Hírmorzsák 2020-02-12 (13:15)

Paul George szerint lejtett a hazai pálya a Sixersnek. Joel Embiid számított rá, hogy megint ki fogják fütyülni a Sixers-drukkerek. Brett Brown szerint Embiid ilyen, így kell elfogadni. William Wesley nem csatlakozik a Knicks vezetőségéhez. Vince Carter kezd megbarátkozni azzal, hogy az idény végén visszavonul.

Ma hajnalban volt egy kis összezörrenés Marcus Morris és Joel Embiid között, ezt láthattátok már a ma délelőtt folyamán. A meccs után Paul George mással kapcsolatban volt elégedetlen - a Clippers 110-103-ra kikapott Philadelphiában, PG13 pedig úgy érezte, hogy többször is ellenük fújtak a játékvezetők, lejtett a hazai pálya. George szerint nem ugyanúgy ítélték meg a szabálytalanságokat a két oldalon, ezt mutatja a 19 faultjuk a 11 ellenében. A kiscsatár azzal zárta gondolatait, hogy szerinte azért is volt ilyen feszült a hangulat, mert ha jó formában lesznek a PO-ban, mindkét együttes eljuthat a nagydöntőig, akár egymás ellen is harcolhatnak majd az aranygyűrűért.

Arról tegnap délután írtunk már, hogy az előbb említett Joel Embiidet kifütyülte saját közönsége még a Chicago Bulls ellen, de ugyanezt a reakciót megkapta a Clippers elleni összecsapás során is. Embiid azt mondta, hogy számított erre a Jimmy Butlerrel folytatott instagram-beszélgetése után - akár most is csendre inthette volna ezeket az embereket, de a lényeg az volt, hogy élvezze a játékot, és ezt is tette. Ahogy megmondta: visszavált a régi Joelre, aki azt tesz, amit akar, és azt mond, amit akar - ha ezzel több meccset nyernek, sikeresebbek lehetnek, akkor ilyen lesz. Imádja a várost továbbra is, régóta van már Phillyben, különleges kapcsolat van közöttük, és boldog jelenlegi csapatánál.

A Sixers vezetőedzője, Brett Brown annyit tett hozzá Embiidhez, hogy nem ideális, amit csinál, de Joelről van szó, ő ilyen, és sok nagy játékosnak megvoltak a maga különcségei. A tréner arról is beszélt, hogy a center rengeteget dolgozik, a nemrégiben elszenvedett ujjsérüléséből is nagyon hamar visszatért. Néha átlépi a határokat Embiid, ami nem feltétlenül jó, ezt ő is elismeri, de mindnyájuknak vannak olyan dolgai, amiben fejlődhetünk.

A New York Knickshez két hír is kapcsolódik. Egyrészt Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy William "World Wide Wes" Wesley nem csatlakozik a csapat vezetőségéhez - Leon Rose megszellőztetett kinevezése után voltak olyan pletykák is, hogy a szintén CAA-s Wesley segíti majd Rose munkáját.

Másrészt a Knicks brand újraformálásával megbízott Steve Stoute az ESPN First Take című műsorában azt mondta, hogy egy olyan vezetőedző kinevezése várható majd a jövőben, aki a stábjával együtt kiemelkedő lesz a játékosok fejlesztésében. Stoute olyan trénert képzel el az együtteshez, aki már a megjelenésével és a viselkedésével is egy jelenség, ezért a média imádni fogja, hinni fognak benne, ez pedig fontos. A Knicks később közleményben jelezte, hogy Stoute a saját gondolatait fogalmazta meg, ezek nem egyenlőek a franchise gondolataival, és majd az új elnök választja ki a vezetőedzőt - jelenleg Mike Miller irányítja az együttest. Később Stoute is elmondta, hogy kicsit túlzottan belelovallta a témába.

A végére az Atlanta Hawks visszavonuló legendája, Vince Carter maradt, aki az Athletes Unfilteredben elmondta, hogy lassan, de biztosan kezd megbarátkozni azzal a tudattal, hogy be fogja fejezni a pályafutását. Carter szerint az első 1-2 hónapban nagyon nem ment ez neki, nagyon furcsán érezte magát, mint egy gyerek az első nap az iskolában vagy egy felnőtt az új munkahelyén. Most már abszolút elfogadta ezt a helyzetet, és mindig az jut eszébe, amit Kobe Bryanttel beszélt még Jersey-ben: a visszavonulás felfrissít és megnyugtat. Akkor megbeszélték, hogy leülnek még erről beszélni, mert örömmel hallgatta volna Kobe meglátásait, tapasztalatait, de ekkor beszéltek utoljára. Évek óta mondja, hogy nem akar edző lenni, de talán valamikor majd az lesz, ha megdolgozott érte a ranglétra aljától kezdve, mert nagyon szívesen segít másoknak fejlődni, ad tanácsokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus