Hírmorzsák 2020-05-24 (10:00)

Victor Oladipo legenda, LaMelo Ball 15 éven belül minden idők legnagyobb kosarasa akar lenni - utóbbi az első számú irányító a Knicks draftlistáján. Charles Barkley csalódott, hogy 2017-ben nem kapta meg a Magic elnöki posztját. Mike Budenholzer közel volt ahhoz 2018-ban, hogy a New York vezetőedzője legyen. A liga hivatalosan is elkezdett beszélgetni a Walt Disney-vel, hogy a Disney Worldben folytatódjon a szezon. Az NBA megkérdezte a 30 GM-et, milyen formátumot öltsön az idény hátralévő része. A külföldi profi sportolók tegnaptól beléphetnek az USA területére. Lehet, hogy Jonathan Kuminga is a G-Ligába megy, már idén. Dennis Schröder a Braunschweig egyetlen tulajdonosa lesz július 1-től.

Az NBA hivatalosan is elmozdult a folytatás irányába: Mike Bass szóvivő tegnap este bejelentette, hogy a liga elkezdett beszélgetni a Walt Disney-vel arról, hogy a szezont július végén a floridai Walt Disney Worldben folytatnák - ez lenne az egyetlen helyszín.

Azt nem tudni még, hogy milyen formátummal folytatódik majd az idény. Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy az NBA tegnap kiküldte a 30 GM-nek az erre vonatkozó kérdőívét, amelyben felmerült, hogy:

- hány csapat legyen majd a Disney Worldben (vagy ahol folytatják a szezont)
- hány alapszakasz vagy edzőmeccs legyen a PO előtt
- legyen-e rájátszás előtti minitorna az utolsó PO-helyekért
- lejátsszák-e a teljes alapszakaszt
- a szokásos PO-formátum legyen-e, vagy eltöröljék a két főcsoportot
- mi legyen a bajnokság végén időpontja (november 1. is szerepel a listán)

Jövő pénteken ül össze a Board of Governors, ahol a tulajdonosok pontosabb részleteket kapnak majd az időpontokról és a szezon folytatásának tervéről.

Tim Bontemps és Brian Windhorst (ESPN) egy top játékvezetőre hivatkozva azt állítja, hogy nagyjából 36-38 sípmesterre lesz szükség ahhoz, hogy be lehessen fejezni az idényt - a meccseken vezető sporik mellett kell gondolni a pihentetésre és arra is, ha valaki megsérül. Windhorsték TV producerektől úgy tudják, hogy körülbelül 20-25 fős stáb kell a közvetítéshez. Egy hotel igazgatója pedig úgy számolt, hogy 300-350 helyi ember kell ahhoz, hogy kiszolgálja az 1100-1200 fővel jelen lévő NBA-t.

A külföldi profi sportolók tegnaptól beléphetnek az USA területére, miután Chad Wolf belbiztonsági miniszter mentesítette őket a beutazási tilalom alól.

Váltsunk témát. Az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo Michael Lee-vel (The Ahtletic) beszélgetett pályafutása céljairól. Oladipo azt mondta, hogy szeretné, ha az egész világ emlékezne a nevére - ezért fog erősebben visszatérni, mint valaha, mert van még befejezetlen ügye. Legenda akar lenni, ezért dolgozik ilyen keményen. Még emlékszik rá, milyen volt az, amikor senki nem ismerte, és ez motiválja - ezért olyan nehéz egy kis pihenőt tartania, mert még rengeteg dolgot kell tennie.

Hasonlóan nagyravágyó tervei vannak az idei drafton Top3-ba várt LaMelo Ballnak is, aki Christopher Riley-nak (GQ Australia) elmondta, hogy 15 éven belül minden idők legjobbja akar lenni. Mivel az NBA-ről van szó, így bármelyik csapatban szívesen játszana, de persze nagyszerű lenne, ha egy együttesben szerepelhetne bátyjával, Lonzo Ball-lal. Gyerekkorukban sokat beszélgettek erről, egy álmuk válhatna ezzel valóra. Marc Berman (New York Post) információi szerint LaMelo az első számú irányító a New York Knicks draftlistáján - úgy gondolják, hogy benne van az egyik legnagyobb potenciál.

Ha már a Knicksnél tartunk: Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint Mike Budenholzer közel volt ahhoz 2018-ban, hogy a New York vezetőedzője legyen - állítólag azok, akik Bundeholzerrel együtt költöztek volna, elkezdtek házakat nézni a városban, mert úgy tűnt, hogy a tréner elfogadja a Knicks kispadját. A New York Post korábban nyilvánosságra hozta, hogy értesüléseik szerint Budenholzer volt a klub első számú kiszemeltje azon a nyáron, és egy csapatnál dolgozó vezető megerősítette, hogy a tréner érdeklődött a Knicks iránt - végül David Fizdale lett a kiválasztott, míg Budenholzer a Bucksnál kötött ki.

A TNT szakkommentátora, Charles Barkley a The Lowe Post podcast keddi adásában elárulta, hogy nagyon csalódott volt, mikor 2017-ben nem kapta meg az Orlando Magic elnöki posztját. Barkley szerint jól bánt vele a Magic egy bizonyos szintig, de őszintén szólva úgy gondolja, hogy őt kellett volna kinevezni, a klub pedig más irányt vett. Úgy érzi, jól végezte volna a dolgát, mert elég okos ahhoz, hogy olyan embereket vegyen fel, akik értenek ahhoz, amit csinálnak. Barkley azt is elárulta, hogy teljes autonómiát akart a vezetőségi döntésekben, köztük a stáb kiválasztásában és a draftokon is. Abba nem ment volna bele, hogy a GM-é legyen az utolsó szó, mert ha megbukik, az rendben van, de nem akarta, hogy más hozzon helyette döntéseket.

A 2021-es draftra sok helyen Top5 környékére, több helyen Top3-ba várt Jonathan Kuminga is lehet, hogy Jalen Green nyomdokaiba lép, és a G-Ligába megy - emellett négy egyetem, az Auburn, a Kentucky, a Duke és Texas Tech vannak még képben nála. Kuminga még csak most lesz végzős középiskolás, úgyhogy elvileg csak a 2022-es drafton lenne képben, de gondolkodik azon is, hogy felgyorsítja középiskolai tanulmányait, így már a következő idényre meglennének ezek a választási lehetőségei - és ebben az esetben lehetne ott a 2021-es játékosbörzén.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder irányítója, Dennis Schröder maradt, aki július 1-től a német élvonalbeli Braunschweig 100%-os tulajdonosa lesz. Schröder közleményében elmondta, hogy nagyon örül ennek a fejleménynek, hiszen Braunschweig az otthona, és szeretne top csapatot építeni - jelenleg 11. helyen áll a csapat a BBL-ben 9-11-es mérleggel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus