Hírmorzsák 2020-02-11 (21:30)

Isaac valószínűleg befejezte az idényt. Davis Bertanst nagyon meg akarta szerezni a Celtics. Tyler Johnson iránt a Lakers és a Clippers is érdeklődik. A Nuggets Jrue Holiday-ért és Lavine-ért is felajánlotta Gary Harrist. A Knicks és a Heat rá fog menni Gallinarira. Kelly Oubre Jr. büntetést kapott, mert lekéste a csapatbuszt. Doncic holnap este visszatérhet. Nowitzki mezszámát a következő szezon elején vonultatja vissza a Mavs. Richaun Holmes még 2-3 hetet kihagy (váll). Travis Schlenk elmondta, miért cserélt a Hawks Dedmonért is. Sexton helyettesíti Herrót a Rising Stars meccsen. 14%-kal nőtt átlagban a franchise-ok értéke. Malik Beasley célja a PO a Timberwolves-zal. Trae Young, Dwight Howard, McGee és LeBron is beszéltek az olimpiáról és a keretről. Masai Ujirit feljelentette az a bizonyos oaklandi rendőr. Jrue Holiday úgy érzi, tökéletesen illik a Pelicansbe.

Kezdjük az amerikai válogatottal - mint tegnap este olvashattátok, kijött a Team USA 44 fős bő kerete az idei tokiói olimpiára. Az Atlanta Hawks sztárja, Trae Young nincs a listában, és az Atlanta Journal-Constitution munkatársának azt nyilatkozta, hogy hazudna, ha azt mondaná, hogy nem fájt neki, mikor ezt meglátta - emellett azért sok sikert kívánt mindenkinek, aki bekerült, és aki majd képviseli az USA-t az ötkarikás játékokon.

A Los Angeles Lakers centere, JaVale McGee nagyon szeretne ott lenne majd a 12-es keretben is, mert szeretné beérni édesanyját - Pam McGee volt WNBA- és olimpiai bajnok is, fiának egyelőre "csak" az NBA bajnoki cím van meg. Dwight Howard 2008-ban volt ott az olimpián, most újra meghívást kapott - elmondása szerint ezt a lehetőséget nem utasíthatta vissza. A Lakers sztárja, LeBron James pedig azt válaszolta újságírói kérdésre, hogy még nem tudja, ott lesz-e a tokiói csapatban - reményei szerint szép hosszú szezonja lesz a Lakersnek, aminek a végén átgondolja, hogyan tovább, illetve megnézi, milyen állapotban van fizikálisan.

Arról ma délután volt szó, hogy Jimmy Butler már a Miami Heathez édesgeti Joel Embiidet. Nick Friedell (ESPN) úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers szerette volna megtartani a nyáron Butlert, méghozzá maximum szerződésért, de amikor megakadtak a tárgyalások, a klub úgy döntött, hogy inkább Tobias Harrist tömi ki

A Toronto Raptors sorozatban 15 győzelmet szerzett, erről beszélt Nick Nurse vezetőedző a Minnesota Timberwolves legyőzését követően. A tréner úgy gondolja, hogy mindenki a legjobbját nyújtotta, méghozzá elég hosszú periódusokra - volt, amit így is javítaniuk kellett, de nem sok minden. D'Angelo Russellre nagy nyomást helyeztek, emiatt lettek is eladott labdái - Nurse szerint ez is rendkívül fontos volt.

Az is a Raptorshoz kapcsolódik, hogy az a rendőr, aki összetűzésbe keveredett a tavalyi döntő hatodik meccse után Masai Ujirivel, feljelentette a Toronto elnökét. A vád szerint Ujiri nem mutatott fel érvényes igazolványt, mielőtt be akart menni ünnepelni a pályára csapatával, ami miatt a rendőr nem is engedte be, erre Ujiri arcon ütötte őt - ennek eredményként pedig a rendőrtiszt feje, teste, egészsége, ereje, idegrendszere és emberi méltósága is sérült...

A megemlített D'Angelo Russell most mutatkozott be egyébként a Minnynél, és elmondása szerint nagyon izgatott a csapat miatt. Karl-Anthony Townsról mindenki tudja, mire képes, de a szakmai stáb és a keret többi része is nagyszerű - szeretne minden nap fejlődni, és ezért mindent megtenni, amit csak lehet. Malik Beasley még az ezt megelőző találkozó után, a Los Angeles Clippers 142-115-ös legyőzését követően beszélt arról, hogy a Timberwolves még a PO-ért küzd - van még hátra 30 meccs, egyáltalán nincs vége a szezonnak. A Denver Nuggetstől szerzett dobóhátvéd elmondása szerint az a célja, hogy a Minnesota bejusson a PO-ba - nagyra kell törni, hogy az ember elérhesse a vágyait. Ha nem végeznek rájátszást érő helyen, akkor is fontos szerinte, hogy jó szájízzel fejezzék be az idényt, és vágjanak bele a következőbe.

Még mindig Minnesota: Darren Wolfson (SKOR North) információi szerint a csapat vezetői és Omari Spellman képviselői tárgyalnak a játékos kivásárlásáról. Egyelőre nem biztos még, hogy a Wolves kiteszi Spellmant, de van rá esély.

Rengeteg pletyka volt arról, hogy Jrue Holiday-t ki viszi majd el a deadline előtt, de végül maradt - a csapat és maga a játékos is végig kitartottak amellett, hogy szeretnék a közös folytatást. Holiday Jasmyn Wimbish-nek (CBS Sports) azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, pontosan a Pelicanshez való, és gyönyörű az, ahogyan összeállt az együttes a gyengébb szezonkezdet után. Elkötelezte magát a klub és a csapattársai irányába, ezért bármikor pályára lép, mindig mindent kiad magából, hogy segítse a csapatot. Nehéz időszakokat éltek át, volt, hogy zsinórban 13 mérkőzést veszítettek el, de egységes csapatmunkával sikerült kilábalniuk a gödörből. Holiday szerint egyértelmű, hogy bőven van a keretben fejlődési lehetőség.

Ha már pletykák, következzenek ezek a közelmúltból, jelenből és jövőből.

Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint a Boston Celtics nagyon szerette volna megszerezni Davis Bertanst, állítólag több picket is feláldoztak volna érte. A Washington Wizards tartotta lett magasemberét, szeretnének vele hosszabbítani.

Szintén Mannix: a Phoenix Sunstól kivásárolt Tyler Johnson iránt a Lakers és a Clippers is érdeklődik. Mindkét csapatnál ugyanez volt a helyzet Darren Collison esetében is, de utóbbi nem tér vissza ebben az idényben.

A megemlített Sunsnál volt egy kis baki: Kelly Oubre Jr. lekéste a csapatbuszt, Monty Williams vezetőedző pedig azzal büntette a kiscsatárt, hogy csak a padon kezdett a Lakers elleni vereség során. Oubre annyit mondott, hogy az edző azt tette, amit kellett neki, hogy fegyelmet tartson. Nem büszke a történtekre, próbál sosem elkésni, úgyhogy elfogadja a büntetést, és nem akarja, hogy ez még egyszer előforduljon.

Térjünk vissza a cserepletykákhoz: Michael Scotto (Bleacher Report) forrásai szerint a Nuggets megpróbálta elcserélni Gary Harrist a deadline előtt - a már említett Jrue Holiday mellett bepróbálkoztak Zach LaVine-ért is a Chicago Bullsnál. Azt a hírt is Scotto írta meg, hogy az Indiana Pacers a nyáron felbontja magasember-trióját, Myles Turnert el fogja passzolni Kevin Pritchard. És az is Scottótól származik, hogy a Miami mellett a New York Knicks is megpróbálja a nyáron leigazolni Danilo Gallinarit.

Más téma. A Dallas Mavericks sztárja, Luka Doncic holnap este, a Sacramento Kings ellen térhet vissza, ezt Mark Cuban tulajdonos nyilatkozta. Cuban a The Ben & Skin Show-ban arról is beszélt, hogy Dirk Nowitzki 41-es mezszámát valamikor a következő szezon elején vonultatják vissza, és egy szobrot is emelnek a német legendának az American Airlines Center előtt.

Van két sérülés. Egyrészt a Kingsnél Richaun Holmes még 2-3 hétig harcképtelen lesz a jobb válla miatt, erről Jason Jones (The Athletic) írt. Másrészt az Orlando Magic elnöke, Jeff Weltman Scott Anez podcastjében elmondta, hogy Jonathan Isaac valószínűleg nem tér vissza ebben az idényben. Az jó, ha pozitívan fognak csalódni, és mégis pályára tud lépni Isaac, de nem számolnak vele, és nem is akarják siettetni a visszatérését, hogy esetleg rásérüljön a térdére.

Az Atlanta Hawks 2 éves szerződést kötött Brandon Goodwinnel, aki eddig two-way kontraktussal volt a csapatnál - 25 meccsen 6.9 pontot és 2.4 pattanót átlagolt. A Hawks GM-je, Travis Schlenk újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy miért cserélt az együttes Dewayne Dedmonért azok után, hogy már megszerezte Clint Capelát. Schlenk elmondása szerint az utolsó pillanatban érkezett a Sacramento ajánlata. Úgy terveztek, hogy Jabari Parker lehívja 6.5 millió dolláros játékosopcióját, úgyhogy Dedmon 13.2 milliós fizetése nem olyan húzós, nem kerül annyi pluszba az eredeti tervekhez képest. Schlenk szerint ez volt az egyik kulcsa annak, hogy belementek az üzletbe, a másik pedig az, hogy kaptak két második köröst.

Az All-Star gála Rising Stars mérkőzésén Collin Sexton helyettesíti Tyler Herrót - utóbbinak a jobb bokájával vannak gondok, a Heat előző három mérkőzését ki is hagyta.

A liga többéves szerződést kötött a Hennessyvel, amely a chicagói All-Star gálától kezdve az NBA, a WNBA és az amerikai válogatott hivatalos szeszes itala lesz.

A végére pedig a franchise-ok értéke maradt: a Forbes becslései alapján idén átlagosan 14%-kal többet ér egy NBA csapat, mint egy évvel ezelőtt. Zsinórban ötödik éve a Knicks éri a legtöbbet (4.6 milliárd dollár), 15%-ot nőtt a klub értéke - a második a Lakers (4.4 milliárd, +19%), a harmadik a Golden State Warriors (4.3 milliárd, +23%), a 30-as listát pedig ezen a linken megtaláljátok! Egyedül egyébként az Oklahoma City Thunder volt veszteséges, mindenki más nyereséges volt - átlag 70 millió dollárt kaszáltak a csapatok az elmúlt évben. A Thunder 23 milliós mínuszának is a luxusadó volt az oka: az együttes 61 milliós luxusadót fizetett, ráadásul kis piacon van, ez a két tény együtt hozta a deficitet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus