Hírmorzsák 2020-02-22 (12:00)

Joel Embiid szerint ő a világ legjobb játékosa. Lance Stephenson visszatérne az NBA-be. Russell Westbrook szerint mindig őt állítják be rossznak. A Warriors azért szerezte meg Andrew Wigginst és a Wolves első körös pickjét, mert cserélni akar Giannis Antetokounmpóért? Karl-Anthony Towns két hetet kihagy csuklótörése miatt. Kemba Walker injekciót kapott a térdébe. Moe Harklesst nem vásárolja ki a Knicks. Markieff Morris távozott a Pistonstól, a Lakershez ír alá. Megvan az elhalasztott Lakers-Clippers új időpontja. Új játékos Charlotte-ban.

Amint arról reggel írtunk már, a Los Angeles Lakers kiteszi keretéből DeMarcus Cousinst, hogy a Detroit Pistonstól kivásárolt Markieff Morrist le tudja igazolni. Arról is írtunk ebben a cikkben, hogy a Kobe Bryant halála miatt elhalasztott Lakers-Clippers összecsapást az alapszakasz végén, április 9-én pótolják majd - ehhez három másik meccs időpontját is meg kellett változtatni.

Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy Moe Harkless az idény végéig marad a New York Knicksnél. A napokban volt arról szó, hogy ha kivásárolja őt a Knicks, akkor érdeklődik majd iránta a Lakers - ez így tárgytalanná vált, de Morris megszerzése miatt ez kevésbé fáj most az aranysárga-liláknak.

A Minnesota Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns legalább két hetet kihagy, miután eltört a csuklója. A Boston Celticsnél Kemba Walker térdét kitakarították, és kapott egy Synvisc injekciót is, hogy kevésbé fájjon a térde. Brad Stevens vezetőedző annyit mondott, hogy sem törése, sem szakadása nincs Walkernek, de valahogy meg kell birkóznia a fájdalommal, ahogy eddig az egész szezon során.

Eric Pincus (Bleacher Report) (tehát óvatosan kell bánni az infóval) úgy tudja, hogy a ligában többen is úgy érzik, a Golden State Warriors azért szerezte meg Andrew Wigginst és egy első körös picket a Timberwolvestól, mert ezeket a cserealapokat is fel akarja használni egy cserére Giannis Antetokounmpóért. Mint minden csapat, a Warriors is megpróbálja majd megszerezni az MVP-t (ahogy gyakorlatilag a liga összes együttese, ha felmerül akár a halvány esélye is, hogy Giannis elhagyja a Milwaukee Bucksot), de leigazolni nem tudja majd, csak cserével lehet a befutó a Golden State.

Arról tegnap láthattatok videót, hogy Russell Westbrook beleállt a Warriors lényegében összes játékosába. A Houston Rockets irányítója azt mondta a meccs után, hogy a játékvezetők, a szurkolók, a média és az NBA olyan helyzetbe hozta, hogy szinte semmit nem tehet. Persze az érzelmei nagyon látszódnak rajta, de ha valaki megnézi a felvételt, látszik, hogy nem direkt ütött oda Lee-nek. Mondtak egymásnak egy-két dolgot, aztán jött valaki, és kiverte a kezéből a labdát, majd többen is megindultak felé. Ő meg sem mozdult, de mint mindig, most is őt állítják be rosszfiúként az ilyen helyzetekben.

A már említett Chris Haynes jelentette, hogy Lance Stephenson visszatérne az NBA-be - ezt a szezont Kínában töltötte, ahol 29 meccsen 26.7 pontot, 7.4 pattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt.

A Charlotte Hornets 10 napos szerződést adott Joe Chealey-nek - tavaly two-way kontraktussal volt a klubnál, idén a G-Ligás fiókegyüttesnél, a Greensboro Swarmnál játszott eddig.

A végére pedig a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid maradt, aki Tim Bontempsnek (ESPN) elmondta, hogy az All-Star gála főmérkőzésének negyedik negyedét nagyon élvezte. Bebizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik, és a világ legjobb játékosaként az a feladata, hogy keményen játsszon, győzelmeket szerezzen csapatának, és bajnoki címhez segítse a Philly-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus