Hírmorzsák 2020-02-05 (19:15)

Chandler Parsonst kiteszi a Hawks. A Cavs elsőkörös draftjogot kér Tristan Thompsonért. A Pelicans csak nagy ajánlatért veszi fontolóra Jrue Holiday elcserélését. Nem várhatunk nagy lépéseket a Bostontól. Nem áll közel Iguodala megszerzéséhez a Clippers.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy az Atlanta Hawks waiveli Chandler Parsonst és lejáró szerződését. A 31 éves kiscsatár teljes karrierjét a sérülések határozták meg és bár 2016-ban négyéves maximum szerződést írt alá a Memphisszel, de azóta alig-alig tudott pályára kerülni - tavaly nyáron Atlantába küldték, de itt is csak öt meccset tudott játszani. Januárban volt egy autóbalesete is, amely után nem pont ugyanazt kommunikálta a csapat és a játékos - most kiteszik a keretből, így bár a 25 milliós cap hitje megmarad, de éppen ez a lépés kell nekik ahhoz, hogy életbe léphessen a már említett Capela-csere.

Szintén Wojnarowski jelentette, hogy a New Orleans Pelicans továbbra sem szeretné elcserélni Jrue Holidayt, számolnak az elöl-hátul nagyon hasznos irányító/hátvéddel. Holidayre a hírek szerint van kereslet, bajnokesélyesek kedvelt célpontja lehet, a Denverrel és a Miamival pedig több pletyka is összekötötte már, de a Pels már korábban is jelezte, hogy a játékos "csak úgy" nem mozdítható - Wojnarowski most azt írta, hogy csak egy nagyon előnyös ajánlat esetén veszik fontolóra, hogy mégis lépjenek.

Téma még Tristan Thompson sorsa, aki a hírek szerint cserét kért a Clevelandtől, a csapat azonban ennek ellenére sem szeretné elpazarolni a centert. Chris Fedor (cleveland.com) írt arról, hogy a Cavs legalább egy elsőkörös draftcetlit kér a játékosért és nyitott arra, hogy nyáron új szerződést írjon alá vele, ha mégis marad - ugyanakkor ez a szerződés nem valószínű, hogy a jelenlegi fizetésének közelében lesz (vagy lenne), az öt évre kapott 82 millió dollárt "erősnek" érzik egy következő szerződésnél.

David Aldridge (The Athletic) egyébként azt jelentette, hogy bár korábbi hírek szerint a Washington Wizards aktívan érdeklődött Thompson iránt, de ő most úgy tudja, hogy ez az érdeklődés annyira mégsem komoly, mert nyáron a Wall-Beal páros és esetleg Davis Bertans mellett nem nagyon tudnák őt megtartani.

Szintén "nemleges" hírről kell beszámolnunk két élcsapattal kapcsolatban, ugyanis Sean Deveney (heavy.com) a Los Angeles Clippersről, Steve Bulpett (Boston Herald) pedig a Boston Celticsről írta azt, hogy senkihez nem áll közel így a cserehatáridő vége előtt. A Celticsnél elvileg abszolút nem számíthatunk komolyabb lépésre és egyelőre a Clippers sem tesz meg mindent annak érdekében, hogy Mo Harklesszel házaljon - a hírek szerint Andre Iguodala, Marcus Morris és Thad Young is célpont lenne, de annyira nem aktív a Los Angeles-i csapat jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus