Hírmorzsák 2020-04-21 (11:15)

Draymond Green szerint Kevin Durant volt a probléma, amivel nem akartak szembenézni az előző idényben. Sem Rudy Gobert-t, sem Donovan Mitchellt nem akarja elcserélni a Jazz. Jerry Krause már 1996-ban szét akarta robbantani a Bullst - Tim Floyd szerint Krause nem mérte fel, hogy a Bulls lényegében a Beatles. Rich Paul szerint Mitchell Robinsonnak előbb a játék apró részleteit kell megismernie, utána töretlen lesz a fejlődése. Sam Mitchell lesz a G-Ligás Select Team vezetőedzője. Arturs Kurucs, Paul Eboua, Sergio El Darwich és Karim Ezzedine is bejelentkeztek a draftra.

Tony Jones (The Athletic) forrásai szerint a Utah Jazz jelenleg sem Rudy Gobert-t, sem Donovan Mitchellt nem akarja elcserélni. Jones forrásai szerint Mitchell a legérinthetetlenebbek közé tartozik az egész ligát figyelembe véve - dinamikusan fejlődő, fiatal tehetség, akit nagyon kedvelnek a többiek az NBA-ben, nagyon jó a megítélése a helyi közösségben is, ráadásul még évekig köti szerződése a Jazzhez. Ami Gobert-t illeti, a klub az egész védekezését a francia képességeire építette fel - az újságíró szerint a liga 15 legjobb játékosa közé tartozik, különleges kosaras. Jones szerint fölösleges azon gondolkodni, hogy mit kaphat egyik vagy másik emberért a Utah, mivel eszük ágában sincs mozdítani egyiküket sem.

Azt olvashattátok már a ma reggel folyamán, hogy nézettségi csúcsokat dönt a Last Dance című dokumentumfilm, Michael Jordan pedig a bevétel rá eső részét jótékony célra adományozza majd.

Felmerült az első két rész során Tim Floyd neve is, aki Phil Jacksontól vette át a kispadot 1998-ban, de Jerry Krause, a Chicago Bulls akkori GM-je azt akarta, hogy már korábban megtegye. Floyd az ESPN 104.5 "Off The Bench" című adásában azt mondta, hogy már 1988-ban is azt akarta Krause, hogy ő legyen az edző - végül Jackson lett. 1996-ban aztán Floyd találkozott a klub tulajdonosával, Jerry Reinsdorffal, még a Seattle SuperSonics elleni nagydöntő közben. Reinsdorf állítólag megmondta Floydnak, hogy Krause szét akarja robbantani a gárdát - Jacksont el akarja küldeni, és úgy érzi, Scottie Pippen egészségileg már nem bírja.

Krause úgy gondolta, ennyi volt a csapatban, és nem akarta túlfizetni az idősödő játékosokat. Floyd annyit mondott erre Reinsdorfnak, hogy szerinte Krause nem igazán érti, hogy a Bulls az új Beatles, minden idők legnépszerűbb franchise-a. Floyd azt mondta, hogy ő sem ebben az évben, sem a következőben nem robbantaná a magot, mert vannak olyan esetek, mikor hagyni kell, hogy valami természetesen "múljon ki". Vannak olyan játékosok és csapatok, akiket nem cserélsz szét, ez a társaság pedig kiérdemelte azt, hogy "magától haljon meg". Floyd éppen ezért elmondta, hogy úgy érzi, volt szerepe az 1997-es és az 1998-as bajnoki címekben.

A Last Dance miatt többekben felmerült a párhuzam a tavalyi Golden State Warriorsszal, erre kérdeztek rá Draymond Greennél is. Green az Uninterruptednak elmondta, hogy a vezetőedző, az 1997/98-as Bullsnál még játékosként szereplő Steve Kerr azt tanácsolta nekik az előző szezon kezdete előtt, hogy élvezzék ki az évet, mert nem tudják, mit hoz utána a jövő. Azt is hozzátette Green, hogy Kerr tavalyi szavainak nem kellett volna, hogy akkora súlyuk legyen, mert szerinte az lett volna a tiszta, ha Kevin Durant kiáll eléjük, és megmondja, hogy "kész, ennyi volt". Folyamatosan erről, illetve saját szerződéseikről is faggatták őt meg Klay Thompsont is. Durant mindig azt mondta, hogy fogalma sincs, mit fog csinálni, őket meg egyfolytában ezzel zaklatták, amibe belefáradt. Green szerint emiatt mindig volt egy "elefánt" közöttük - Durant volt a probléma, amivel nem akartak szembenézni.

Arról tegnap este írtunk már, hogy Rich Paul szeretne új szerződést a New York Knicks centerének és egyik új ügyfelének, Mitchell Robinsonnak. Paul azt is elmondta Marc Bermannek (New York Post), hogy Mitchell fejlődésének üteme attól függ, mikor érez rá arra, hogyan kell kosárlabdázni ilyen magas szinten. A játékosügynök szerint rengeteg dolgot kell egyszerre megtanulni, és amint ez meglesz, a center képes lesz arra, hogy más képességeit is bemutassa. Tud kintről dobni, a betöréseket is ügyesen csinálja, és palánknak háttal is képes hatékonyan dolgozni, de nem szabad mindent egyszerre - előbb a játék apró részleteit kell megértenie. Paul azt is elmondta, hogy sokan azt hiszik, hogy az ügynöknek csak a pénz számít, pedig nem: segíthet jó szokásokat felvenni egy-egy játékosnak a pályán és azon kívül is, ez is a feladata.

A Sportando értesülései szerint Sam Mitchell lesz a G-Liga új, Select Team névre hallgató csapatának vezetőedzője. Mint ismert, a G-Liga ebbe az együttesbe tömöríti majd azokat a nagy középiskolás tehetségeket, akik az egyetem helyett a profi létet és az NBA előszobáját választják majd. Mitchell a 2021-es drafton Top3-ba várt Jalen Green edzője volt az AAU-ban, és korábban próbálta már a Memphis Egyetemre is csábítani - Mitchell ott volt edző tavaly májusig. Green a múlt héten kötelezte el magát a G-Ligába a szintén Top15-ös Isaiah Todd-dal egyetemben.

A végére a szokásoknak megfelelően jöjjön a draft. A 20 éves lett hátvéd, Arturs Kurucs bejelentkezett az idei börzére - ő Rodions Kurucs öccse, és idén 13.1 pontot átlagolt 40.3%-os triplamutatóval a VTB Ligás VEF Rigánál, de a BL-ben is 10.6 pontos mutatója volt. A szintén 20 éves, kameruni Paul Eboua is bejelentkezett a draftra - esetében a második kör lehet realitás a hírek szerint, ő az olasz első osztályban, a Pesarónál játszott és átlagolt 7.4 pontot, valamint 5.3 pattanót. Két libanoni kosaras is lesz a kiválasztható játékosok között: Sergio El Darwich a Maine egyetemre járt, nem is rossz statisztikákkal (14.9 pont, 5.2 pattanó, 4.2 gólpassz), míg Karim Ezzedine hazájában, a Champville-nél játszott (8.5 pont, 7.5 pattanó, 2.0 szerzett labda, 1.0 blokk).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus