Hírmorzsák 2020-04-08 (09:45)

Ben Wallace szerint a Pistons egyetlen bajnoki címet sem nyert volna, ha Carmelo Anthonyt draftolja 2003-ban. Kevin Garnett továbbra sem bocsájtott meg a Timberwolves tulajdonosának, Glen Taylornak. A Wizards rim protector centert keres. John Paxson kész minden minőségében távozni a Bullstól, ha az új vezetőség ezt akarja. Arturas Karnisovas tűnik jelenleg befutónak a Chicago elnöki posztjára. LeBron James mentálisan és fizikálisan is próbál formában maradni. A Lakers 20%-os bércsökkentést kér a legjobban fizetett vezetőitől. Erik Spoelstra karrierje végéig maradni akar a Heatnél. Nico Mannion, Jalen Smith, Josh Hall, Cassius Stanley és Chris Smith is bejelentkeztek a draftra.

Mint ismert, a Chicago Bullsnál vezetőségi változások következnek, a gárda már keresi az új elnökét. A jelenlegi szakvezetés első számú embere, John Paxson ezentúl a Reinsdorf-család tanácsadója lesz, de Joe Cowley (Chicago Sun-Times) úgy tudja, hogy ha az új vezetőség azt szeretné, hogy Paxson minden minőségében távozzon a csapattól, akkor ez így fog történni - azt teszi, ami a Bullsnak a legjobb, felkészült minden lehetőségre. Vincent Goodwill (Yahoo Sports) információi szerint a Denver Nuggets GM-je, Arturas Karnisovas tűnik jelenleg befutónak a chicagói elnöki posztra. Állítólag az tetszik benne a tulajdonosi körnek, ahogy draftolt és ahogy a fiatalokat fejlesztette az elmúlt években.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James Lindsay Kimble-nek (People) elmondta, hogy minden nap edz, nincs olyan nap, hogy kihagyná ezt. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a csapattársaival és az edzői stábbal is - mindent megtesz annak érdekében, hogy mentálisan és fizikálisan is a lehető legjobb állapotban várja, bármi is történik majd a szezonnal. James arról is beszélt, hogy nem megszokott, hogy ennyi időt tölthetnek a családjukkal, úgyhogy próbálja kihasználni ezt a helyzetet. A filmeknek és a szórakozásnak nagy szerepe van a családjában, ezek teszik ki a közös programok jó részét.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a klub megkérte a "senior" szintű vezetőit, hogy mondjanak le a fizetésük 20%-áról. Az aranysárga-lilák tulajdonosi köre abban reménykedik, hogy így a kevesebbet kereső alkalmazottaknál nem kell bércsökkentést alkalmazni.

A Washington Wizards GM-je, Tommy Sheppard Fred Katz-cal (The Athletic) beszélgetett a csapat off-szezonbeli terveiről. A szakvezető szerint védekezésben sokat kell fejlődniük, aminek nagy része a gyakorlás, a folyamatos ismétlés és a folytonosság. Sheppard azt is elárulta, hogy fizikálisabbnak kell lenniük a wing posztokon is, de egyértelmű céljuk egy megfelelő rim protector center (olyan magasemberé, aki a gyűrű közeli dobások blokkolásában, megnehezítésében élen jár) begyűjtése - ez utóbbi sokat segít, hogy az ellenfelek ne járjanak annyit a festékbe. A draftról annyit mondott Sheppard, hogy mindig mindenki azt szeretné, ha pont olyan posztra tudna kiválasztani, ahova épp szüksége van valakire. Ha azonban nem így történik, akkor is körbe kell nézni alaposan, mert olyan játékost is le lehet draftolni, aki ettől függetlenül értékkel bír a franchise számára, mert mondjuk mások nagyon szeretnék megszerezni.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelsta a Sirius XM NBA Radio adásában elmondta, hogy Mickey Arison tulajdonos és Pat Riley elnök nagyszerű kultúrát épített ki a csapatnál. Vannak olyan emberek, akik úgy érzik, hogy nekik más, ismeretlen környezetben is bizonyítaniuk kell, hogy kialakítsák a saját magukról alkotott képet, de ő nem tartozik ezek közé. Szeretné a mostani kultúrát átadni a jövő csapatainak is - ezt élvezi, ettől elégedett. Addig szeretne a Heat edzője maradni, ameddig csak lehet, mert nem is munkaként éli meg.

Mint ismert, idén Kevin Garnett is bekerül a Hírességek Csarnokába, a Minnesota Timberwolves azonban még mindig nem vonultatta vissza a mezét. Maga az érintett a korábban már említett Shams Charaniának elmondta, hogy Glen Taylor tulajdonos pontosan tudja, hogy ő (mármint Garnett) nem szeretné, ha ez megtörténne. Először is azért, mert nem lenne őszinte, másrészt pedig már óriási a nyomás a szurkolók és a közösség részéről. Volt egy megállapodás közte és Taylor között, mielőtt Flip Saunders elhunyt. Ez Saunders halálát követően a sírba is szállt a néha vezetőedzővel, ezért pedig soha nem fog megbocsájtani a tulajnak. Azt gondolta, hogy Taylor egyenes üzletember, de Saunders halálakor kiderült, hogy nem. Semmilyen kontextusba nem akar kerülni sem Taylorral, sem semmivel, ami hozzá köthető. Imádja a Timberwolvest, Minneapolist, Minnesotát és az ottani embereket, de kígyókkal nem foglalkozik.

Írtunk már arról korábban, hogy Carmelo Anthony szerint 2-3 gyűrűje lenne, ha a Detroit Pistons draftolta volna, és Chauncey Billups is egyetértett vele. Az egykori kiváló irányító a 98.7 FM ESPN New York Bart & Hahn című műsorában azt mondta, hogy a Pistons 3 aranygyűrűt nyert volna, ha 2003-ban Melót választja ki a játékosbörzén. Az autóvárosiak akkori centere, Ben Wallace azonban más véleményen van. BigBen még februárban azt nyilatkozta a 120 Watts podcastben, hogy szerinte soha nem nyernek bajnoki címet, ha Carmelót viszik el 2003-ban, mert Anthony azonnal játszani akart volna, ami tönkretehette volna a csapaton belüli összhangot.

A végére szokás szerint a drafthírek maradtak. Nico Mannion is bejelentkezett a börzére - jelenleg a 14. helyen rangsorolja őt az ESPN. Evan Daniels (247Sports) jelentette, hogy Jalen Smith két évnyi Maryland Egyetem után megy a profik közé - őt is az első körbe várják a jelenlegi állapotok alapján. Daniels kiemelte, hogy Smith nem csak tesztelni megy a csapatok érdeklődését, maradni is fog a kiválasztható nevek között. Az NC State-es Josh Hall esetében ez nem biztos - őt a második körbe várják, de hiába jelentkezett be a draftra, még visszatérhet az egyetemre, ha úgy dönt. A UCLA harmadéves játékosa, Chris Smith szintén ott lesz a drafton - igaz, őt csak a 72. helyen hozza az ESPN. A Duke újonca, Cassius Stanley is bejelentkezett - őt az 50. helyre rangsorolja jelen állapot szerint Jonathan Givony (ESPN). A Kentucky játékosa, Keion Brooks Jr. viszont marad az egyetemen második évére is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus