Hírmorzsák 2020-05-29 (10:30)

Carmelo Anthonynak nem tetszik, hogy Michael Jordant és LeBron Jamest állandóan összehasonlítják. A Bucks társtulajdonosa szerint jövő hét elején meglehet a döntés a szezon folytatásával kapcsolatban. A liga megvárja a csoportos edzések engedélyezésével, hogy mindenki megérkezzen Orlandóba? A GM-ek inkább play-in tornát akarnak, mint csoportkörös rendszert a PO-ra. Az FA-piac nyitása idén megelőzheti a draftot. A Timberwolvesnál csoportos beszélgetés volt a George Floyd gyilkosságról.

A Portland TrailBlazers játékosa, Carmelo Anthony Colin Ward-Henningerrel (CBS Sports) beszélgetett a GOAT-vitáról, jobban mondva arról, hogy nem tetszik neki, hogy Michael Jordant és LeBron Jamest állandóan összehasonlítják. Melo szerint mind tudjuk, hogy Jordan minden idők legnagyobbja, de miért nem lehet ezt úgy kijelenteni, hogy közben LeBron Jamesnek is megadjuk a tiszteletet? Miért nem lehet azt mondani, hogy MJ is nagyszerű volt, LeBron is az és Kobe Bryant is az volt? Anthony úgy gondolja, hogy manapság ilyet nem lehet mondani, mert a mai társadalomban mindig választani kell. Arról is beszélt, hogy nehéz összehasonlítani a két kosarast, mert két tökéletes más stílusú játékosról van szó.

A Milwaukee Bucks társtulajdonosa, Marc Lasry Jabari Youngnak (CNBC) azt nyilatkozta, hogy szerinte a holnapi nap során, a Board of Governors ülésen Adam Silver felvázolja majd a tulajdonosoknak a szezon folytatásával kapcsolatos terveket, lehetséges formátumokat. Lasry úgy gondolja, hogy a hétvégén lesz lehetősége mindenkinek átgondolni a hogyan továbbot, és remélhetőleg jövő hét elején újra összeülnek, akkor pedig majd szavaznak is arról, hogyan nyissák újra az NBA-t. Lasry úgy érzi, az orlandói Disney Worldben folytatódik majd az idény, de több kérdéses részlet is van még. Vajon mind a 30 csapat szerepelni fog? Vagy csak 24? Bármennyien lesznek is érdekeltek, abban reménykedik, hogy július közepén elkezdhetnek játszani.

Arról ma reggel külön írtunk már, hogy a liga GM-jeinek többsége nem a csoportkörös megoldást, hanem azt a verziót támogatja a szezon folytatására, hogy a PO-vonal alatti és fölötti együttesek mérkőzzenek meg egymással az utolsó, rájátszást érő helyekért. Szintén a folytatáshoz kapcsolódik, hogy Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint az NBA inkább megvárná a csoportos edzések engedélyezésével azt, hogy mindenki megérkezzen arra a helyszínre, ahol folytatódik az idény - várhatóan Orlandóba. A liga úgy gondolja, hogy így jobban kontrollálni tudja az eseményeket, és minimalizálhatja a koronavírus esetleges kitörését, terjedését. Az egyik GM azt nyilatkozta O'Connornak, hogy amint lesz pontos menetrend és forgatókönyv, szerinte a liga átgondolja ezt, mert Adam Silver nem hülye.

Arról szintén volt már szó a mai napon, hogy a szabadügynökpiac nyitása idén megelőzheti a draftot - részletek ezen a linken

A végére újfent George Floyd halála maradt, ahogyan tegnap este is. Az eset Minnesotában történt, ahol azóta is forrnak az indulatok. A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Ryan Saunders, elnöke, Gersson Rosas és segéd GM-je, Joe Branch konferenciabeszélgetést kezdeményezett a játékosokkal a történtekről. Saunders Adrian Wojnarowskinak (ESPN) elmondta, hogy ő egy fehér férfi vezető pozícióban, így sosem volt olyan helyzetben, hogy szenvedő félként éljen át egy ilyen eseményt, éppen ezért akar többet megtudni erről. Minnesotában nőtt fel, és az elmúlt két napban nem igazán tudott napirendre térni a történtek felett. Néha a hallgatás is fülsüketítő tud lenni, és ha lehetőségük van arra, hogy felszólaljanak, meg kell tenniük.

Malik Beasley annyit mondott Wojnarowskinak, hogy Saunders szerette volna tudatni a játékosokkal, hogy bár nem afroamerikai, őt is megérintette a dolog. A dobóhátvéd úgy érzi, hogy a tréner semmit nem akart erőltetni, őszinte volt ez tőle.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus