Hírmorzsák 2020-02-14 (12:15)

Már a Lakers és a Bucks a legesélyesebbek a bajnoki címre a fogadóirodák oddsai alapján. Frank Vogel szerint Alex Caruso a titkos fegyvere. Pat Riley úgy érzi, Bam Adebayo igazi vezér. Paul George-ot 35.000 dollárra büntették, combhajlító-húzódást szenvedett. Lillard (ágyék) 1-2 hetet kihagy, Karl-Anthony Townst (csukló) jövő héten vizsgálják. Nicoló Melli helyettesíti Deandre Aytont a Rising Stars meccsen, Devin Booker ugrik be Lillard helyett a főmérkőzésre és a tripladobóra is. A Celtics visszavonultatja Kevin Garnett 5-ös mezszámát. A Timberwolves nem gondolkodik edzőcserén. Doncicnak nem tetszett Luke Walton beszólása. LaMelo Ball 2 millió dollárért árulja a róla készült dokumentumfilmet. Nate Robinson és Carlos Boozer új ruhamárkát hoztak létre.

Tegnap volt arról szó, hogy a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard ágyéksérülést szenvedett, délután pedig az is nyilvánossá vált, hogy Devin Booker helyettesíti őt a gála főmérkőzésén és a tripladobón is. Egy hét múlva fogják vizsgálni Lillard állapotát, illetve azt, hogy pályára engedhető-e, de Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy 2 hetet is kihagyhat a sztár. A főmeccs előtt, a játékosok bemutatását megelőzően Jennifer Hudson fog énekelni Kobe Bryant, lánya, Gianna, illetve a helikopterbalesetükben elhunyt másik hét áldozat emlékére. Az is az AS gálához kapcsolódik, hogy Deandre Ayton bokasérülése miatt Nicoló Melli bekerült a Rising Stars mérkőzésen a Team World csapatba.

Ha már az All-Star gála, akkor itt térjünk ki az oddsokra: a Team LeBron 5 pontos favorit a főmérkőzésen a BetOnline szerint. A Caesars Sportsbooknál a Los Angeles Lakers és a Milwaukee Bucks a két favorit a bajnoki címre - az aranysárga-lilák végső győzelme már csak 2.8-szeres pénzt fizet, míg a wisconsiniaké 3.75-szoros jutalommal jár. Több mint kétszerannyi pénzt raktak fel a Lakers bajnoki címére, mint bármelyik másik csapatéra, legalábbis a Caesarsnél. A két favoriton kívül csak a Los Angeles Clippers bajnoki címe fizet kevesebbet 10-szeres pénznél - az ő oddsuk 4.25.

Maradjunk még a Lakersnél: Frank Vogel vezetőedző a Denver Nuggets elleni mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy Alex Caruso a titkos fegyvere - a hátvéd 10 ponttal, 6 pattanóval és 4 gólpasszal zárta a találkozót. Caruso annyit mondott, hogy nagyon otthonosan érzi magát a csereirányító szerepében, úgy érzi, hogy ez az igazi posztja, de csak az érdekli, hogy a csapatot győzelmekhez segítse, bármit is kell ezért tennie.

A Clippersnél Paul George-nak nincsenek jó napjai. Arról szerda délután írtunk, hogy a Clippers sztárja a Philadelphia Sixers elleni vereséget követően megszólta a játékvezetést - ezért 35.000 dolláros büntetést kapott. George ráadásul megsérült ma hajnalban, a Boston Celtics elleni duplahosszabbításos zakó során. A combhajlítója húzódott meg, és ez ugyanaz a sérülést, mint ami miatt zsinórban 9 meccset kihagyott januárban.

A Celtics-Clippers találkozó közben jelentette be a bostoni franchise, hogy Kevin Garnett 5-ös mezszámát a következő szezon közben visszavonultatja a klub. Bostonban komolyan fogyóban vannak a választható számok, tekintve hogy Garnett 5-öse már a 24. visszavonultatott mezszám lesz a Celticsnél. A Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt mondta, hogy szerinte KG a valaha volt legjobb szupersztár role player - szupersztár volt, de mindig elvégezte a rá kiszabott feladatokat, legyen szó bármiről. Azt nem tudja hogyan, de megtette ezt Garnett, és megváltozotta a kultúrát a csapatnál - ennek a hatása pedig még most is érződik.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor Sid Hartmannek (Star Tribune) elmondta, hogy egyáltalán nem gondolkodik Ryan Saunders menesztésén - fiatal trénerről van szó, aki fejlődni fog az idő előrehaladtával, türelmesnek kell lenni vele. Taylor szerint Saunders nagyon örült a deadline előtt megkötött cserének, mert most olyan állomány áll a rendelkezésére, amely képes azt a játékot játszani, amit ő szeretne látni a pályán. A tulaj úgy gondolja, hogy a vezetőedző a tripladobásra, a gyors labdajáratásra és a lendületes játékra akar alapozni, így jobb kinti dobókra volt szüksége.

A TWolves centere, Karl-Anthony Towns állapotát az All-Star gála után fogják vizsgálni - mint ismert, Towns bal csuklója sérült meg nemrég, a tegnap hajnali, Charlotte Hornets elleni mérkőzést ki is hagyta a sztár.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Zach Lowe-val (ESPN) beszélgetett, és azt nyilatkozta az újságírónak, hogy Bam Adebayo olyan, mint Alonzo Mourning, Udonis Haslem és Dwyane Wade voltak - egy igazi vezér, aki példát mutat a többieknek.

Azt tegnap délben láthattátok már, hogy Luke Walton odaszólt Luka Doncicnak a Sacramento Kings és a Dallas Mavericks összecsapásán, hogy adjon autogramot a játékvezetőknek a meccs után. Doncic a találkozót követően elmondta, hogy Walton mondott neki valamit, ami nem tetszett neki, de ennyi a történet. A Kings trénere azt mondta, hogy nagyon tiszteli a szlovént, aki mindent megcsinált ellenük, amit csak akart. Nem mondott neki semmit - nagyszerű játékos, kiváló meccs volt, és győzelemre vezette a Mavst, amiért minden elismerést megérdemel.

Az idei drafton előkelő helyre várt LaMelo Ball 2 millió dollárért árul egy dokumentumfilmet, ami az NBA-ig vezető útját mutatja be. A Front Office Sport értesülései szerint van is érdeklődés a sport-televíziók felöl, az egyik forrás pedig még azt is elmondta, hogy akkora figyelem övezheti a legkisebb Ballt, mint amekkora tavaly Zion Williamsont. Ez a forrás azt is hozzátette, hogy az ár egyelőre nagyon húzós, és ha nem megy lejjebb, nem fogják megvásárolni a jogot, ennyi biztos.

A végére pedig két egykori csapattárs, Nate Robinson és Carlos Boozer maradtak, akik összeálltak, és létrehozták saját ruhamárkájukat, ami a Holdat nevet viseli. Ezek a ruhák a hírek szerint valahol az utcai, a sportos és a luxus viselet határán lesznek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus