Hírmorzsák 2020-01-18 (10:30)

A Spurs a Heatet tekinti cserepartnernek Aldridge-ra (és Derozanre). Irving beszélt a csapattársaival, kiosztott mindenkit, aki nem a Nets része. Towns a médiát ekézte. LeBron James és a Lakers vezet mez- és termékeladásokban - Zion Williamson a 15. helyen nyitott. LeBron szerint Jason Kidd az egyetlen élő ember, aki úgy átlátja a játékot, mint ő. Beal utál veszíteni. Lehet, hogy Anthony Davis ma este visszatér. A Bucksot nem az alapszakasz-győzelmek száma, hanem a bajnoki cím érdekli. Giannis Antetokounmpo szerint az NBA azt akarja, hogy a játékosok floppoljanak. Nem lesz szavazás áprilisban a 2021/22-es szezont érintő változásokról. A Knicks nem fog cserélni Drummondért. Sérültlista: RJ Barrett (1 hét, boka), Caboclo (4-6 hét, térd), McCollum (boka), Porzingis (térd), Winslow (2 hét, hát).

Kezdjük a pletykákkal. Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a San Antonio Spurs még nem döntötte el, hogy mit kezd a deadline-nál LaMarcus Aldridge-dzsal és DeMar DeRozannel, de a hírek szerint a Miami Heatet gondolják lehetséges cserepartnernek. Jackson úgy tudja, hogy a Spurs Justise Winslow-t, Derrick Jones Jr.-t és lejáró szerződéseket, talán Kendrick Nunnt is kérné LMA-ért - kérdés, ezt adná-e a magasemberért a floridai gárda. Az újságíró azt is hozzátette, hogy Pat Riley-ék 2021-re és valószínűleg Giannis Antetokounmpóra készülnek - Aldridge ebbe nem zavar bele, azon a nyáron lejár a szerződése.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks nem fog cserélni a Detroit Pistons centeréért, Andre Drummondért. Berman szerint a Knicks bízik Mitchell Robinsonban, ettől függetlenül a szabadügynökpiacon még rámehet Drummondra.

Ha már a Knicks, akkor térjünk ki a sérülésekre. A New Yorknál RJ Barrett minimum egy hetet kihagy bokasérülése miatt. A Portland TrailBlazersnél CJ McCollum ma hajnalban, a Dallas Mavericks ellen sérült meg - szintén a bokája fáj, miután Maxi Kleber lábára érkezett egy felugrás után a második negyedben. A Dallasnál Kristaps Porzingis zsinórban 10. meccsét hagyta ki azért, mert fáj a jobb térde, a Mavs trénere, Rick Carlisle azonban cáfolta, hogy visszaesés lenne a lett állapotában - a következő napokban meglátják, hogyan érzi magát Porzingis. A Los Angeles Lakers sztárja, Anthony Davis ma este, a Houston Rockets ellen visszatérhet - négy meccset hagyott ki. Játéka kérdéses a texasiak ellen - attól függ, hogy pályára lép-e, hogy hogyan érzi magát a meccs előtti átmozgató edzés során. A Memphis Grizzliesnél Bruno Caboclónak 4-6 hetet kell kihagynia bal térdsérülése miatt. A Heatnél már megemlített Justise Winslow pedig további két hétig harcképtelen a hátfájdalmai okán.

Egy érdekesség: az ESPN felvette műsorára január 22-én a San Antonio Spurs és a New Orleans Pelicans meccsét - mint ismert, Zion Williamson ezen a találkozón fog bemutatkozni az NBA-ben.

Az NBAStore.com 2019 októbere és decembere közti eladások alapján LeBron James meze, csapatban pedig a Lakers termékei a legnépszerűbbek - ez egyébként az előző idényben is így volt. James mögött Giannis Antetokounmpo, Steph Curry, Jayson Tatum és James Harden vannak a Top5-ben. Az előbb említett Zion Williamson némi meglepetésre csak a 15. helyen nyitott, bár itt nyilván közrejátszik, hogy még egy pillanatig sem láttuk a pályán - Kawhi Leonard (7.), Anthony Davis (8.), Kyrie Irving (10.), Kevin Durant (12.) és Russell Westbrook (13.) mezei is viszonylag visszafogott számban keltek el azt figyelembe véve, hogy mindannyian csapatot váltottak. A csapatoknál a Lakerst a Boston Celtics, a Philadelphia Sixers, a Toronto Raptors és a Milwaukee Bucks követi.

Még mindig az aranysárga-lilák: nyáron sokan azt gondolták, hogy miután Jason Kiddet segédedzőnek szerződtette a Lakers, idővel átveszi majd Frank Vogel vezetőedző helyét - eddig erről szó nincs, kifejezetten nagy a csend, úgy tűnik, szépen együtt dolgoznak. Kidd Kevin Arnovitznak (ESPN) elmondta, hogy mindig is lesznek pletykák, főleg mivel a Lakersről van szó. Sokszor úgy csinálnak az emberek, mintha soha nem játszott volna, nem tudná, mi az, hogy csapatban gondolkodni - játékoskorában is jó csapattárs volt, most is az. Arnovitznak két forrás is megerősítette, hogy LeBron úgy érzi, Kidd az egyetlen élő ember, aki annyira tisztán átlátja a játékot, mint ő. Az újságíró azt is leírta, hogy a vezetőség azért igazolt egy csomó eltérő stílusú segédedzőt, mert nem akarta, hogy a vezetőedző a saját embereivel töltse fel a kispadot.

Két napja írtunk arról, hogy Kyrie Irving megint megszólalt... most újfent megtette Malika Andrewsnak (ESPN). A Brooklyn Nets irányítója elmondta, hogy beszélt a csapattársaival az eset után - biztos akart benne lenni, hogy a többiek tudják, mire gondolt, és hogy ne legyenek kiragadva félmondatok a szövegkörnyezetből. Csak ez számít neki, más nem. Irving felvetette, hogy mindenki mondhat bármit, hogy ő mit tett vagy mondott volna ebben a helyzetben. Az igazság azonban az, hogy fogalmuk sincs, mert soha nem voltak ezen a szinten, így nem is érti, hogyan kommentálhatják a történteket. Nem tehet semmit az ellen, hogy a médiában mi jelenik meg: csapata oszlopának kell lennie, kommunikálnia kell a társaival, a pályán pedig szállítani a győzelmeket, ez a fontos. Nem egy seggfej, aki folyamatosan ordít a többiekkel az öltözőben - ilyet is lehet olvasni. Vannak céljai az NBA-ben, amiket nem tud anélkül elérni, hogy fejlesztene egy franchise-t és bajnoki címet nyerne. Továbbra is maximalitást vár el magától és a csapattársaitól is. Ha ez valakinek túl kemény, akkor nem a csapat tagja, és ne is foglalkozzon velük, ennyire egyszerű a dolog.

Más is kiosztotta a sajtót: a Minnesota Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns. KAT Chris Hine-nak (Star Tribune) elmondta, hogy elég régóta ismerik ahhoz, hogy tudják, nem ugrik rá minden butaságra, ami megjelenik róla. Végzi a munkáját, aztán hazamegy, és pontosan tudja, mi az igazság. Oka van annak, hogy kitalálnak mindenféle történetet: el kell adni a lapokat és a cikkeket, hogy kattintsanak rájuk. Az igazság azonban az, hogy a Minnesota Timberwolves játékosa, és nagyon szerencsés, hogy egy olyan edzője lehet, mint Ryan Saunders, valamint egy olyan elnöke és barátja, mint Gersson Rosas - a többi baromság nem érdekli. Házon belül rendezik, amit rendezniük kell, de a TWolves már nem az a cirkusz, ami volt - úgy fogják az ügyeket megoldani, ahogy ezt egy családban szokás.

A Washington Wizards sztárja, Bradley Beal még a Chicago Bulls elleni vereség után mondta el a gondolatait - nem szeret veszíteni, főleg nyerhető meccseket nem szeret elbukni. Rákérdeztek nála, hogy egyre nehezebben viselik-e a zakókat, amire azt mondta, hogy reményei szerint igen. Megint elmondta, hogy utál kikapni, úgyhogy ez mindig idegesíteni fogja - egészen addig, amíg nem kezdenek el nyerni, és nem változtatnak a csapat körüli kultúrán. Megkérdezték tőle, hogy pontosan mi változtatna a kultúrán, mire rávágta, hogy a győzelmek - győztes mentalitással kell kosarazniuk, és az ehhez szükséges szokásokat kell mindennapossá tenniük.

A Milwaukee Bucks GM-je, Jon Horst a Sirius XM Basketball and Beyond with Coach K című adásában azt mondta, hogy nem az alapszakaszgyőzelmek számítanak nekik. A szakvezető úgy gondolja, hogy számít a kiemelés, erre oda is figyelnek, de az alapszakaszban megnyert meccsek száma lényegtelen. A cél a bajnoki cím - jobbak akarnak lenni, mint tavaly, amikor a döntő kapujában buktak el, most be szeretnének kerülni a fináléba. Egészségesen szeretnék ezt megtenni és jó játékkal. Horst szerint ha egy csapat elég jó, az állománya egészséges, és tud egy kicsit szusszanni is a PO alatt, akkor győzhet - abban reménykednek, hogy ilyen helyzetbe tudják hozni magukat.

A Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo az ESPN munkatársának elmondta, hogy az NBA azt akarja, hogy a játékosok floppoljanak. Ha az ember erős, és továbbmegy a fizikai kontakt után, nem ítélik meg a javára a szabálytalanságot. Ellenben ha valaki gyenge, dobálja magát, kihajítja a labdát a pályáról, akkor megkapja a fújást - ő nem ilyen, és nem is fogja ezt csinálni a jövőben sem, megpróbál majd áttörni a védelmen.

A végére pedig a liga maradt, amely továbbra is szeretne változtatásokat eszközölni a 2021/22-es szezon menetrendjében, de erről nem lesz szavazás az áprilisi Board of Governors ülésen - eredetileg úgy volt, hogy akkor döntenek a tulajdonosok a szezon közben rendezett kupáról, az idény rövidítéséről, a PO előtti minirájátszásról, illetve a főcsoportdöntőktől kezdve a konferenciák eltörléséről. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus