tranzakciót - még 3 év és 91 millió dollár hátra van a szerződéséből. A Cavs All-Star játékosként tekint Love-ra, mások pedig azt mondják, hogy jó kosaras, de a szerződése pocsék - megpróbálják lehúzni a Clevelandet.

Windhorst azt is elmondta, hogy Love volt az, aki LeBron James 2018-as távozását követően megkereste a Cavs vezetőségét azzal kapcsolatban, hogy hosszabbítsák meg a szerződését. Még volt egy éve az akkori kontraktusából, egy erős FA-piacra került volna ki - igaz, a legtöbben így is maxos játékosként számoltak vele. Ettől függetlenül Love a biztosra ment, és ő vetette fel Koby Altmanéknak, hogy mi lenne, ha idő előtt megegyeznének az új szerződéséről. Ő persze azt mondja, hogy amikor megkötötték az üzletet, akkor azt gondolta, hogy a Cavs PO-csapat lesz. Megtartották Tyronn Lue vezetőedzőt, maradt a barátja, Channing Frye is... onnantól kezdve viszont minden elkezdett szétesni. Mindenki távozott a korábbi bajnoktól, ő maradt egyedül utoljára, Windhorst szerint azonban tudnia kellett, hogy sokkal nehezebb idők jönnek, mint korábban.

Giannis Antetokounmpo és LeBron James lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Milwaukee Bucks MVP-je 3-0-t ment csapatával, ami alatt 29.0 pontot és 11.7 pattanót átlagolt. A Lakers sztárja szintén 3-0-t teljesített klubjával, neki pedig 23.0 pont, 11.7 pattanó és 12.7 gólpassz voltak a mutatói. A PER-listán még mindig Antetokounmpo (33.8) vezet James Harden (32.6) és Luka Doncic (31.6) előtt - a Top25-öt ezen a linken láthatjátok.

Jöjjenek a sérülések. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Porter Jr. két hetet kihagy bal térdsérülése miatt - erről az esetről volt már szó tegnap délelőtt. A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid játéka kérdéses csütörtök éjszaka, a Boston Celtics elleni, miután az OKC elleni összecsapáson kiment a bal gyűrűsujja. Embiid a találkozó után annyit mondott, hogy az orvosok még vizsgálják a dolgot, főleg a szalagok állapotát - a meccsen még hozzáragasztották a gyűrűsujját a középsőhöz, de lepattanózni már így sem tudott normálisan. A New Orleans Pelicansnél Zion Williamson ma újra 5-5 ellen fog edzeni - a csapat állítólag úgy számol, hogy még 3-4 ilyen tréningre van szüksége az 1/1-esnek ahhoz, hogy elkezdhesse a szezont.

És a végére a szerződések. Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint a Lakers garantálja Dwight Howard szerződését a szezon hátralévő részére - magyar idő szerint ma este 11-ig kell ezt megtennie az aranysárga-liláknak. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors Damion Lee two-way megállapodásából rendes szerződést csinál - Marquese Chriss kerül majd ki a keretből emiatt. A Cleveland szabadlistára pakolja Alfonzo McKinnie-t és Tyler Cookot is, Levi Randolph viszont two-way kontraktussal gazdagodik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus