Hírmorzsák 2020-05-18 (10:00)

Vince Carter ma sem csinálna semmit másképp a diplomaosztójával kapcsolatban. A Clippers is megnyitja ma edzőközpontját. Will Barton szerint csak az 5-5 elleni játék hozhatja formába a játékosokat - szerinte Michael Jordant a mentalitása különböztette meg a többiektől. Jerry Krause emlékiratában leírta, miért robbantotta szét a Bullst 1998-ban. Több mint fél millió dollárért kelt el egy pár Air Jordan 1, amit újoncként viselt MJ. Miles Bridges kihívta 1-1-ezni Jordant. 

A Los Angeles Clippers bejelentette, hogy ma megnyitja edzőközpontját - a Houston Rocketsnél is ma történik meg mindez, a városi rivális Lakers pedig két nappal korábban, szombaton kezdte meg a szervezett tréningeket.

A Denver Nuggets játékosa, Will Barton Katy Winge-dzsel (The Altitude) beszélgetett). Barton azt mondta, hogy nagyon jó, hogy újranyitják az edzőközpontokat, és sok mindent lehet csinálni majd, de 5-5 elleni játék nélkül semmi nem tudja formába hozni a játékosokat. Arról is beszélt a swingman, hogy a Last Dance egyetlen epizódját sem hagyta ki, Michael Jordan pedig őrült volt a szó legjobb értelmében. Elképesztően motivált volt, teljesen más volt a hozzáállása, mint bárki másnak. Mindenki tudja, mennyire tehetséges volt, de a gondolkodásmódja volt az, ami megkülönböztette a többiektől.

Térjünk is át Jordanre. Arról olvashattatok már ma reggel, hogy Jordan még aláírt volna egy szerződést 1998-ban is. A Chicago Bulls akkori GM-je, Jerry Krause már elhunyt, de egy meg nem jelentetett memoárban megmagyarázta, hogy miért robbantotta szét azt a csapatot - ezt az emlékiratot, illetve ennek egyes részleteit Krause családja eljuttatta KC Johnsonnak (NBC Sports Chicago).

A néhai szakvezető ebben leírja, hogy Dennis Rodman pályán kívüli viselkedése, Luc Longley egyre gyengébb játéka és Scottie Pippen sérülései miatt lehetetlen lett volna meggyőzni Phil Jacksont és Michael Jordant, hogy az 1998/99-es idényre is maradjanak a csapat kötelékében. Krause felvetette, hogy vajon Jacksont maradásra lehetett volna bírni bizonyított center, erőcsatár és valószínűleg Pippen nélkül, egy teljesen új cserepaddal, és azzal, hogy majd Jordan egyedül, segítség nélkül újabb bajnoki címet nyer? A szakvezető szerint kizárt volt, hogy ez elég lett volna. 

Szintén Jordanhez tartozik, hogy egy pár kosaras Air Jordan 1 cipő, amelyet az újonc évében viselt az NBA-ben, 560.000 dollárért kelt el a Southeby-n egy árverés keretein belül - eredetileg valahova 100.000 és 150.000 dollár közé várták az árát. A cipőt Jordan Geller, a Shoezeum megalapítója ajánlotta megvételre.

És még mindig Jordan: a Charlotte Hornets tulajdonosa 2015-ben a francia L'Equipe-nek azt nyilatkozta, hogy még mindig képes lenne legyőzni 1-1-ben csapata játékosait - éppen ezért nem is áll ki ellenük, nehogy összezúzza az önbizalmukat. Az 52 esztendős Jordan hozzátette, hogy hagyja, hadd higgyék játékosai, hogy jók... majd elmondta, hogy egyébként is túl öreg már ehhez. A gárda 22 esztendős játékosa, Miles Bridges most előszedte a cikket, és kihívta Jordant egy 1-1 meccsre.

A végére pedig Vince Carter maradt, aki az atlantai végzős egyetemistáknak üzent egy videó keretein belül. Carter ebben elmondta, hogy egyszer ugyanabban a helyzetben volt, mint a mostani fiatalok - végzett az egyetemen, és megkapta a diplomáját. Ezen a napon játszotta pályafutása legfontosabb kosármeccsét is, és bár fárasztó nap volt az számára, de mindkettőt sikerült teljesítenie. Egyáltalán nem bánja, hogy elment a 2001-es Raptors-Sixers hetedik meccsének reggelén a diplomaosztójára, mindent ugyanúgy csinálna ma is, mint akkor. Mint ismert, rengeteg kritikát kapott anno emiatt a lépése miatt, azóta viszont a torontói drukkerek is megbocsájtottak neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus