Hírmorzsák 2020-05-27 (11:15)

Lauri Markkanen maradna a Bullsnál. A Bulls vezetősége hajlik Jim Boylen menesztésére. Adam Silver pénteken vázolja fel a tulajdonosoknak a szezon folytatásának terveit. Michele Roberts szerint a játékosok nagy többsége játszani akar. A draft szeptemberben, a szabadügynökpiac nyitása október elején lehet esedékes. A Pistons új GM-jét keresi. John Wall 110%-os állapotban van, de nem tér vissza ebben az idényben. Andre Drummond 1000 dolláros borravalója. Michael Jordan mégis megfúrta Isiah Thomas Dream Teames szereplését?

Arról ma reggel beszámoltunk már, hogy több formátum is felmerült a szezon folytatására, többek között egy 20 csapatos rájátszás csoportmeccses első körrel - részletek ezen a linken. Ehhez kapcsolható, hogy a liga pénzügyekkel foglalkozó bizottsága ma ül össze, és tárgyal a hogyan továbbról a financiális vonzatok tükrében. A Board of Governors pénteken tart ülést, akkor Adam Silver már formális javaslatokkal fog előállni a szezon folytatására vonatkozóan. A játékosok és a csapatok a jövő hét folyamán szavaznak majd a felmerülő lehetőségekről.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmondta, hogy a játékosok nagy többsége játszani akar - eljött az idő, hiszen két és fél hónapja bizonytalanságban vannak. Roberts szerint a kosarasoknak szükségük van arra, hogy biztosan tudják, mi várható. Roberts azt is hozzátette, hogy nem feltétlenül fognak szavazni a liga terveiről. Ha a kollektív szerződés lenne porondon, ott kellene, ebben a helyzetben azonban inkább beszélnek minden játékossal, és ezek alapján kialakítanak egy képet arról, hogy mi az általános vélemény, milyen formában kellene folytatni a szezont.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint több vezető is azzal számol, hogy a draftot szeptemberben tartják majd, a szabadügynökpiac pedig október 1-jén nyílik.

A Chicago Bullstól két hír is érkezett. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) lehozta megint azt a hírt, miszerint a gárda új vezetősége hajlik arra, hogy leváltsa Jim Boylen vezetőedzőt - ez még ugyanaz a hír, ami pár hete már felröppent.

Emellett viszont Lauri Markkanen Joff Jeffaresnek (On Tap Sports Net) elmondta, hogy nagyon szeretne hosszabbítani a Bullsszal, maradni akar az együttesnél - az off-szezonban idő előtt írhatja alá új szerződését a finn magasember. Ez is a változást jelezheti a chicagói együttesnél, miután a finnről a szezon során jöttek ki olyan pletykák, hogy nem kifejezetten ragaszkodik jelenlegi kenyéradójához, mert elégedetlen a csapatban betöltött szerepével - ez Boylen távozása esetén nyilván változhat. Markkanen annyit mondott még, hogy imádja a várost, az új vezetőség korábbi munkái pedig önmagukért beszélnek - szavakkal le sem tudja írni, mennyire izgatott az új Bulls miatt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a Detroit Pistons elkezdte keresni új GM-jét, aki Ed Stefanski irányítása alatt fog dolgozni.

A Washington Wizards irányítója, John Wall egy videóhívás keretein belül elmondta, hogy teljesen felépült 2018-as bal sarok és 2019-es bal Achilles műtétjeiből - 110%-os állapotban van, és alig várja már, hogy visszatérhessen a pályára. Azt is hozzátette a játékmester, hogy bármeddig húzódik az idény újrakezdése, nem lép pályára ebben a szezonban - inkább figyeli Bradley Beal és a többi csapattársa fejlődését, és arra koncentrál, hogy a következő évben hogyan szerepelhetnek jobban.

A Cleveland Cavaliers centere, Andre Drummond próbál segíteni a vendéglátósokon: nemrég egy 164 dolláros számlára rádobott egy 1000 dolláros borravalót.

A végére pedig Michael Jordan maradt, akiről kikerült egy hanganyag, amin 2011-ben Jack McCallumnak azt, mondja, hogy Rod Thorn felhívta, ő pedig azt mondta, hogy nem játszik a Dream Teamben, hogy ha Isiah Thomas is ott lesz. Mint ismert, a Last Dance ötödik részében Jordan azt állította, hogy semmi köze nem volt ahhoz, hogy Thomas kimaradt a csapatból, és Thorn is megerősítette ezt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus