Hírmorzsák 2020-05-03 (19:15)

Jerry West szerint nézettségi rekordokat döntene, ha összecsaphatna egymással a PO-ban a Lakers és a Clippers. Sean Marks úgy gondolja eleget költöttek ahhoz Kevin Durantre, hogy ne siettessék a visszatérését. Aron Baynes szerint más, sokkal jobb dolgokra is lehetne azt a pénzt fordítani, amit most a profi sportok újraindításába ölnek. A mai Last Dance részben Kobe Bryant mellett szó lesz Michael Jordan utolsó MSG-s meccséről a Bulls színeiben és az 1992-es olimpiáról is. John Wall szerint ahhoz, hogy bajnokesélyesek legyenek, olyan veteránokra van szükségük, akik tudják, mi a feladatuk. A Spurs többségi tulajdonosa jelezte, a csapat marad San Antonióban. A Timberwolves a pályafutása végéig megtartaná Malik Beasley-t és Juancho Hernangomezt is. Jeremy Lin elmesélte, hogyan zajlik jelenleg az élet Kínában.

A Los Angeles Clippers tanácsadója és a Los Angeles Lakers ikonja, Jerry West Ernie Johnsonnal (TNT) beszélgetett arról, hogy milyen nagyszerű lett volna, ha Los Angeles két csapata összecsaphatott volna a nyugati konferencia döntőjében. West arról is beszélt, hogy nem tudni, mikor térhetnek vissza a pályára, ha egyáltalán befejezik az idényt, de ha valahogy mégis összejönne a rájátszásban ez a párosítás, akkor szerinte rekordokat döntene nézettségben - a Lakersnek persze többen szurkolnának, ami rendben is van így, nincs is semmi gond ezzel. Neki igazából az a baja, hogy várni kell és nincs kinek szurkolni - nagyon érdekelné a Milwaukee Bucks és a keleti konferencia többi nagyszerű együttese is.

A Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks a Newshubbal beszélgetett arról a lehetőségről, hogy Kevin Durant pályára lép-e ebben az idényben, ha sokáig elhúzódik a szezon folytatása. Marks azt mondta, hogy jelenleg ez a 110 millió dolláros kérdés, de komolyra fordítva a szót nem igazán beszéltek Durant lehetséges visszatérési időpontjáról. Az orvosi stábjuk és az erőnléti edzők nagyszerű munkát végeztek, hogy felépítsék eddig, de Durant ismeri a legjobban a saját testét, és Marks azt is bevallotta, hogy nem tudja, kire milyen hatással lesz ez a világjárvány és az, ha utána visszatérhetnek a pályára. Eleget fektette ahhoz Durantbe, hogy ne siettessék vissza - majd eljön a megfelelő időpont, ha 100%-os állapotban lesz. Annyit azért elárult a szakvezető, hogy a járvány miatti leállás előtt már úgy nézett ki Durant a pályán, mint korábban, ez pedig jó jel.

Marks arról is beszélt ugyanebben az interjúban, hogy optimista az idény befejezésével kapcsolatban - rengeteg ötletelés folyik, folyamatosan jönnek elő új elképzelések, hogy mi van ebben vagy abban az esetben, mik a szükséges körülmények ahhoz, hogy visszatérhessenek a pályára. Senki nem tudja, hogy mi lesz majd az új norma - amit múlt héten gondoltak, az teljesen más, mint amit ezen a héten gondolnak, borzasztóan gyorsan változik a helyzet.

A Phoenix Suns ausztrál centere, Aron Baynes már nem ennyire optimista. Baynes egy ausztrál rádióműsorban elmondta, hogy jó ez, hogy egy helyen próbálják tartani majd a 450 játékost, de mi van akkor, ha valaki pozitív tesztet produkál? Akkor majd megint elzárnak mindenkit két hónapra? Szerinte nem reális az, hogy befejezik az idényt, és azokat az erőforrásokat, amiket a profi sportba ölnek jelen pillanatban, másra, jobban is fel lehetne használni.

A korábbi NBA játékos, Jeremy Lin Steve Serbynek (New York Post) elmondta, hogyan működik ez Kínában. Természetesen tesztelték a karantén előtt és után, de azóta is bárhova megy: belép egy étterembe, egy üzletbe vagy a saját lakásába, azonnal mérik, nem lázas-e - folyamatos ellenőrzés alatt vannak.

A Washington Wizards irányítója, John Wall az All the Smoke című műsor vendége volt a minap, mint arról már többször olvashattatok. Wall kitért arra is a Matt Barnesszal és Stephen Jacksonnal folytatott beszélgetésében, hogy nagyon tetszik neki a gárda jelenlegi kerete - van néhány kiváló fiatal játékosuk, akik olyan lehetőséget kaptak ebben az idényben, amelyhez máshol talán soha nem jutottak volna. Azt is hozzátette viszont, hogy úgy érzi, ahhoz, hogy egy csapat igazán bajnokesélyes legyen, olyan tapasztalt játékosokra van szüksége, akik tudják, mi a szerepük. Wall szerint ez volt a probléma a Wizardsnál az elmúlt években - senki nem értette meg, hogy mi a feladata.

Pénteken szó volt arról, hogy a San Antonio Spurs elad egy kisebbségi tulajdonrészt a csapatból. Peter Holt többségi tulajdonos gyorsan sietett leszögezni egy közleményben, hogy a Spurs marad San Antonióban, amely a csapat otthona és az is marad.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Gersson Rosas egy rádióinterjúban kijelentette, hogy Malik Beasley-t és Juancho Hernangomezt is szeretné megtartani az együttes hosszútávon - lehetőleg a pályafutásuk végéig. Mindkét érintettet a Denver Nuggetstől szerezte a Timberwolves a deadline előtt, és mindketten korlátozott szabadügynökök lesznek az off-szezon során. Azt is sugallta a szakvezető, hogy próbál agresszív lenni a drafton és majd a szabadügynökpiacon is - tavaly Jarrett Culverért cseréltek fel, és rámozdultak D'Angelo Russellre is, igaz, utóbbit csak a deadline előtt szerezték meg. Rosas rámutatott arra, hogy jelen állás szerint a Minnesotának három választási lehetősége is van az első 33 pozícióban (legalábbis ha most ér véget az alapszakasz).

A Chicago Bulls twitterfiókja jelezte, hogy a ma éjszakai, ötödik Last Dance részben mit láthatunk majd. Az már nem újdonság, hogy Kobe Bryantről lesz szó, de szóba kerül majd Michael Jordan utolsó mérkőzése, amin Bulls-játékosként lépett pályára a Madison Square Gardenben, és az 1992-es barcelonai olimpiáról is most értekeznek majd részletesebben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus