Hírmorzsák 2020-02-07 (11:30)

A Lakers próbálja rávenni Darren Collisont, hogy térjen vissza - JR Smith még egyszer elmegy próbajátékra az aranysárga-lilákhoz. James Dolan nem adja el a Knickst. Isaiah Thomas repül a Clipperstől? A Grizzlies meg akar szabadulni Dion Waiterstől. D'Angelo Russellre nem volt kereslet? A Cavs nem vásárolja ki Tristan Thompsont. Andre Drummond szerint nincs hűség és barátság az NBA-ben. Kevin Durant mesélt arról, hogy mikor és miért döntötte el, hogy távozik a Warriorstól, és hogy mely csapatokon gondolkodott el. Joel Embiid szerint vissza kell térnie a viccel Joelhez - a komolyság nem jött be neki. Megvannak a pontos csapatok az All-Star főmeccsére. Damian Lillard rapperként lép fel az AS-hétvége szombati napján. Wayne Ellingtont kivásárolhatja a Knicks.

Nemrég írtunk róla, hogy megvannak a pontos All-Star csapatok - részletek ezen a linken. Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy Damian Lillard "zenei előadást" tart majd az AS-szombat során - mint ismert, a Portland TrailBlazers sztárja Dame D.O.L.L.A. néven rappel.

Mint arról tegnap egész nap olvashattatok, elég mozgalmas volt az idei deadline. Ehhez kapcsolódik több hír is - ilyenkor jönnek a szerződtetések és a kivásárlások, nincs ebben semmi meglepő.

A New York Knickstől Wayne Ellington kerülhet ki az FA-piacra hamarosan, legalábbis Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint. A Knicksnél komolyabb változások is voltak tegnap, hiszen a hírek szerint Leon Rose lesz a gárda új elnöke. James Dolan tulajdonos kiadott egy közelményt, miszerint aktívan keresik az új vezetőt - ő még úgy tett, mintha nem lenne meg Steve Mills utódja. Azt is leírta, hogy nem fogja eladni a franchise-t, inkább arra koncentrál, hogy a megfelelő vezér megtalálásával biztosítsa a klub hosszútávú sikerességét. Ugyancsak a New Yorkhoz kapcsolódik, hogy a Marcus Morris-féle cserében megszerezték Issuf Sanon játékjogát a Washington Wizardstól - a jelenleg Ukrajnában játszó, ukrán irányító tavaly a 44. helyen kelt el a drafton.

A Morris-csere harmadik csapatánál, a Los Angeles Clippersnél lehet, hogy csak Morris lesz a tényleges érkező: az előbb említett David Aldridge (The Athletic) értesülései szerint Isaiah Thomas nem marad Doc Riverséknél, kiteszik a keretből.

Arról volt már szó a tegnapi hírfolyamban, hogy a Miami Heat és a Memphis Grizzlies cseréjébe végül beszállt a Minnsota Timberwolves is: Justise Winslow és Dion Waiters mellett Gorgui Dieng került a Memphishez, James Johnson Minnesotába ment, Andre Iguodala mellett pedig Jae Crowder és Solomon Hill is a Heatnél folytatják. Lehet, hogy Waitersnek nem lesz hosszú élete a Grizzliesnél: Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Memphis ki akarja vásárolni a dobóhátvédet, de ha ez nem sikerül, lehet, hogy csak simán kiteszik a keretükből. Egy a lényeg: nem rontja majd a memphisi fiatalok munkamorálját.

A Los Angeles Lakersnél már tegnap is írtuk, hogy Darren Collison elég erőteljesen képben van. Az irányító hajlik az aranysárga-lilák felé, de Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a játékos egyelőre még azt sem döntötte el biztosan, hogy vissza akar-e térni vagy sem - illetve nem is ez a kérdés, hanem hogy mikor, nagyjából 50-50-nek tűnik, hogy még idén játszik vagy csak jövőre. Collison egyébként ma ott volt a Lakers meccsén, méghozzá Jeanie Buss tulajdonos mellett, de azt nyilatkozta, hogy ennek semmilyen különösebb jelentősége nincs, egyszerűen csak elment megtekinteni a Rockets elleni összecsapást. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy Collison mellett JR Smith is képben van az aranysárga-liláknál - ezt is tudni egyébként hetek óta, jövő héten újabb próbajátékra megy a csapathoz Smith.

A Golden State Warriorsnál játékoshiány volt a tegnapi nap után, úgyhogy a San Francisco-i gárda gyorsan leszerződtette 10 napra Zach Norvellt, Juan Toscano-Andersonnak a szezon végéig szóló kontraktust adott, Ky Bowman two-way megállapodásából pedig többéves, rendes papírt csinált. A tegnapi nap egyik legnagyobb visszhangot kavart cseréje a Warriors Minnesota Timberwolvesszal kötött tranzakciója volt, amelyben többek között Andrew Wiggins és D'Angelo Russell cseréltek csapatot. Zach Lowe (ESPN) szerint Russellnek a Minnesotán kívül egyszerűen nem volt komoly csereértéke - talán egy komolyabb ajánlata volt a Golden State-nek ezen kívül, de az meg sem közelítette ezt, amit végül elfogadtott a klub.

Kicsit más téma, de továbbra is Warriors: a Brooklyn Nets új sztárját, Kevin Durantet Matt Barnes kérdezte a podcastjáben, hogy mikor döntötte el, hogy távozik a Golden State-től. Durant azt válaszolta, hogy nagyjából az idény felénél, mert érezte, hogy kezd távolodni a csapat többi részétől. Mindenki, a társai és az edzők is tudni akarták, hogyan fog dönteni, ő viszont csak kosarazni akart. Nem sokat beszélt, nem volt túl lelkes a hangulat miatt, és a többiek azt gondolták, valami baja van - nem volt, csak a végső cél lebegett a szeme előtt, ami a bajnoki cím volt. KD azt is elmondta, hogy megnézte a Clipperst, kötelességből a Knicksre is vetett egy-két pillantást, de tudta, hogy a Netsnél akar kosarazni. Tetszett neki a klub, amely új volt, új impulzusokra volt szüksége - Oklahoma Cityben ugyanezt átélte már, ezért akart Brooklynban játszani. Durant elárulta, hogy két éve beszélgetnek Kyrie Irvinggel rendszeresen - nemcsak kosárlabdáról, egyáltalán nem volt ez téma, hogy játsszanak együtt, de sem ő, sem Irving nem volt elégedett a helyzetével, lehetőségük volt összeállni, így megtették.

A Detroit Pistons szabadlistára tette Tim Fraziert.

Christopher Reina (RealGM) még a tegnapi nap folyamán jelentette, hogy Tristan Thompson nem fogad el semmilyen kivásárlást a Cleveland Cavalierstől, ha nem lesz elcserélve a deadline előtt - márpedig maradt az ohióiaknál, akik viszont megszerezték még Andre Drummondot is. A már említett David Aldridge úgy tudja, hogy ez továbbra is áll, Thompson marad a Clevelandnél.

A Cavshez cserélt Drummond twitteren jelezte, hogy egy dolgot nagyon tanult az NBA-ben: azt, hogy ebben a ligában nincsenek barátok, és nem létezik az a szó, hogy hűség. Szívét-lelkét kitette a Pistonsért, aztán jön egy ilyen húzás a semmiből - még inkább megtanulta, hogy ez a liga az üzletről szól, nem másról. A center ezt követően elbúcsúzott Detroittól, majd köszöntette a Cavst.

A Philadelphia Sixersnél a deadline helyett inkább a gyenge eredmények vannak a középpontban, ma hajnalban megint kikapott a csapat - idegenben zsinórban negyedjére. Al Horford szerint magukra kell találniuk - Horford egyébként néhány napja azt is elmondta, hogy vannak gondok az öltözőben, de ezt majd csapaton belül fogják rendezni. Joel Embiid annyit tett ehhez hozzá, hogy vissza kell térnie a vicces Joelhez, többet kell mosolyognia. Az egész idény során azt mondogatta magának, hogy komoly lesz, de mindenki azt gondolta róla, hogy rossz hangulatban van, vagy nem érdeklik az eredmények. Ez nem igaz, győzni akar, de próbált máshogy hozzáállni a játékhoz. Ez nem jött be, úgyhogy vissza kell térnie a szórakoztató énjéhez - ettől függetlenül teljes mértékben odateszi magát.

A végére pedig a Staples Center maradt, amely február 24-ére nyilvános megemlékezést szervezett a csarnokba Kobe Bryant emlékére - a dátum nem véletlen, Gianna Bryant (2-es) és Kobe (24-es) mezszámait tükrözik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus