Hírmorzsák 2020-02-05 (12:00)

A Lakers és a Knicks Kyle Kuzma és Marcus Morris cseréjéről tárgyalnak. D'Angelo Russell ára Andrew Wiggins és egy 2021-es, védetlen első körös. Négycsapatos csere a Hawks, a Nuggets, a Rockets és a Timberwolves között. Megvannak az All-Star szombat résztvevői - Dwight Howard elmondása szerint Kobe Bryant segített volna neki a zsákolón. Marc Gasol az All-Star szünet előtt már nem lép pályára. (Volt) Játékosügynök kerülhet a Knicks élére? Tristan Thompson cserét akar a Cavstől. Giannis Antetokounmpo és LeBron James a hónap játékosai, Ja Morant és Kendrick Nunn a hónap újoncai. Mike Brown lesz Nigéria szövetségi kapitánya az olimpián.

Arról külön is beszámoltunk nemrég, hogy megvannak az All-Star gála szombati napjának főszereplői - ezen a linken megtaláltok minden részletet. Ide tartozik, hogy mint ismert, Dwight Howard azt szerette volna, ha Kobe Bryant segít neki a zsákolóversenyen. A Lakers centere azt nyilatkozta, hogy Bryant belement a meghívásba, úgy volt, hogy ő is hozzátesz valamit Howard produkciójához. Azt is elmondta Howard, hogy még mindig nem hiszi el, ami történt, minden nap gondol rá - soha nem hitte volna, hogy egy ilyen ember így távozik közülünk. 

Az is az AS-hez kapcsolható, igaz, csak közvetve, hogy Michael Grange (Sportsnet) forrásai szerint a Toronto Raptors centere, Marc Gasol valószínűleg nem lép már pályára az All-Star szünet előtt a combhajlító-húzódása miatt. Nick Nurse vezetőedző szerint jó állapotban van a spanyol kosaras, de nincs értelme erőltetni a játékát.

Arról is volt szó reggel, hogy négycsapatos lesz a Clint Capela- és Robert Covington-féle csere, a Denver Nuggets száll be negyediknek - ezen a linken olvashatóak a négy érintett együttes érkezői.

Ehhez az üzlethez szorosan kapcsolódik a Minnesota Timberwolves és a Golden State Warriors tárgyalássorozata. Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta először a hírt, hogy Andrew Wigginst is oda kell adni D'Angelo Russellért. Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy a Golden State egy 2021-es, védetlen első körös picket akar Wiggins mellett - a Timberwolves a saját és a Nets idei első körösét ajánlotta. Shams Charania (The Athletic) azt írta, hogy forrásai szerint megszakadtak a tárgyalások - a Warriors világosan elmondta, hogy mik az igényei, a Minny pedig egyelőre nem akarja ezeket az igényeket teljesíteni.

Tegnap este írtunk már arról, hogy Steve Millst leváltották a New York Knicks elnöki posztjáról. Az első számú jelölt Masai Ujiri, akinek viszont még jövőre is szerződése van a Raptorsszal, és a már említett Adrian Wojnarowski, valamint Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint James Dolan tulajdonos arra is nyitott, hogy egy volt játékosügynökre bízza a vezetőséget - a Warriors és a Lakers mintájára, ahol Bob Myers és Rob Pelinka is bajnokesélyes gárdákat húztak fel.

Szintén Charania jelentette, hogy a Los Angeles Lakers és a New York Knicks kezdetleges tárgyalásokat folytattak Kyle Kuzmáról és Marcus Morrisról. A hírek szerint egyelőre nincs közel a megállapodás - a Lakersnek még fizetést kéne Kuzma mellé raknia, hogy pénzügyileg is átmenjen egy csere Morrisért. Morris eddig érinthetetlen volt, de Mills távozása után ez is változott.

Joe Vardon (The Athletic) információi szerint volt olyan pontja a szezonnak, amikor Tristan Thompson hosszabbítani akart a Cleveland Cavaliersszel, most azonban már nem ez a helyzet - a center képviselői cserét kértek a Cavstől a deadline előtt. Thompson szerződésének utolsó évében van, tehát a nyáron szabadügynök lesz.

Térjünk át más témára. A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo, illetve a Lakers vezére, LeBron James lettek a hónap játékosai keleten és nyugaton. A görög 11-2-t teljesített a wisconsini alakulattal, miközben 29.2 pont, 13.4 pattanó és 5.7 gólpassz került a neve mellé átlagban a januári mérkőzéseken. LeBron 10-4-et produkált az aranysárga-lilákkal, neki pedig 25.4 pont, 8.1 pattanó és 10.4 gólpassz voltak a mutatói. A hónap újoncai ezúttal is Kendrick Nunn, valamint Ja Morant lettek - előbbi 16.8 pontot és 3.5 gólpasszt, utóbbi 17.5 pontot és 8.3 gólpasszt átlagolt.

A végére pedig a Warriors segédedzője, Mike Brown maradt, aki Nigéria szövetségi kapitánya lesz az idei olimpián.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus