Hírmorzsák 2020-04-11 (14:00)

Az amerikaiak 72%-a nem megy addig meccsre, amíg nincs vakcina a koronavírus ellen. A liga és a Játékosok Szakszervezete határozatlan időre meghosszabbította a moratóriumi időszakot a játékosmozgásokra. Több csapat is azt szeretné, ha minimum augusztus 1-ig csúszna a draft. A Magic csarnoka kórházi elosztóközpont lesz a járvány elleni harc idejére. Victor Oladipo koncerteket ad a leállás alatt. A Wizards megtartaná Davis Bertanst és Shabazz Napiert is. A Bullsnak van már segéd GM-je, a GM posztra több jelölt is van. Josh Green, Luka Garza, Kahlil Whitney és Ty-Shon Alexander is bejelentkeztek a draftra.

A Washington Wizards GM-je, Tommy Sheppard Mike DePriscónak (NBC Sports Washington) elmondta, hogy Shabazz Napiert és Davis Bertanst nem kölcsönbe akarták megszerezni, hanem hosszútávra. Szerinte minden Wizardshoz kerülő játékos próbálja bizonyítani, hogy érdemes megtartani, a két érintett pedig eleget tett le az asztalra ahhoz, hogy ezért mindent meg is tegyen az együttes - legalábbis ez a terv.

Arról olvashattatok már ma reggel, hogy a Chicago Bullsnak már van egy segéd GM-je, és körvonalazódnak a nevek a GM posztra is.

Az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo a leállás alatt heti rendszerességgel fog koncertet adni, amelyben rajta kívül mindig három másik, önálló eladó fog még szerepelni. Az érintett az Associated Press munkatársának elmondta, hogy az NBA így megláthatja egy másik arcát is, míg a többiek nagyobb nyilvánosságot kaphatnak. Oladipo azt várja, hogy a műsora majd segít áthidalni a sport és a zene közötti eddigi gátakat, és megmutatja, hogy a két dolog milyen jó megél egymás mellett. A műsor egyébként a múlt héten elindult BASE:LINE LIVE néven, és az NBA hivatalos instagramfiókján követhető.

Az Orlando Magic csarnoka elosztóközpont lesz a koronavírus ideje alatt, ahol orvosi műszereket és készleteket fognak majd szortírozni 50 közép-floridai kórház és 7 másik állam egészségügyi intézményei számára.

Kelly Cohen (ESPN) hozta nyilvánosságra, hogy egy, a Seton Hall Egyetem által, 762 ember körében elvégzett közvéleménykutatás alapján az amerikaiak 72%-a nem fogja élőben látogatni a sporteseményeket, amennyiben nincs megfelelő gyógyszer a koronavírus ellen. A sportfanatikusok közül is 61% azt mondta, hogy vakcina megléte nélkül nem megy el a meccsekre. A megkérdezettek mindössze 13%-a válaszolta azt, hogy ugyanolyan nyugodtan fogja érezni magát a mérkőzéseken, mint korábban.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a liga és a Játékosok Szakszervezete megegyeztek egymással, hogy határozatlan időre kiterjesztik a moratóriumi időszakot a játékosmozgásokra - magyar határozatlan ideig nem lehet sem játékost elküldeni, sem igazolni, sem cserélni.

A végére pedig a drafthírek maradtak, amit ezúttal ketté kell bontani. Egyrészt Adrian Wojnarowski és Jonathan Givony (mindketten ESPN) hozták a hírt, hogy több együttes is egységbe állt, és azt szeretnék, ha a draftot az eredeti, június 25-ei időpontról eltolnák legalább augusztus 1-re. A klubok úgy gondolják, hogy így több idő lenne az alapvető, drafttal kapcsolatos feladatok elvégzésére - ezek egyébként nem okoznának problémát, de jelenleg sokkal kisebb a csapatok mozgástere a játékosok felmérésére. Jelen állás szerint május elején lesz döntés az NBA versenynaptárának esetleges megváltoztatásáról. Az augusztus 1-jei időpont rugalmas lenne, attól függően, meddig játszanak a csapatok, ha újraindul az idény - a legtöbben szeptemberi draftot tartanak reálisnak.

Voltak természetesen újabb jelentkezők is az idei játékosbörzére. Az Arizona egyetem wingje, Josh Green is ott lesz a drafton - őt a 21. helyre rangsorolja jelenleg az ESPN. Az Iowa harmadéves kosarasa, Luka Garza szintén kiválasztható lesz - 23.9 pontot, 9.8 pattanót és 1.8 blokkot átlagolt utolsó évében, de így is csak a 81. helyre várja őt Jonathan Givony. Kahlil Whitney is megy a draftra - őt a szezon előtt még a lotterybe várták, de januárban elhagyta a Kentucky egyetemet, azóta nem játszott sehol, de még így is a 80. helyen van az ESPN ranglistáján. A Creighton harmadéves kosarasa, Ty-Shon Alexander pedig szintén megy a profik közé - bár még meggondolhatja magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus