Hírmorzsák 2020-05-20 (09:00)

Kyrie Irving már edz vállműtétjét követően, a PO-ra felépülhet. LeBron James mindenképp folytatni szeretné az idényt - kosaras filmet csinál, amiben Adam Sandler lesz a főszereplő, és Michael Jordan volt számára a Fekete Jézus. Frank Zanin a Knicks új segéd GM-je. Alvin Gentryt nem akadályozza majd a kora abban, hogy edzősködjön, ha újraindul az idény. Tilman Fertitta szerint amint lehetőség lesz rá, újraindul az idény - a Rockets tulaja Daryl Morey-vel poénkodott Donald Trumpnak. New York állam kormányzója megkérte a major sportok helyi csapatait, hogy készüljenek a nézők nélküli szezonra. Marquese Chriss bármilyen szerepkört szívesen vállal, amit a Warriors szán neki. Jerry Sloan nincs jó állapotban.

A Brooklyn Nets sztárja, Kyrie Irving instagramon jelezte, hogy már a pályán edz márciusi vállműtétjét követően - ez azt jelentheti, hogy elképzelhető, hogy felépül a rájátszásra.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James az Uninterrupted "WRTS: After Party" műsorában elmondta, hogy egyáltalán nem adta fel ezt az idényt - ő, a csapattársai és az egész Lakers játszani akar. Hozzátette, hogy természetesen nem akarják kockáztatni egyik kosaras vagy családtagjának egészségét sem. A jelenlegi világjárványról nem sokat tudnak, nem tudják kontrollálni, de látjuk, hogy több sportágban is újraindul az élet: az európai futballban, a UFC-ben és lassan a baseballban is. Nagyon akar játszani, imád kosárlabdázni és pontosan tudja, hogy a sport mennyire inspiráló tud lenni. Éppen ezért amint lehet, szeretnének újra pályára lépni a szurkolók miatt.

LeBron ebben a műsorban beszélt arról, hogy szerinte a játéka nagyon illett volna Michael Jordané mellé - erről olvashattatok már tegnap reggel. James arról is beszélt, hogy amikor 2001-ben először találkozott Jordannel, nem is akart hinni a szemének, hiszen MJ a Fekete Jézus volt számára - ennek ellenkezőjéről senki nem tudta meggyőzni. Nem hitte, hogy Jordan igazi, azt hitte, csak a TV-ben létezik a meccseken és a reklámokban. És még mindig Jameshez kapcsolható, hogy Etan Vlessing (Hollywood Reporter) értesülései szerint LeBron producere lesz egy kosárlabda témájú filmnek, amelyben Adam Sandler játssza majd a főszerepet.

Mike Vorkunov (The Athletic) forrásai szerint a New York Knicks újabb segéd GM-et nevezett ki, aki nem más, mint Frank Zanin - a Philadelphia Sixers játékosmegfigyelőjeként kezdett, majd sokáig dolgozott a ligánál, Billy King idejében volt a Brooklyn segéd GM-je, azóta pedig az Oklahoma City Thundernél tevékenykedett. Arról tegnap volt már szó, hogy Walt Perrin lesz a másik segéd GM, a Cleveland Cavalierstől elcsábított Brock Aller a capguru, Scott Perry pedig még legalább egy évig általános igazgatóként tevékenykedik az új elnök, Leon Rose irányítása alatt.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a liga megvitatott egy forgatókönyvet a visszatérésre, amelyben a csapatok a saját edzőközpontjaikban vezénylik le az edzőtáboraikat, majd egy vagy két városba özönlenek, hogy ott folytassák az idényt - Orlando és/vagy Las Vegas lehetnek a központok. Ez egyébként jelenleg a legvalószínűbb verzió, legalábbis az eddigiek alapján, már amennyiben a szezon folytatódik.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry egyike annak a három NBA vezetőedzőnek, akik betöltötték a 65 éves kort, a trénert azonban ez nem fogja akadályozni abban, hogy ott legyen az oldalvonal mellett, ha újraindul az idény. Gentry az előbb említett Marc Steinnek elmondta, hogy óvatos lesz azért, de teljes mértékben a versengésre fog koncentrálni és arra, amivel egyébként is foglalkozik a meccseken, nem azzal, hogy ne fertőződjön meg. 

A Houston Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta hétfőn a Fehérházba volt hivatalos - Donald Trump amerikai elnök a nagyobb étteremek tulajdonosaival, az iparág vezetőivel beszélgett. Trump rákérdezett, hogy mi lesz a kosárlabdával, mire Fertitta optimista választ adott: szerinte a liga figyeli, hogyan alakul a vírus terjedése, és amennyiben ez jó irányt vesz, akkor Adam Silver commish és a 30 tulajdonos a szezon folytatásáról fog dönteni. Fertitta dicsérte Silver eddigi munkáját, majd azt is elmondta, hogy lesz pár felhozómeccs, hogy növeljék az érdeklődést, aztán jön a PO - kiemelte, hogy ez milyen jó lenne Amerikának. Mindenkinek hiányzik a sport, és mind szeretnének nagyszerű NBA meccseket látni.

A beszélgetés során előkerült Daryl Morey neve is, méghozzá továbbra is a Kína-Hong Kong konfliktus miatt. Mint ismert, Trump elég nyílt támadásokat indított Kína ellen, Fertitta pedig ezzel viccelődött. Elmondása szerint tudhatta volna már, hogy ez egy rossz év lesz Kína számára, miután Morey kiírta, hogy "szabadságot Hong Kongnak". Trump visszakérdezett, hogy Morey még mindig a Rocketsnél dolgozik? Mert akkor nagyon jó munkát kell végeznie.

A texasi kormányzó, Greg Abbott bejelentette, hogy május 31-e után szabad profi sporteseményt rendezni az államban - Kaliforniában jelenleg június első hete a kitűzött céldátum ezzel kapcsolatban. New York állam kormányzója, Andrew Cuomo tegnap sajtótájékoztató keretein belül bejelentette, hogy megkérte az államban található major sport csapatokat: kezdjenek el úgy tervezni, hogy nézők nélkül játszanak akár a következő idényben is - az állam mindent megtesz azért, hogy mihamarabb újra játszhassanak.

A CTV News forrásai szerint az Egyesült Államok és Kanada megegyeztek egymással, hogy még egy hónapig tiltják a nem létfontosságú beutazásokat a két országba.

A Golden State Warriorsnél Marquese Chriss 9.3 pontot és 6.2 pattanót átlagolt ebben az idényben, de a következő szezonban komolyabb konkurenciája lehet, ha James Wisemant draftolja az együttes. Chriss Connor Letourneau-nak (San Francisco Chronicle) elmondta, hogy bármilyen szerepet hajlandó betölteni, amit a csapat szán számára - csapatjátékosként csak a győzelem és az fontos számára, hogy az együttes része legyen. Hálás azért a Warriorsnak, hogy hittek benne. Biztos abban, hogy ha Wisemanre esik a választás, akkor a lehető legjobb döntést hozzák a franchise szempontjából - azt, amiről úgy gondolják, a legnagyobb segítség lehet a bajnoki cím eléréséhez.

A végére pedig egy szomorú hír: sajnos úgy tűnik, hogy a Utah Jazz legendás trénere, Jerry Sloan nagyon nincs jó állapotban. Sloan korszakának egyik meghatározó alakja, Karl Malone az NBA Inside Stuff 90's Reunion műsorban elmondta, hogy John Stocktonnal nagyon sokat beszélgettek erről az elmúlt időszakban: Sloan nincs jól, és mindenki imádkozzon érte. Azt nem fejtette ki Malone, hogy milyen egészségügyi problémája van az egykori vezetőedzőnek, azt viszont tudni, hogy Sloannál 2016-ban Parkinson-kórt és Lewy-testes demenciát diagnosztizáltak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus