Hírmorzsák 2020-04-05 (11:45)

Amikor a Clippershez cserélték Lou Williamst, Doc Rivers úgy érezte, nem fognak tudni együtt dolgozni. Vince Carter elégedett pályafutásával, akár lejátszotta az utolsó meccsét, akár nem. A Bulls négy elnökjelöltje közül egy ember már meg is köszönte a lehetőséget, nem él vele. Az NBA szívesen lenne vezető a gazdaság újraindításában, de a közegészségügyi hatóságok döntésén múlik minden. Joel Embiid és a Sixers két tulajdonosa az orvosoknak segít. H-O-R-S-E versenyt hozna létre az NBA és az ESPN.

Tegnap délben írtunk arról, hogy a Chicago Bullsnál elkezdődött a következő elnök keresése. Négy nevet említettünk, akik közül azonban Chad Buchanan már meg is köszönte a lehetőséget, de nem élne az interjúval, marad az Indiana Pacersben - saját elmondása szerint nagyszerűen bánnak vele Indianapolisban, ezért nem akar távozni. Darnell Mayberry (The Athletic) úgy tudja egyébként, hogy sem Masai Ujiri, sem Sam Presti nem célpont Chicagóban.

Az amerikai elnök, Donald Trump tegnap konferenciabeszélgetést folytatott az amerikai major sportok vezetőivel, így Adam Silverrel is. Adam Schefter és Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Silver megmondta Trumpnak, hogy a négy nagy sportág, köztük természetesen az NBA is nagyon szeretné, ha a gazdaság újraindításának a motorja lehetne. A liga azonban csak akkor fog folytatni a szezont, ha zöld utat kapnak a közegészségügyi hatóságoktól.

Az NBA volt az első a nagy amerikai ligák közül, amely beszüntette a meccseket. Március 11-én az Atlanta Hawks épp a pályán volt, mikor Silver kihirdette a leállást. A Hawks vezetőedzője, Lloyd Pierce épp ezért 19.5 másodperccel a hosszabbítás vége előtt becserélte Vince Cartert, akiben ekkor tudatosult igazán, hogy ezek lehetnek az utolsó, NBA pályán töltött pillanatai. Becserélése után még az Atlanta aznapi ellenfele, a New York Knicks is hagyta, hadd dobjon egy triplát sokak kedvence, Carter pedig el is süllyesztette azt. A legendás játékos a Winging it with Vince Carter and Annie Finberg legutóbbi részében elmondta, hogy nem tudja, mi lesz a szezon sorsa, de bárhogy is történik, ő már nyert. Ha ez volt az utolsó mérkőzése, akkor az utolsó dobása sikerült. Elégedett a teljes pályafutásával és azzal is, ahogy karrierje véget ért.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers a The Bob Ryan and Jeff Goodman podcastben arról beszélt, hogy amikor a csapat megszerezte Lou Williamst, nem igazán volt oda a hátvédért. Azt látta, hogy folyamatosan elcserélik, és bár tudta, hogy jó támadójátékos, azt nem gondolta volna, hogy ennyire. Amikor a kosaras három nappal az edzőtábor kezdete előtt jelent meg a csapatnál, úgy érezte Rivers, hogy nem fog működni kettejük munkakapcsolata - a tréner mindenkit megkért, hogy érkezzen meg az edzőtáborba jóval korábban, és Williams volt az egyetlen, aki ezt nem tette meg.

Rivers azt is elmondta, hogy Williamsnek is voltak a kérdései: zsinórban ötször cserélték el, minek hitt volna egy újabb edzőnek? Nem volt igazi válasza erre, hisz ő sem hitt a kosarasban. Annyit mondott neki, hogy ha azt csinálja, amire szüksége van a csapatnak, akkor az otthonának tekintheti majd a Clipperst. Megmondta Williamsnek, hogy edzői pályafutása során mindig volt egy játékos, akit a cserepadról használt scorerként. Soha nem fogja megkérdőjelezni egyetlen dobáskiválasztását sem, teljes szabadkezet kap támadásban, amíg védekezésben ott van, ahol lennie kell.

Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid és a klub két tulajdonosa, David Blitzer és Josh Harris 1.3 millió dolláros alapot hoztak létre annak érdekében, hogy nagyjából 1000 egészségügyi dolgozón tudjanak elvégezni koronavírus-tesztet. Embiid azt nyilatkozta, hogy ha az orvosok és az ápolónők megbetegszenek, akkor nem lesz, aki segítsen a többieken, akik súlyos problémák elé nézhetnek a következő hónapok során. 

A végére pedig a liga maradt, amely az ESPN-nel karöltve H-O-R-S-E verseny indításán dolgozik a szociális elszigeteltség idején, amelyet természetesen közvetítene a TV. Az NBA azt találta ki, hogy mindenki a saját otthonában lenne, és úgy kellene teljesíteni a másik által kitalált dobásformákat. A hírek szerint több sztár is részt venne a játékban. A H-O-R-S-E egyébként 2009-ben és 2010-ben is az All-Star hétvége része volt, mindkét alkalommal Kevin Durant nyert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus