Hírmorzsák 2020-01-12 (10:45)

Kyrie Irving ma este visszatér. Steph Curry-t február elsején, Klay Thompsont pedig az All-Star szünetben vizsgálják, hogy pályára léphet-e. A Warriorst nem érdekli a D'Angelo Russell-Aaron Gordon csere - utóbbinek kifelé áll a szénája a Magictől? Kawhi Leonard térde egyre jobb állapotban van. A Sixers újabb játékosok iránt érdeklődik, Zhaire Smith távozhat. A Kingsnek az is megfelel, ha megtartja Bogdan Bogdanovicsot a deadline után is. A Pistons 9.2 milliós DPE kivételt szeretne a ligától. Többen is érdeklődnek Kenny Wooten iránt. Új szerződések a Magicnél. 

Kezdjük a mai morzsát a sérülésekkel, illetve az ehhez kapcsolódó hírekkel. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Brooklyn Netsnél Kyrie Irving ma este, az Atlanta Hawks ellen visszatér - november közepe óta nem játszott vállsérülése miatt. A Golden State Warriorsnél Steph Curry állapotát február elsején, Klay Thompsonét pedig az All-Star szünet alatt vizsgálják majd tüzetesebben. A kéztöréséből felépülőben lévő Curry biztosan játszani fog ebben az idényben, ezt Steve Kerr vezetőedző mondta el nemrég.

A Detroit Pistons 9.2 millió dolláros DPE kivételt szeretne kapni a ligától, miután Blake Griffin hosszabb távra kidőlt - mint ismert, határozatlan időt, lehet, hogy a szezon teljes hátralévő részét az autóvárosiak magasembere a térdműtétje után. A Los Angeles Clippers sztárja, Kawhi Leonard a Golden State elleni győzelem után elmondta, hogy bal térde egyre jobb állapotban van - már tud úgy ugrani, hogy nem kell folyamatosan odakapnia, és remélhetőleg egyre jobban lesz. Doc Rivers vezetőedző szerint látszik, hogy sokkal dinamikusabb, robbanékonyabb Leonard.

Térjünk át a csere-, illetve igazolási pletykákra. Sam Amick (The Ahtletic) úgy tudja, hogy a Golden State nem fogja elpasszolni D'Angelo Russellt a februári cserehatáridő lejárta előtt. Egy forrás egyértelmű nemmel válaszolt, mikor megkérdezték, hogy a Warriors csinálna-e egy Russell-Aaron Gordon cserét az Orlando Magickel - utóbbinak állítólag kifelé áll a szénája a floridaiaktól.

Ha már Orlando, volt némi változás: Chris Haynes (The Yahoo Sports) jelentette, hogy Josh Maggette two-way szerződése 10 napos kontraktussá alakult, Vic Law pedig two-way megállapodást kötött a Magickel.

Azt a hírt is Amick hozta, hogy a Sacramento Kings nem akar kapkodni Bogdan Bogdanovics esetében - a szerb hátvéd a nyáron szabadügynök lesz, és elképzelhető, hogy az együttes kivár addig, és meglátja, hogyan alakulnak a dolgok az off-szezonban. Az ok az, hogy a Sacramento továbbra is szeretne a PO-ért küzdeni, és kulcsszereplőként tekintenek Bogdanovicsra ennek sikeres megvívásában. A hírek szerint ráadásul maga a játékos sem zárja ki, hogy hosszútávon marad a Kingsnél - korlátozott FA lesz, ez is segíti a kaliforniaiak helyzetét. Azt Amick is leírta, hogy Kyle Kuzmáért nem adják oda a szerbet.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint a Philadelphia Sixers Langston Galloway-t, Luke Kennardöt és Jeff Greent is kinézte magának - csütörtökön hat másik névről is szó volt már a csapattal kapcsolatban. Green járt privát edzésen a klubnál, amikor a Sixers nemrég Miamiben járt. Ha cserélni kell (márpedig valószínűleg több jól dobó winget is szerezni akar Elton Brand), akkor jó eséllyel Zhaire Smith lesz az egyik távozó - ő képviselhet olyan értéket a fiatalok közül, amiről le tud mondani Brand, azt ugyanis legutóbbis megírtuk, hogy Matisse Thybulle-t nem adja a Philly.

A végére pedig Kenny Wooten maradt: Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint több gárda is érdeklődik a G-Liga blokklistáját 3.7-es átlaggal vezető magasember iránt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus