Hírmorzsák 2020-05-22 (11:00)

A Nets kiszemelte magának Bradley Bealt. Június 21-én kezdődhet az edzőtábor, július 15-én folytatódhat a szezon, az alapszakasz 70 meccsesre lehet lerövidítve. Kendrick Perkins elmesélte, mióta és mi miatt utálja egymást LeBron James és Paul Pierce. LeBron privát edzéseket szervezett csapattársaival, a Clippersnél is megtörtént ugyanez. Spencer Dinwiddie 1150 dollárnál befejezte GoFundMe kampányát. Mark Cuban újra a James Harden-féle cseréhez hasonlította Kristaps Porzingis megszerzését - szerinte a lettnek szüksége volt a környezetváltásra.

Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint a Brooklyn Netsnél elkezdtek arról beszélgetni, hogy cserélni kellene Bradley Bealért, és arról is, hogy hogyan tudják ezt megtenni. Beal tavaly aláírt egy 2 éves hosszabbítást a Washington Wizards-dzal, így most 2023-ig van érvényes szerződése (az utolsó éve játékosopciós), a következő idényben viszont még csak 28.7 millió dollárt keres, miközben 30.1 pontot és 6.1 gólpasszt átlagolt ebben a szezonban. A hír azért nem meglepő, mert a Brooklyn bevallottan egy harmadik sztár megszerzését tűzte ki célul - az ellenérték kérdés, illetve arról sem volt egyelőre szó, hogy a Nets felvette volna a kapcsolatot a fővárosiakkal, jelen helyzetben ennek nem is lenne sok aktualitása.

Ha már a Nets, akkor itt lehet kitérni arra, hogy a hírek szerint június 21-én kezdődne hivatalosan a hivatalos edzőtábor, erre a hírre pedig Spencer Dinwiddie reagált annyival, hogy a szezon július 15-én folytatódna egy előre kijelölt helyen. A tegnapi információkat a Los Angeles Lakers csapatképviselője, Danny Green is megerősítette az ESPN First Take című műsorában: az orlandói Disney Worldöt hallotta ő is, mint az idény folytatásának legvalószínűbb helyszíne.

Green azt nem tudta megmondani, hogy milyen formátumban folytatódik a szezon (beszélt arról is, hogy lehetnek barátságos meccsek, a PO-vonal környéki csapatok pedig egy külön tornával dönthetik el, ki szerepeljen a rájátszásban), Mike Fisher (DallasBasketball.com) azonban úgy tudja, hogy a liga 70 meccsesre szeretné lerövidíteni az idei alapszakaszt - tehát nagyjából 5 mérkőzést játszanának még a csapatok. Ezt erősítette meg Dinwiddie is, aki szintén 5 találkozóról írt a tweetjében. Ha a koronavírus miatt nem lehet júliusban folytatni a szezont, csak augusztusban, akkor jó eséllyel rögtön a rájátszással tér vissza az NBA, de egyelőre nem ez a terv.

Maradjunk még Spencer Dinwiddie-nél, aki befejezte a GoFundMe kampányát. Mint ismert, a Nets hátvédje azt mondta, hogy ha össze tud gyűjteni 24.632.630 dollárt, akkor az adományozók választhatják ki, hova igazoljon veterán minimumért. Ez akkor komoly aggályokat vetett fel a fizetési sapka kijátszásának lehetősége miatt, de úgy néz ki, nem lesz belőle nagyobb ügy, mivel Dinwiddie lezárta a gyűjtést: nagyjából 100-an összesen 1.150 dollárt küldtek számára. A pénzt egy alapítványnak utalja majd el, amely a távoktatásban segít a tanulóknak és a tanároknak.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Lakers sztárja, LeBron James egy privát helyszínen több edzést is tartott egyszerre egy vagy két csapattársával. A körülmények biztonságosak voltak, mindenkit teszteltek, és negatív lett, illetve a távolságtartás szabályait is betartották a résztvevők. Charania úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippersnél is voltak ugyanilyen edzések.

A jelenleg TV-s személyiségként dolgozó Kendrick Perkins az ESPN Hoop Streams című adásában elmesélte, honnan ered Paul Pierce utálata LeBron James irányába - arról tegnap írtunk, hogy Pierce-nél James nincs az All-Time Top5-ben. Perkins azt mondta, hogy Pierce-nek nagyon nem tetszett, hogy mennyi figyelmet kapott a Cleveland Cavaliers játékosa már NBA-be érkezése előtt. 2004-ben volt egy előszezonmeccs a Cavs és a Boston Celtics között, ahol Pierce egyfolytában magyarázott a clevelandi kispad felé, majd köpött is egyet abba az irányba, ami a legnagyobb tiszteletlenség. Pierce-t akkor 15.000 dollárra büntette a liga, de odáig fajultak a dolgok, hogy a mérkőzést követően mindkét csapat játékosai készen álltak arra, hogy összeverekedjenek. Brian Windhorst (ESPN) azt írta 2012-ben, hogy a Celtics-játékosoknak el kellett hurcolniuk onnan Pierce-t, hogy ne legyen nagyobb balhé. Perkins szerint LeBron és Pierce azóta utálják egymást, és azóta sem beszélnek egymással.

A végére pedig a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban maradt, aki a WFAN Moose & Maggie című műsorában elmondta, hogy nagyon meglepte a Kristaps Porzingis-féle csere, de történnek ilyenek az NBA-ben - utalt a James Harden-féle tranzakcióra is, amit nem először tett meg. Cuban elmondása szerint Harden csapatváltásánál bosszankodott, hogy ők vajon miért nem kapták meg ugyanezt az ajánlatot - nem volt esélyük így, de senkinek sem. Egy telefonhívás volt az egész, a Houston pedig igent mondott - Porzingis esetében ugyanez volt velük. A tulaj dicsérte is a játékost: szerinte rettenetesen tehetséges, keményen dolgozik, és elkötelezett a csapat iránt - nagyon kellett neki a környezetváltás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus