Hírmorzsák 2020-03-20 (11:30)

A Sixersnél hárman, a Lakersnél két játékos is megfertőződött koronavírussal, a Celticsnél Marcus Smart érintett. A játékosok utazhatnak, de csak Észak-Amerikán belül. A liga bezáratta az összes edzőközpontot, vizsgálja az elszeparálódás mentális egészségre gyakorolt hatásait. Forgatókönyvek a folytatásra, a döntő időpontjára és a következő szezon kezdetére. Mi van, ha az újraindulás után valaki megint pozitív tesztet produkál? A BIG3 valóságshow-t tervez. Devin Booker 100.000 dollárt adományozott. A liga továbbra is kapja a pénzt a TV-s partnereitől.

Arról ma reggel írtunk már, hogy Marcus Smart és a Los Angeles Lakers két játékosa is pozitív koronavírus-tesztet produkált (mindketten tünetmentesek, és nincs közöttük JaVale McGee), emellett a Philadelphia Sixersnél is vannak hárman, akik megfertőződtek - róluk nem tudni, hogy játékosok, edzők vagy a klub más alkalmazottairól van-e szó. Ramona Shelburne (ESPN) hozta a hírt, hogy Rudy Gobert-nek a megbetegedése előtt olyan vendégei voltak, akik magas kockázatú helyről érkeztek.

A liga bejelentette, hogy a játékosok már nem csak a csapatuk térségeiben tartózkodhatnak, utazhatnak is, de megtiltotta, hogy elhagyják Észak-Amerikát. Az NBA emellett a mai naptól kezdve bezáratta a csapatok edzőközpontjait, sem játékosok, sem edzők nem használhatják azokat. A liga erősen ajánlja mindenkinek, hogy maradjon otthon, és nem mehetnek fitness-termekbe, edzőtermekbe, egyetemi létesítményekbe és egészség-központokba sem. Az előbb említett Ramona Shelburne azt is megírta, hogy a liga vizsgálja a szociális elszeparálódás mentális egészségre gyakorolt hatásait is - szakértőkkel együtt raknak össze terveket arra, hogy csökkentség az elszigeteltség káros hatásait.

Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy ha folytatódik is a szezon, valószínűleg nézők nélkül történik meg mindez, és a játékosok, valamint az edzők folyamatos ellenőrzés alatt lesznek, rendszeresen tesztelni fogják őket. Azt nem tudni, hogy mi van akkor, ha újabb pozitív tesztet produkál valaki, miután újraindult a szezon - elképzelhető, hogy automatikusan nem játszhat 2-3 hétig, de ha egynél több pozitív minta lesz egy csapaton belül, akkor megint felfüggeszthetik az idényt.

Mint ismert, több forgatókönyvön is gondolkodik a liga: lehet, hogy az alapszakasz hátralévő része helyett mégis tartanak egy PO előtti "selejtezőt" a rájátszásvonal környékén lévő csapatoknak, rövidebb PO-párharcok is elképzelhetőek, és az is benne van a pakliban, hogy néhány vagy az összes mérkőzés semlegesen helyszínen kerül megrendezésre. A 2020/21-es szezon kezdete minden bizonnyal csúszik - lehet, hogy decemberre, de az is benne van a pakliban, hogy 2021-re.

Brian Windhorst (ESPN) a The Hoop Collective podcastben elmondta, hogy az NBA egy valamit nem akar: törölni a teljes PO-ot, az utolsó utáni pillanatig ki fog várni ezzel, ha mégis idáig fajul a dolog. Windhorst szerint akár egyenes kieséses, egy mérkőzésen eldőlő rájátszás is lehet, még azt is inkább támogatja a liga, mint azt, hogy egyáltalán ne legyen PO. Az újságíró szerint amíg nem az NFL első vasárnapjára esik a döntő, addig a liga reménykedik - akár szeptemberig is hajlandóak elhúzni az idényt, ha erre van szükség. Windhorst úgy érzi, hogy az NBA-nek van ideje, főleg akkor, ha az NFL idénye is csúszik - ha ez utóbbi megtörténik akkor az NBA döntő akár októberben is lehet.

Arról is írtunk a reggel folyamán, hogy a BIG3 valóságshow-s tornát akar kialakítani - részletek ezen a linken.

A Phoenix Suns sztárja, Devin Booker 100.000 dollárt ajánlott fel a koronavírus elleni harcra.

A végére pedig némi pénzügy maradt: Scott Soshnick (Bloomberg) jelentette, hogy a liga továbbra is kapja a pénzt a TV-s partnereitől - mint ismert, az ESPN és a Turner évi 2.6 milliárd dollárt ad az NBA-nek a közvetítési jogokért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus