Hírmorzsák 2020-06-04 (19:30)

Mike Woodson is a jelöltek között van a Knicksnél. A Játékosok Szakszervezete holnap ül össze, hogy megtárgyalja a 22 csapatos folytatást - változtatni kell a kollektív szerződésen is. Mi lesz a lottery oddsokkal? Újabb ötletek a "hazai pálya előnyére". Ma a Pistons is megnyitotta edzőközpontját, már csak a Spursről nem tudunk semmit. Visszalépők az idei draftról.

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a New York Knicks Tom Thibodeau, Kenny Atkinson és Mike Miller mellett leül majd leül majd interjúzni Mike Woodsonnal is. Mint ismert, Woodson irányította már a Knickset, kicsit több mint két szezon erejéig 2012 és 2014 között - mérlege 109-79 volt, és utoljára vele járt a PO-ban a New York, még 2013-ban.

A Board of Governors ma dönt arról, elfogadja-e Adam Silver tervezetét, amely szerint 22 csapat folytatná tovább a szezont - tegnap este írtunk már a részletekről. A Játékosok Szakszervezetének is el kell fogadnia a felajánlott folytatást, és bár az NBPA holnap összeül, a hírek szerint nem nagyon fognak ellenkezni azzal, amit Silver kigondolt - folyamatos kapcsolatban volt a két fél, semmilyen meglepetés nem éri majd a kosarasokat. Tim Reynolds (Associated Press) értesülései szerint az egészségügyi dolgokon megy még a tárgyalás, a liga és az NBPA egy hosszú orvosi protokoll létrehozásán ügyködik.

Bobby Marks (ESPN) emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy a kollektív szerződést is tárgyalnia kell majd a játékosoknak és az NBA-nek - változtatásokat kell eszközölni a CBA-n ahhoz, hogy formálisan is folytatódhasson az idény. Az ugyan nem a pénzügyi részhez tartozik (leginkább ez Marks asztala), de fontos kérdés lehet, hogy mi lesz a lottery oddsokkal, például keletről a Washington Wizards betankolhatja-e magát mondjuk a Chicago Bulls és a Charlotte Hornets elé, ha beszed 8 vereséget a folytatásban - esetleg befagyasztják a jelenlegi állást a jelenlegi Top14 között, és a mostani tabella szerint mennek majd neki a lotterynek.

Ma délelőtt volt már arról szó, hogy a magasabban rangsorolt csapatok szeretnék valamivel kompenzálni azt, hogy a hazai pálya előnye lényegében nem létezik majd, hiszen mindenki egy helyszínen, nézők nélkül lesz kénytelen játszani. A már megírt ötletek mellett felmerült, hogy a 16 PO-os csapat egy draft alapján döntse el, hogy ki melyik hotelben szállhat meg a Disney Worldben. Szó volt arról, hogy a legjobbak megválaszthassák, kivel akarnak játszani a rájátszásban, ez utóbbi viszont valószínűleg csak egy ötlet marad, nem fogják megszavazni. A liga állítólag tart attól, hogy az ehhez hasonló változtatások túl radikálisak, és trükközésnek tűnnek - plusz a tulajdonosok 2/3-ának meg kell szavaznia, ennyien lehet, hogy nem is támogatnák.

A Detroit Pistons bejelentette, hogy ma megnyitja edzőközpontja kapuit az önkéntes egyéni tréningekre - így már csak a San Antonio Spurs terveit nem ismerjük az újrakezdésre.

Többen is visszaléptek a drafttól az elmúlt napokban: Aamir Simms, Stef Smith, Andre Jones, Herb Jones, Jordan Goodwin és Hasahn French is úgy döntöttek, hogy visszatérnek az egyetemre még egy évre, és kihúzatják nevüket az idei játékosbörzéről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus