Hírmorzsák 2020-02-24 (10:30)

Frank Vogel szerint a Celticsnek nagyon is reális esélye van idén a bajnoki címre. Russell Westbrook úgy érzi, a sebességre nem lehet készülni - Rudy Gobert ugyanígy védené következőleg is Westbrookot. Jaren Jackson Jr. két hetet, Ben Simmons legalább egy meccset kihagy. A Mavs megóvta a Hawks elleni mérkőzés legvégét - a liga megvárja, hogyan dönt Adam Silver, utána bünteti Mark Cubant. Marcus Morris együtt akar lakni testvérével, miután Markieffet leigazolta a Lakers. Kenny Atkinson szerint a Nets még Irving kiesésével is különleges dolgokra lehet képes. A Bucks történelmi gyorsasággal vívta ki a PO-részvételt. Joe Harris maradni akar a Netsnél. Mike Bibby edző lesz a BIG3-ben.

Kezdjünk újfent sérülésekkel. Arról tegnap délután volt már szó, hogy Ben Simmonsnak megsérült a háta - annyi biztos egyelőre, hogy ma este nem játszik, de további vizsgálatokat kell elvégezni rajta. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy nem teljesen nyugodtak a csapatnál emiatt a sérülés miatt - benne van, hogy hosszabb kihagyás vár az ausztrálra, bár pontosabbat egyelőre tényleg nem tudni. A Memphis Grizzliesnél Jaren Jackson Jr. két hétig harcképtelen lesz, miután megrándult a bal térde a Los Angeles Lakers ellen.

Arról is volt szó tegnap, hogy a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban nagyon kiakadt az Atlanta Hawks elleni vereség után. A Mavs nem állt meg itt, megóvta a meccset amiatt, hogy Dorian Finney-Smith goaltendingjét utólag szabályosnak ítélték a játékvezetők, de a sípszó után következő John Collins kosarat így is megadták - a játékvezetők magyarázata szerint azért, mert az nem a sípszó után, hanem a sípszó közben esett. A Dallas újra akarja játszani a mérkőzés utolsó 9.7 másodpercét (itt volt a téves ítélet Finney-Smith ellen) úgy, hogy feldobással folytatódna a találkozó, 2 pontos Hawks-vezetésnél. Adam Silvernek 5 napja van dönteni az óvásról, és a liga arra vár, hogy mi lesz a döntés, ennek függvényében bünteti majd Cubant a játékvezetést becsmérlő írása miatt - plusz állítólag azt is vizsgálja az NBA, hogy a tulaj kétszer is belépett a pályára a mérkőzés végjátékában, holtidőben, miközben semmi keresnivalója nem lett volna ott.

A Utah Jazz tegnap hajnalban Rudy Gobert-rel fogatta Russell Westbrookot, ami nem igazán jött be: Westbrook 34 ponttal zárta az összecsapást. A Houston Rockets sztárja azt nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy bármit meg tudott csinálni, amit akart. Szerinte mindenre lehet készülni, kivéve a sebességre, és ezt használta az előnyére. Gobert annyit mondott, hogy szerinte a jövőben is ezt a taktikát alkalmazzák majd Westbrook ellen. Fog beszórni kosarakat így is, de legalább nem bontja szét a védelmüket, majd a duplázás után nem tudja megtalálni az üres embert - ha egy kisember fogja Westbrookot, akkor ez lesz a vége. Megdolgoztatták, ennyit tudtak tenni - néhány kosarat bedobott, néhányat meg nem, ezzel együtt kell élniük, és folytatniuk kell azt, amit tudnak.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson a Charlotte Hornets elleni győzelem után elmondta, hogy volt rajtuk nyomás, bizonyítani akartak, ezt már érezte a találkozó előtt is az öltözőben. Atkinson úgy gondolja, hogy különleges dolgokra lehetnek képesek a jelenlegi állománnyal is. Azt is hozzátette, hogy nagyszerűen járt a labda a Hornets ellen, ettől függetlenül hiányzik nekik Kyrie Irving, és szükségük is van rá, méghozzá nagyon. Jól játszottak, és elégedett, főleg azért, mert nagyon éretten kosaraztak.

A gárda vajkezű swingmanje, Joe Harris az idény végén korlátozott szabadügynök lesz, de elmondása szerint szívesen maradna Brooklynban. Harris Brian Lewisnak (New York Post) elmondta, hogy nagyon szívesen játszana együtt Irvinggel és Kevin Duranttel - az elmúlt évben megismerte őket, azt pedig mindenki tudja, milyen játékra képesek egészségesen. Nincs senki az NBA-ben, aki ne akarna velük egy csapatban kosarazni. Harris azt is elmondta, hogy a sérülések miatt soha nem jött ki a Netsből a csapat tényleges potenciálja. Úgy érzi, nagyjából 5 meccs volt, amikor mindenki egészséges volt, akivel erre az idényre számoltak, nem több.

A Lakers vezetőedzője, Frank Vogel a tegnap esti, Boston Celtics elleni összecsapás előtt azt nyilatkozta, hogy a Celticsnek nagyon is reális esélye van arra, hogy a bajnoki címért harcoljon, főleg keletről. A tréner úgy érzi, hogy a Boston idén bizonyítja, hogy sokkal több, mint a játékosok egyéni tudásának összessége - márpedig ha egy csapatnál ez adott, akkor az a gárda bajnokesélyes.

A Lakers hivatalosan is leigazolta Markieff Morrist, a tesó, a Los Angeles Clippersnél játszó Marcus Morris pedig kifejezetten szerette volna, ha testvére a városi riválishoz kerül. Marcus Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, hogy mindkettejükben nagy a versenyszellem, úgyhogy jó, szórakoztató csatákat fognak vívni a pályán. Örül neki, hogy újra együtt lehetnek - lehet, hogy egy kocsival mennek majd a meccsekre, és szeretne egy házban élni Markieff-fal.

A Milwaukee Bucks rekordot döntött: 48-8-as mérlegnél, tehát 56 meccs alatt eldőlt, hogy a wisconsini alakulat ott lesz a rájátszásban - a Washington Wizards Chicago Bulls elleni vereségével matematikailag is biztossá vált, hogy a Bucks idén PO-olni fog. A korábbi rekordot a 2016/17-es Golden State Warriors tartotta 57 mérkőzéssel, legalábbis 1984 óta - innentől kezdve 16 csapatos a rájátszás az NBA-ben. A Milwaukee időpontilag is új csúcsot jegyez: a 2016/17-es Warriors február 25-én került be hivatalosan a rájátszásba, a Bucksnak ez most február 23-án jött össze.

A végére pedig Mike Bibby maradt, aki tavaly még játszott a BIG3-ben a Ghost Ballersnél, Chris Haynes (Yahoo Sports) azonban úgy tudja, hogy idén az Aliens vezetőedzője lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus