Hírmorzsák 2020-03-24 (11:30)

Danny Green összehasonlította LeBron Jamest és Kawhi Leonardöt. Giannis Antetokounmpo simán MVP lenne, ha most érne véget az alapszakasz. Stan Van Gundyt nem érdekli a Knicks kispadja - a Nets vezetőedzői posztját sokkal jobb állásnak tartja. Kyrie Irving 323.000 dollárt adományozott étkeztetésre. A Sixersnél 20%-os fizetésmegvonás van bizonyos alkalmazottaknál, hogy ne kelljen elküldeni senkit. James Dolan felajánlotta az MSG ideiglenes kórháznak. Elhalasztják az olimpiát. A tulajok és a játékosok is meg akarják menteni a szezont, még ha szeptemberig kell játszani, akkor is. Mark Cuban szerint május közepén folytatódhat az idény. Pau Gasol már gondol a visszavonulásra.

Arról beszámoltunk már nemrég, hogy az amerikai szakíróknál elég egyértelműen Giannis Antetokounmpo lenne újfent az MVP, ha az alapszakasznak most vége lenne, a Milwaukee Bucks görög sztárja tehát megvédené címét.

Arról is volt szó reggel, hogy az idei tokiói olimpiát elhalasztják, legalábbis az egyik NOB-tag szerint.

Az NBA-vel még nem tudni, mi lesz, de Ramona Shelburne (ESPN) az Outside the Lines podcastben elmondta, hogy a tulajdonosok és a játékosok is meg akarják menteni az idényt - az se számít, ha szeptemberben is játszani kell még. Senki nem akar úgy belekezdeni a következő szezonba, hogy ennek az évnek nem koronázzák meg a bajnokát.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban azt nyilatkozta, hogy reményei szerint május közepén már elkezdhetnek játszani, mégha zárt kapuk mögött kell is megtenniük ezt. Cuban szerint a sportnak nagyon fontos szerepe van, az emberek szeretnek drukkolni valakinek, valaminek. Azt is hozzátette, hogy büszke arra, ahogyan Adam Silver és a liga kezelte az egész helyzetet - utat mutattak, és remélhetőleg a továbbiakban is ezt fogják tenni. Cuban beszélt szakértőkkel is, és szerinte nagyjából június 1. környékén kezdődhetnek el újra a sportesemények - ő úgy érzi, előbb fognak.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a Philadelphia Sixersnél 20%-os fizetéscsökkentést vezettek be azoknál az alkalmazottaknál, akiknek a szerződése azonnali hatállyal és mindenféle indoklás nélkül felmondható lenne, és évi 50.000 dollárnál többet keresnek. Azok, akik rendes kontraktussal rendelkeznek, mint például a szakmai stáb, illetve a vezetőség tagjai, szintén kaptak egy erre kérő levelet, de őket nem kötelezhetik a fizetéscsökkentésre. A Sixers azért kezdett bele ebbe, hogy senkit ne kelljen elküldenie - a GM, Elton Brand részt vesz az akcióban.

Brian Lewis (New York Post) megkérdezte Stan Van Gundyt, hogy érdekli-e a New York Knicks kispadja, amire SVG annyit mondott, hogy nem. Van már a családból valaki, akinek köze volt a Knickshez, a testvérének, Jeff Van Gundynak - abban sem biztos, hogy őt érdekelné a dolog, de ha valakit kettejük közül, akkor maximum őt. Sokszor elmondta már, hogy ő más, mint sok edző: azt nézi, hogy kinek és kivel kell együtt dolgoznia, ez a legfontosabb. Márpedig amit az elmúlt években látott, abból világos, hogy a Knicks nem működik jól. Feltették neki a kérdést, hogy melyik lenne jobb, a Knicks vagy a városi rivális Brooklyn Nets, amire azt mondta SVG, hogy egyértelműen utóbbi, ez nem kérdés: stabilabb a klub, több meccset nyert és tehetségesebb a keret.

Szintén Knicks: a csapat tulajdonosa, James Dolan felajánlotta a Madison Square Gardent, hogy használják kórházként a koronavírus idején. Andrew Cuomo kormányzó hivatala megköszönte a felajánljást, de nem élnek vele, mert az MSG nem lenne ideális erre a célra. A csarnok ettől függetlenül továbbra is készen áll arra, ha több hely kellene a betegellátásra.

A Netstől is van még egy hír: Kyrie Irving 323.000 dollárt ajánlott fel annak reményében, hogy 250.000 ételt tudnak szétosztani a világjárvány idején New Yorkban.

A végére Pau Gasol maradt, aki Robert Alvareznek (El Pais) elmondta, hogy mivel már több mint egy éve rehabol jelenlegi lábfejsérüléséből, és 40 éves, elkerülhetetlen, hogy néha megforduljon a fejében a visszavonulás gondolata. Előbb vagy utóbb eljön ennek az ideje - abban reménykedik, hogy még nem most, de jelenleg a pályán kívüli dolgaira sokkal jobban koncentrál. Már azon is gondolkodik, hogy mit fog a kosárlabda után csinálni, de persze próbál felépülni, hogy esélye legyen még játszani. Ettől függetlenül jelenleg a koronavírus leküzdése az első mindenhol, minden más csak utána következik.

A végére pedig a Los Angeles Lakers swingmanje, Danny Green maradt, aki az ESPN First Take című adásában LeBron Jamesről és Kawhi Leonardről beszélt. Green szerint sok különbség és hasonlóság van a két sztár között, de mindketten nagyon komolyan veszik a játékot. Mindketten nagyon odafigyelnek a fizikai állapotukra, és csapatuk vezérei. Leonard természetesen nem hallatja annyit a hangját, mint LeBron tette az utóbbi években, de Green szerint ebben is sokat fejlődött az elmúlt két évben a Los Angeles Clippers kétszeres döntő MVP-je. Mindketten szétszedik a védelmet, James egy kicsit többet foglalkozik a társak kiszolgálásával, de mindketten nagyszerű védők, ha feljebb kapcsolnak hátul, le tudják szedni az ellenfél legjobbjait. Green szerint mindketten óriási hatással vannak a játékra és a meccsek menetére, méghozzá a pálya mindkét oldalán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus